Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücrette Önemli Gün! Talepler Bugün Erdoğan'a İletilecek

Asgari Ücrette Önemli Gün! Talepler Bugün Erdoğan'a İletilecek

Batuhan
15.11.2021 - 11:24

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak olan AK Parti MKYK'sında asgari ücret oranı masaya yatırılacak. Burada İşçi, işveren ve özel sektör temsilcilerinin asgari ücretle ilgili talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammına ilişkin olarak AK Parti MKYK ve MYK'sında da bu konu görüşülecek.

"Farklı bir artışın yapılması bekleniyor"

"Farklı bir artışın yapılması bekleniyor"

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan konuya ilişkin şu bilgileri aktarmıştı: 

Komisyon önümüzdeki ay çalışmalara başlayacak. Yeni asgari ücret belirlenecek. Bu sene elbette yüzde 20'lerde dolaşan enflasyon rakamları göz önüne alınarak asgari ücrette farklı bir artışın yapılması bekleniyor.

Bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü bir çalışma var. O çalışmaya dair detaylı verilerin AK Parti MKYK'sı ve MYK'sında ele alınması, masaya yatırılması bekleniyor. O çalışmanın içerisinde neler var?

İşçi, işveren ve özel sektör temsilcilerinin fikirleri alınıyor. O fikirler masada olacak, konuşulacak. Söz konusu bu üç kesiminin de hayat standartları 2022 asgari ücretinden beklentileri o çalışmanın içinde yer alacak. Elbette bu başlıklar MKYK ve MYK'da dillendirilecek ve konuşulacak. MKYK üyeleri toplumun birçok farklı kesiminden oluşuyor. Onlar toplumun farklı kesimlerinin asgari ücret beklentilerini de doğrudan Cumhurbaşkanı'na iletecekler.

TÜRK-İŞ'ten çağrı

TÜRK-İŞ'ten çağrı

Öte yandan asgari ücret görüşmelerinde işçileri temsil eden Türk-İş’ten yeni çağrı geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin aralık ayının ilk 10 gününde belirlenmesini talep etti.

Adana’da konuşan Atalay, ’45 senedir asgari ücret 31 Aralık’ta belirleniyor ve 1 Ocak’ta yürürlüğe giriyor. 1 ay bunu tartışmanın anlamı yok. Aralık ayının ilk 10 gününde bunu oturup konuşalım işçi ne alacağını, işveren de ne vereceğini bilsin. Bunu uzatmanın anlamı yok’ dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
4
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurettin Bayar

Ücret belirlenecek, beğenmeyenler hain ilan edilecek, diyanete şükür öğretmesi için ekstra bütçe ayrılacak.

gaydırı guppak

fotodaki adamın eski çalılam bakanı zehra zümrüt selçuk ile mikrofon vukuatı olmamış mıydı hala o koltukta mı yahu

kabus

Erdoğan'a göre memleket uçuşta asgarî ücreti 2000tl yapsın kiraya bile yetmesin