Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye İdam Cezası Uyarısı

etiket Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye İdam Cezası Uyarısı

ATKN
30.10.2016 - 19:43

İdam cezası tartışmaları Türkiye gündemindeki yerini koruyor. Avrupa Konseyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam cezasının 'yakında geleceği' yönündeki ifadelerinin ardından Türkiye'ye uyarıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi sözcüsü Daniel Holtgen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  'İdam cezasını uygulamak Avrupa Konseyi üyeliği ile bağdaşmaz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnanıyorum ki Meclis'ten geçecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılışında 'İdam isteriz' sloganları atanlara seslenirken, 'Yakın yakın… Merak etmeyin, inanıyorum ki idam teklifi Meclis'ten geçecek. Ben de onaylayacağım' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi'nin açıklaması, yürürlüğe girdiği duyurulan iki Kanun Hükmünde Kararname ile 10 binden fazla kamu çalışanının ihraç edildiği, 15 basın kuruluşunun da kapatıldığı duyurusunun ertesi günü geldi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre darbe girişiminin ardından düzenlenen mitinglerde kalabalıklardan 'idam isteriz' tezahüratları geldiğini yineleyen Erdoğan, bu ay bir başka mitingde konuşurken 'Şimdi idam diyorlar - bu haklı bir taleptir' diye seslenmişti.

Erdoğan, eleştirilere 'Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Ben milletime bakarım. Bunun kararını parlamento verir. Benim milletim parlementoya çağrısını yapıyor, idam diyor' diye yanıt vermişti.

'İdam cazasının olduğu bir ülkenin AB'de yeri olamaz'

'İdam cazasının olduğu bir ülkenin AB'de yeri olamaz'

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB üyelik müzakerelerinin durdurulacağını söylemiş ve 'İdam cazasının olduğu bir ülkenin AB'de yeri olamaz' diye konuşmuştu.

'İdam, AB'ye açılan kapıyı sertçe kapamak anlamına gelir'

'İdam, AB'ye açılan kapıyı sertçe kapamak anlamına gelir'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz de, Avrupa Konseyi'nin uyarısını yineleyerek, bu adımın 'Avrupa Birliği'ne (AB) açılan kapıyı sertçe kapamak anlamına geleceğini' söyledi.

Avusturya Haber Ajansı'na konuşan Kurz, 'Dünya çapında yürürlükten kaldırılması gereken idam, acımasız ve insanlık dışı bir cezalandırma şeklidir' dedi ve ölüm cezasının, 'Avrupa değerlerine açıkça ters olduğunu' vurguladı.

Türkiye, Avrupa Birliği'yle (AB) yapılan üyelik müzakereleri çerçevesinde gerekli görülen reformlar kapsamında 2004 yılında idam cezasını anayasadan tamamen çıkarmıştı.

Türkiye, Avrupa Birliği'yle (AB) yapılan üyelik müzakereleri çerçevesinde gerekli görülen reformlar kapsamında 2004 yılında idam cezasını anayasadan tamamen çıkarmıştı.

1984'ten beri de fiilen idam cezası uygulanmıyordu.

İdam cezası, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından tekrar gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminden günler sonra CNN'e verdiği röportajda idam cezasının geri getirilmesi konusunda 'Ben Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak böyle bir kararı onaylarım' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
405
267
131
37
28
24
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Avrupalı

Zaten Türkiye alınmayacak Avrupa Birliğine ama idam bence geri gelmemeli. Bunun birkaç nedeni var mesala idam, iktidarlar tarafından her türlü kirli is için ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Düşüncem somutlaşsa bu somutlaştırma olur bu ondan değil ama aynı fikirdeyim

Mehmet Cepik

Simdi tayyipten bir "eyyyy avrupa konseyi" diye baslayan bir babalanma esliginde, ic pazarda artan oy yüzdesi hesabini, musul ile carpip, isid'in karesini al... Devamını Gör

Vedat Sayar

Yaşam veremeyen bir güruh nasıl ölüm emredebiliyor?