Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Futbol Şampiyonasının Grup Aşamalarında Yaşanan Unutulmaz Anlar

Avrupa Futbol Şampiyonasının Grup Aşamalarında Yaşanan Unutulmaz Anlar

14.07.2021 - 14:00

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın grup aşamalarında düzenlenen maçlarda yaşanan birbirinden şaşırtıcı ve unutulmaz anları sizin için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Šuker'in efsanevi golü (1996)

1996 yılında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın grup maçlarında karşı karşıya gelen Hırvatistan ile Danimarka, oldukça çekişmeli bir karşılaşmaya imza atmışlardı. Danimarka'nın kalesinde yer alan efsanevi kaleci Schmeichel'ın Hırvatistan takımının oyuncularından Davor Šuker'den yediği gol, turnuvanın tarihindeki en dikkat çekici anlardan biriydi.

Genç Abramovic'in İtalya'ya attığı muhteşem gol (2004)

2004 yılının Avrupa Futbol Şampiyonası'nda henüz adını yeni yeni duyurmakta olan Zlatan Ibrahimovic'in attığı gol, grup maçlarından biri olan İtalya - İsveç karşılaşmasına damgasını vurmuştu. Turnuvanın tarihine geçen muhteşem golüyle gelecek vadeden bir futbolcu olduğunu bir kez daha ispatlayan Zlatan, karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanmasını sağlamıştı.

Eriksen'ın yere yığılışı (2020)

Eriksen'ın yere yığılışı (2020)

Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen, Finlandiya karşılaşmasının 43. dakikasında aniden yere yığıldı. Karşılaşma durduruldu; oyun alanına giren sağlık ekipleri Eriksen'ın oyun esnasında kalp krizi geçirdiğini, tedavinin ardından durumunun iyileştiğini belirttiler. Karşılaşmanın olaydan yarım saat sonra devam ettirilmesi ise tartışmalara neden oldu.

Paul Gascoigne'in sıra dışı gol sevinci (1996)

İngiltere ile İskoçya'nın karşılaştığı grup maçına, İngiltere'yi zafere götürecek golü atan ünlü futbolcu Paul Gascoigne'in sevinci damga vurmuştu! 78. dakikada gelen golle ülkesini zafere götüren Gascoigne'ın orada içtiği şey suydu; ancak ünlü futbolcunun kariyeri, yıllar sonra alkol sorunu yüzünden büyük darbe aldı.

Arda Turan'ın galibiyet getiren son dakika golü (2008)

2008'de düzenlenen turnuvada henüz 21 yaşında olan Arda Turan, İsviçre'ye 90'+2'de attığı gol ile Ay Yıldızlı takımımıza İsviçre karşısında galibiyeti getirmiş, millilerimiz için oldukça iyi geçecek bir şampiyonanın da habercisi olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bendtner'in 'reklam aldığı' gol sevinci (2012)

en.wikipedia.org

Danimarkalı futbolcu Nicklas Bendtner, Portekiz ile Danimarka'nın karşı karşıya geldiği grup maçında ikinci golünü kaydettikten sonraki gol sevincinde formasını kaldırıp üzerindeki 'boxer'a aldığı reklamı milyonlarca izleyiciye gösterdi. Turnuvada habersiz reklam yapmak yasak olduğu için hem reklamı veren Paddy Power adlı yayıncılık şirketi hem de futbolcu çeşitli cezalarla karşılaştılar. 100.000 Euro ceza alan Bendtner, 2014'teki Dünya Kupası maçlarında da sahaya çıkmaktan men edildi.

İspanya'nın çekişmeli Yugoslavya karşılaşması (2000)

2000 yılındaki şampiyonanın Yugoslavya ile İspanya arasında düzenlenen grup maçı, turnuva tarihindeki en çekişmeli karşılaşmalardan birine sahne olmuştu. O zamanlar şimdiki başarısına sahip olmayan İspanyol takımı, 10 kişilik Yugoslavya kadrosunun karşısında 3-2 geriye düşmüştü. 94. dakikada gelen bir penaltı gole çevrildi; hemen ardından beklenmedik bir performans sergileyen forvet Alonso'dan maçın yedinci golü geldi. İspanya, maçı 4-3 galibiyetle tamamladı.

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın