Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'daki Tüm Şehirleri Unutup Erasmus'u Porto'da Yapmanız İçin 16 Neden

Avrupa'daki Tüm Şehirleri Unutup Erasmus'u Porto'da Yapmanız İçin 16 Neden

Damla Yazar
11.01.2016 - 16:14 Son Güncelleme: 11.01.2016 - 17:45

Erasmus yapmak istiyor ancak hangi ülkeye gideceğinize karar veremediyseniz; işte size erasmus gibi erasmus yapmanızı sağlayacak, sürprizlerle dolu Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri: Porto!

İlk bakışınızda o güzel Douro Nehri ile, kocaman köprüleriyle, yemyeşil tepeleriyle, üzüm bağlarıyla dikkatinizi çeker. Dar sokakları ve nereye çıkacağını asla bilemediğiniz dik yokuşlarıyla, okyanusuyla, sahilleriyle ve o muhteşem Fado'su ile sizi derinden etkiler. Canınız sıkıldığında Riberia'ya gider nehiri veya Foz'a gider okyanusu seyredersiniz. Sıcacık okyanus iklimiyle içiniz ısınır, o muhteşem Porto şaraplarıyla kendinizden geçersiniz :)

İşte geçirilen 5 aylık erasmustan geriye kalan, bu eski ama canlı şehirde erasmus yapmanız için 16 neden:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşilin ve Mavinin Şehri

1. Yeşilin ve Mavinin Şehri

Porto, eski bir şehir olmasına rağmen yeşilin ve mavinin iç içe olduğu bir şehir. Yeşil tepeleri ve üzüm bağlarıyla tam bir doğa harikası. 

Porto'yu keşfederken gidilmesi gereken yerlerden birisi de Jardins do Palacio de Cristal (Crystal Palace Garden)'dir. Yeşilliğin içinde sessizliği yakalayabilir, öte yandan da Douro Nehir'inin o eşşiz manzarasını izlerken mest olabilirsiniz.

2. Büyüleyici Atlantik Okyanusu

2. Büyüleyici Atlantik Okyanusu

Porto'nun en güzel yerlerinden biri de Foz'dur. Douro Nehri'nin Atlantik Okyanus'u ile birleştiği yer. Özellikle gün batımı manzarası sevenler için paha biçilemez güzellikte.

Ayrıca Portekiz'de birbirinden güzel sahiller bulunmaktadır. Özellikle Porto'da denize girmek isteyenler için tavsiyemiz: Matosinhos ve Lavadores. Bunun dışında Porto yakınlarındaki Espinho kentinde Miramar ve Porto ile Lizbon şehirlerinin arasında kalan, dalgaları, sörfçüleri ve manzarasıyla ünlü Nazaré sahilleri de görülmeye değer.

3. Bakmaya Doyamayacağınız Tarihi Güzellikleri

3. Bakmaya Doyamayacağınız Tarihi Güzellikleri

Douro Nehri'nin ağzına bakan tepeler boyunca kurulan, 2000 yıllık tarihi ile olağandışı kentsel manzaraya sahip olan Porto tarihi şehir merkezi, 1996 yılında UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmıştır. Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Porto

Her yeri tarih kokan bu şehirin birbirinden güzel, gezmeye ve görülmeye değer yerleri vardır. Gidecek olanlara tavsiyemiz: São Bento Tren İstasyonu mutlaka görülmeli. Ayrıca bu istasyondan Portekiz'deki başka şehirlere ucuz bir şekilde tren yolculuğu yapabilirsiniz. Size önerimiz: Braga, Aveiro, Guimarães, Coimbra  ve Lizbon'a seyahat edin.

4. Şehrin Simgesi: Nam-ı Diğer Eiffel Köprüsü

4. Şehrin Simgesi: Nam-ı Diğer Eiffel Köprüsü

Porto aynı zamanda köprüleriyle de meşhur bir şehir. Ancak en meşhuru Porto bölgesi ile Gaia bölgesini birleştiren Dom Luis Köprüsü. Aynı zamanda Eiffel Köprüsü de deniliyor. Çünkü bu köprü Gustave Eiffel tarafından tasarlanmış ve Eiffel Kulesi'nde kullanılan demirlerden yapılmış. Şehrin simgelerinden biridir.

5. Biraz da Gezelim!

5. Biraz da Gezelim!

Porto'da elbette ki gezilecek birçok yer mevcut ama özellikle Cedofeita ve Santa Catarina caddeleri Porto'luların en keyifle gezdikleri caddeler arasında. Aynı zamanda dünyaca ünlü Majestic Cafe'nin de yer aldığı Catarina caddesi tüm popüler mağazaların yanı sıra mavi çinili Almas Şapeli'ini de görebileceğiniz bir yer. Her erasmuslu buraları gezmeli, görmeli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Görüp Görebileceğiniz En Güzel McDonald's

6. Görüp Görebileceğiniz En Güzel McDonald's

Eğer gitmeden önce Porto hakkında araştırma yaparsanız muhtemelen karşınıza çıkacak yerlerden birisi. Avrupa'nın hatta dünyanın en güzel McDonalds'ı olduğunu yazanlar, söyleyenler var.

İçine girdiğinizde duvarlarda Porto'nun geçmişine dair izler bulabilirsiniz. Tarih kokan bu şehir, restore edilmeye bile gerek duyulmamış, hiçbir güzelliğine zarar verilmeden işletmeler açılmış ve bu şekilde de kullanılıyor.

7. Tadına Doyum Olmayan Yöresel Yemekleri

7. Tadına Doyum Olmayan Yöresel Yemekleri

Zengin bir mutfağa sahip olan Porto'nun en meşhur yemeği Francesinha. Bunun dışında tavuk severler için Coxinha, balık severler için Bacalhau ve tatlı severler için Pastel de Nata kesinlikle denenmeli. Hamburger severler için Real Hamburgueria mekanına gitmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda Riberia bölgesinde bulunan kafelerde, balık restorantlarında harika deniz mahsulleri yiyebilirsiniz.

8. Şarap Cenneti

8. Şarap Cenneti

Porto şarapları dünyaca ünlüdür. Gaia bölgesinde onlarca şarap mahzeni mevcut. Gidecek olanlara önerimiz, Riberia'da birçok tekne turu yapan yerler var. Bir günlerini buna ayırırlarsa hem Douro Nehri boyunca bulunan 6 köprüyü birden görmüş olurlar, hem de şarap mahzenlerinde gezinti yapıp dünyaca ünlü şarapların tadına bakabilirler. Bu şarapların üzümleri Douro Vadisi'nde yetişmektedir. Aynı zamanda 1756'da çıkarılan bir yasa ile Porto şarabının üretiminde kullanılan üzüm çeşidi ve şarabın tarifi korunmaktadır.

9. Dünyaca Ünlü Livraria Lello Kitapçısı

9. Dünyaca Ünlü Livraria Lello Kitapçısı

Burası dünyanın en eski kütüphanelerinden birisi. J.K. Rowling, Porto'da İngilizce öğretmeniyken Harry Potter serisini bu kütüphanede yazmış.  Porto'ya gelen turistlerin görmeden gitmedikleri yer diyebiliriz. Hatta bazı günler dışarıda sıra bile oluyor. Herkes fotoğraf çekme derdinde oluyor içeri girdiğinde ancak yasak. Çaktırmadan çekebilirsiniz :)

10. Gerçek Harry Potter'lar

10. Gerçek Harry Potter'lar

Daha önce J.K Rowling'in ünlü kütüphanede Harry Potter serisini yazdığını söylemiştik. Kitabı yazarken Porto'daki üniversite öğrencilerinden esinlenmiş. Yıllardır süren gelenekte bazı öğrenciler 'traje académico' adı verdikleri kıyafetleri giyiyor ve 7/24 üstlerinden çıkarmıyorlar (bu kıyafetleri herkes giyemiyor, belirli şartları ve istenilenleri yerine getirmek gerekiyor). Okulda, evde, dışarda, barda veya kafede sürekli bu kıyafetlerle geziyorlar. Her yıl sonunda bu kıyafetleri giymeye hak kazananlar için ilginç bir devir teslim töreni düzenleniyor. Binlerce öğrenci ünlü Aliados Meydanı'nda toplanıyor. Yazar da bunlardan esinlenerek Hogwarts öğrencilerinin kıyafetlerini tasarlamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Futbol Severler İçin: Estádio do Dragão

11. Futbol Severler İçin: Estádio do Dragão

Burası FC Porto spor klübünün stadyumu. Erasmus öğrencisi olmanızın avantajını kullanarak sadece 7,5 Euro'ya gidebilirsiniz maçlara.

12. Işıklar Şehri Porto

12. Işıklar Şehri Porto

Size tavsiyemiz güz döneminde gitmeniz. Çünkü hem güneşinden, denizinden hem de noel ve yılbaşı kutlamalarından mahrum kalmazsınız. Noel döneminde Porto'da tüm sokaklar cıvıl cıvıl oluyor. Özellikle ünlü Aliados Meydanı'na dikilen kocaman bir ışıktan çam ağacı, tüm insanların oraya yönelmesine neden oluyor. Pazarlar kuruluyor, insanlar soğuk havaya rağmen sokaklarda eğlenmesine bakıyor. Bu yüzden Porto tam bir ışıklar şehri.

13. Çılgınlar Gibi Eğlenebileceğiniz Gece Hayatı

13. Çılgınlar Gibi Eğlenebileceğiniz Gece Hayatı

Porto'da gece hayatı inanılmaz eğlenceli. Zaten nüfusun çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturuyor. Özellikle erasmus öğrenci sayısı oldukça fazla. Sabah 6-7'ye kadar insanlar barlardan, klüplerden çıkmıyor. Size önerimiz barlar sokağına kesin gidin. Ayrıca Pazartesi günleri Riberia'da 1 alana 1 bedava, Perşembe günleri de Piolho'da %50 indirim oluyor içkilerde. Ünlü Superbock birasını deneyin, Somersby ve Sangria için :)

14. Eşsiz Portekiz Müziği: Fado

14. Eşsiz Portekiz Müziği: Fado

Portekiz'in halk müziği. Özellikle şarap mahzenlerinde, şarap eşliğinde dinleyebilirsiniz. Fado, Portekiz'li kadınların, balıkçı, denizci veya kaşif sevgililerinin geri dönmemesi üzerine yazmış oldukları, denize karşı yakılmış ağıt müziklerdir.

15. Eğlenceli Yaşamı

15. Eğlenceli Yaşamı

Porto'nun kendine has dar sokakları, dik yokuşları, renkli eski evleri ve her yere asılan çamaşırları meşhurdur. 

İnsanları çok sıcakkanlı ve yardımseverdir. Her konuda size yardım etmeye -bilmeseler bile- çalışırlar. 

Para birimi Euro olmasına rağmen Avrupa ülkeleri arasında en ucuz ülke denebilir. Bazı şeyler gerçekten 'sudan ucuz'.

Küçük bir miktar parayla gününüzü çok rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Erasmus öğrencisi olmanın tadını çok rahat bir şekilde çıkartırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Unutulmayacak Arkadaşlıklar

16. Unutulmayacak Arkadaşlıklar

Eğer siz de eşsiz ve harika bir erasmus yapmak isterseniz, kesinlikle Porto'yu seçmelisiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
69
26
9
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?