Görüş Bildir
Haberler
Asosyal Karakterlerin Gelgitli Hayatlarına İzleyiciyi Misafir Eden 17 İzlenesi Film

Asosyal Karakterlerin Gelgitli Hayatlarına İzleyiciyi Misafir Eden 17 İzlenesi Film

EC was here.
06.07.2016 - 09:53

Kendilerine ait bir dünyaları var bu karakterlerin. Ve bu dünyalarından herkesle paylaşmak istediği hikayeleri var. Her biri de fazlasıyla ilginç!

Film özetleri filimadami.com ve beyazperde.com sitelerinden alıntılanmıştır. İyi seyirler... 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Gişe Memuru (2010)

17. Gişe Memuru (2010)

IMDb: 6.3

Kendi halinde bir gişe memuru olan Kenan, babasıyla yaşayan, işiyle evi arasındaki küçük dünyada gidip gelen ve insanlarla iletişim kurmaktansa, kendi hayallerinde yaşamayı tercih eden bir karakterdedir. Çatalca gişeler bölgesinde çalışan ve görevinin başındayken zaman zaman kendi kendine konuşmasıyla bilinen Kenan’ın, diğer insanlarla olduğu gibi babasıyla da mesafeli bir ilişkisi vardır.

Kenan’ın kalp hastası olan babasına, gündüzleri Nurgül bakıcılık yapar. 30 yaşlarındaki konuşkan ve anaç Nurgül, Kenan’ı, babasını ve yıllar önce vefat etmiş annesini küçüklüğünden beri tanımaktadır. Kenan’ın işiyle evi arasında sıkışıp kalmış monoton hayatı, yeni işletme şefinin Çatalca’yı denetlemeye geldiği gün değişecektir.

16. Harika Çocuk / Powder (1995)

16. Harika Çocuk / Powder (1995)

IMDb: 6.5

Jeremy 'Powder' Reed, kendi halinde, albino hastalığı olan bir çocuktur. Ancak diğer çocuklara hiç benzemeyen, tuhaf bir yanı vardır. Bu da kendisinin son derece mistik ve süper güçlere sahip olmasıdır. Bu yetenekleri, içerisinde yaşadığı sıradan toplumun düzenini toptan sarsacak düzeydedir.

15. Dummy (2002)

15. Dummy (2002)

IMDb: 6.8

Steven, yaşadığı semtten sıkılmış, hayatına yön vermeye çalışan genç bir adamdır. Onu tek anlayan kişi ünlü bir rock yıldızı olmak isteyen punkçı komşuları Fangora'dır. Ancak Steven günün birinde işi bırakır ve aslında bu onun için yepyeni bir hayatın başlangıcı anlamına gelmektedir. İş bulma kurumuna yaptığı başvuru sırasında tanıştığı Lorena adlı danışmana aşık olur ve onun sayesinde yıllardır hayalini kurduğu vantrologluk işini yapmaya başlar.

14. Yıldızların Sesi / Little Voice (1998)

14. Yıldızların Sesi / Little Voice (1998)

IMDb: 7.0

Little Voice, babasını yitirdikten sonra sosyal hayatıyla arasına bir duvar örmüştür. Neredeyse hiç konuşmadan ve kimseyle herhangi bir iletişim kurmadan tüm hayatını idame ettirmeye başlamış ve kendini müzik dinlemeye adamıştır. Bir gün dinlediği şarkıcıları çok iyi bir şekilde taklit edebildiği, o an evlerinde bulunan bir adam tarafından fark edilir. Little Voice, artık yetenek avcıları tarafından, şarkı söylenmesi beklenen bir şahsiyet haline gelmiştir.

13. Aşk Sarhoşu / Punch-Drunk Love (2002)

13. Aşk Sarhoşu / Punch-Drunk Love (2002)

IMDb: 7.3

Barry Egan, 7 tane çekilmez kız kardeşiyle yaşayan ve hayatındaki bütün boşlukları işiyle doldurmaya çalışan kendi halinde bir genç adamdır. Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir kadınla tanışır. Aralarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Aklım Karıştı / Girl, Interrupted (1999)

12. Aklım Karıştı / Girl, Interrupted (1999)

IMDb: 7.3

Depresif Susanna (Winona Ryder) altmışların sonunda liseyi bitirdikten sonra ne yapacağını bilemez halde yaşamaya başlamış. Bir intihar girişimi sebebiyle Claymore'da bir akıl hastanesine götürülüyor. Burada çeşitli dertli kadınlarla -patalojik yalancı Georgina (Clea DuVall), tatminsiz Daisy (Brittany Murphy), yangın kurbanı Polly (Elizabeth Moss)- tanışıyor. Hipnotik bir etkisi olan Lisa'nın (Angelina Jolie) kişiliği onu bir kabus gibi takip etmeye başlıyor. Oysa akıl hastanesinden çıkabilmek için kendi yolunu bulması gerekmekte…

11. Gerçek Sevgili / Lars and the Real Girl (2007)

11. Gerçek Sevgili / Lars and the Real Girl (2007)

IMDb: 7.4

Abisi Gus ve karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars, babası öldükten sonra içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir. 

Lars'ın durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının İnternet'ten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır. 

Psikolojik araştırmalara ve belgesellere konu olmuş ciddi bir meseleyi komik ve yer yer hüzünlü anlatan Lars Sevince, sevgiye, aileye ve dostluğa dair kalın mesajlar vermeyen, özenle yazılmış senaryosu ve başarılı oyunculuklarıyla izlenmeye değer bağımsız bir yapım.

10. Yan Pencere / Medianeras (2011)

10. Yan Pencere / Medianeras (2011)

IMDb: 7.5

Martin, günlerini dairesinde web tasarımı yapmakla geçiren bir agorafobiktir. Tedavi sürecinde, yavaş yavaş şehirde küçük turlar atmaya başlar. Mariana ise uzun bir ilişkinin post travmasını yaşamaktadır. Karşılıklı dairelerde oturan bu yalnız erkek ve kadının karşılaşmalarını çaresizce bekleriz. Buenos Aires gibi üç milyon nüfuslu bir şehrin kaosunda ise bu pek de kolay olmaz.

9. Ben X (2007)

9. Ben X (2007)

IMDb: 7.5

Adını Flamanca'da 'Ben Bir Hiçim' anlamına gelen 'Ik ben iks' deyiminden alan 'Ben X', otizm hastası olan Ben'in çevresiyle olan uyum problemlerini ele alıyor. Archlord isimli İnternet üzerinden oynanan rol yapma oyununda yarattığı karizmatik ve güçlü karakterinin aksine Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan bir çocuktur. Hayatında aynı oyundaki gibi saygı duyulan bir karaktere sahip olma hayaliyle yaşayan Ben, oyunda tanıştığı Scarlite ismindeki kızla tanışınca işler Ben için farklı bir hâl alacaktır.

8. Pi (1998)

8. Pi (1998)

IMDb: 7.5

Max, çılgın olduğu kadar dahi bir matematik meraklısıdır. Matematiğe ve özelikle de pi sayısına karşı oluşturduğu takıntısı, onun tüm hayatının gidişatını belirlemektedir. Max, on yıldan beri tüm doğanın ölçülebilir bir kodlanma sistematiğine sahip olduğunu fark etmiştir. Artık tek amacı doğanın bu büyük sırrını çözmektedir. Max, elindeki verilerle karşısındaki problemin çözümüne kalkışır. Ancak adım adım vardığı sonuç, onu problemin tam da ortasındaki değişken yapacaktır. Max’ın vardığı nokta, dünyayı temellerinden sarsacak kadar yenilikçidir. Max, bu sonuçları saklamalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Elling (2001)

7. Elling (2001)

IMDb: 7.6

Annesine karşı büyük bir sevgi ve bağlılık duyan Elling yaşı geçmiş olmasına rağmen halen daha kendine bir hayat kuramamış, annesiyle birlikte yaşayan bir adamdır. Talihsiz adam annesinin ölümüyle derinden sarsılır ve kendini bir psikiyatri kliniğinde bulur. Kendine geldiğinde oda arkadaşı, seks bağımlılığı tedavisi gören Kjell ile karşılaşır. Tedavileri bitip dışarı çıktıklarında birlikte yaşamaya karar veren ikili bir apartman dairesinde yaşamaya başlarlar. Kjell her zamanki gibi kadınlara düşkünlüğünü korurken Elling tekrar kliniğe kapatılma korkusuyla birlikte şiir yazmaya karar verir.

6. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990)

6. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990)

IMDb: 7.9

Edward Scissorhands'i yaratan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward'ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs'in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır. 

Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir...

5. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

5. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

IMDb: 8.0

Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır.

4. Sınıf / Klass (2007)

4. Sınıf / Klass (2007)

IMDb: 8.1

Joosep'in okuldaki günleri sınıf arkadaşlarınca kötü muamele görerek, hakarete ve fiziksel saldırılara uğrayarak geçmektedir. Bu gidişata kayıtsız kalamayan Kaspar'ın Joosep safına katılmasıyla beraber her ikisinin de hayatı dayanılmaz bir hal alacaktır.

3. Paris, Teksas / Paris, Texas (1984)

3. Paris, Teksas / Paris, Texas (1984)

IMDb: 8.1

Travis, içine kapanık bir adamdır. Ruhunda gizlediği şeyleri dışavurmaktan büsbütün kaçınmaktadır. Kimsenin gitmeyi bile düşünmeyeceği yollardan yürümektedir. Bir gün Travis'in kardeşi onu tekrar modern dünyaya davet eder. Kendi oğlu dahil herkes onu beklemektedir. Travis yeniden yollara düşecektir elbette ki; ancak önceki hedefi uzun bir zamandır görmediği eski karısını bulmak olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Mary ve Max / Mary and Max (2009)

2. Mary ve Max / Mary and Max (2009)

IMDb: 8.1

Mary, Avustralya'nın kenar mahallerinden birinde yaşayan, sorumsuz ve yoksul bir aileye sahip olan, sekiz yaşındaki yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kızın konuşabildiği tek kişi mektuplaştığı Avustralyalı bir savaş gazisidir. Postaneye gittiği bir gün şans eseri bir New York adres rehberi görür. Rehberi karıştıran Mary, New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. Max, Manhattan'daki dairesinde yalnız yaşayan, ruhsal problemleri olan asosyal ve obez bir adamdır. 44 yaşındaki Max, Mary'nin mektubunu alır ve cevap yazmaya koyulur. Aralarında gelişen dostluk hayat hakkında acı ve tatlı gerçeklikleri beyaz perdeye sevimli ve dokunaklı bir şekilde yansıtır.

1. Fil Adam / The Elephant Man (1980)

1. Fil Adam / The Elephant Man (1980)

IMDb: 8.2

1880’ler Londra’sındayız. Şehrin sokaklarından süzülen kasvet ve karamsarlık, arka sokaklarda olup bitenleri belli eder nitelikte. Doktor Treves, isli sokaklarda gezindiği esnada gezici bir sirke rastlıyor. Önündeki kalabalıktan anlaşıldığı üzere içeride normal olmayan bir gösteri var... Ve bu normal olmayan gösterinin kahramanı, doğuştan engelli olan John Merrick. Annesi Merrick’e hamileyken bir fil tarafından saldırıya uğradığı söylenir bu sirkte. Doktor Treves ise hızlı bir hamleyle tedavi altına almak ister bu fil görünümlü adamı ve istediği gibi de olur. Her haliyle ürkütücü olan fil adamın bu görünümünün altında, gönlünde yatanlar ise zamanla dökülmeye başlar.

Kısa Film Bonusu: Vincent (1982)

Kısa Film Bonusu: Vincent (1982)

IMDb: 7.4

Tim Burton imzalı bu kısa metraj animasyonda Vincent Malloy adinda 7 yasindaki bir çocuğun kendini Edgar Allen Poe kitaplarının değişmez kahramanı Vincent Price'la ozdeşleştirmesi ve hayali ''karanlık dünyasında'' yaşadıkları anlatılıyor. Bu kısa filmin bir diğer özelliği de Tim Burton'ın ilk filmi olması.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
38
11
11
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın