Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücretle Hangi Ülkede Kaç Kilo Et Alınabiliyor?

Asgari Ücretle Hangi Ülkede Kaç Kilo Et Alınabiliyor?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine göre, Türkiye Avrupa'da Bulgaristan'ın ardından, asgari ücretle en az et alınabilen ülke oldu. 

Asgari ücretle İrlanda'da 188 kilo, İngiltere'de 185 kilo et alınabilirken, Türkiye'de ise ayda 44 kilo et alınabiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de 2018'de kişi başı yıllık 10,5 kg büyükbaş hayvan eti tüketildi

Türkiye'de 2018'de kişi başı yıllık 10,5 kg büyükbaş hayvan eti tüketildi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine göre, Türkiye'de 2018 yılında kişi başı yıllık 10,5 kg büyükbaş hayvan eti tüketildi. 1998’de 4.2 kilogram olan bu miktarda, son 20 yıldır kademeli bir şekilde artış gözlendi.

Buna karşın Türkiye, asgari ücretle en az et alınabilen ülkeler arasında ilk sıralarda. 

Euronews'in haberine göre, Türkiye yılda 44 kilo ile, Avrupada Bulgaristan'ın ardından asgari ücret ile en az et alınabilen ülke.

Listenin ilk sırasında asgari ücretle 188 kilo et alınabilen İrlanda yer aldı.

Listenin ilk sırasında asgari ücretle 188 kilo et alınabilen İrlanda yer aldı.

FAO ve OECD verilerine göre asgari ücretle en fazla etin alındığı ülke 188 kg et ile İrlanda, 185 kg ile İngiltere, 140 kg ile Almanya, 116 kg ile Belçika ve 115 kg ile Lüksemburg yer alıyor. 

44 kilo ile listenin sondan ikinci sırasında yer alan Türkiye'den sonra gelen ülke ise, asgari ücret ile ayda 42 kilo et alınabilen Bulgaristan.

Türkiye AB'den en fazla et alan ülke

Türkiye AB'den en fazla et alan ülke

Türkiye, alım gücüne göre Avrupada etin en pahalı olduğu ülkeler arasında bulunuyor. 

Artan nüfusa karşın azalan hayvancılıktan ötürü Türkiye, et konusunda dışa bağımlı bir halde. AB verilerine göre Türkiye, 2018 yılının ilk altı ayında AB ülkelerinden en fazla et alan ülke oldu.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
62
38
16
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Ete göre değişiyor da olabilir. Meselâ at, eşek, katır, domuz...!

Sıradan Biri

Yakında diyanetten açıklama çıkar Domuz eti caizdir diye. Bunca yıl kaldırılmışız. Hz. Muhammed (S.A.V.) bize yalan söylemiş. Reisimiz tüketelim diye bize do... Devamını Gör

mb

rusyadan şeker ithalatına başlanmış hayırlı uğurlu olsun 🤬

clearskies

Şeker fabrikalarını satarken, dünyaya şekeri biz satacaz diyorlardı. Şerefsiz, soysuzlar.

Pasif Kullanıcı

Dünyada herşey sistematik ülkeler birbirine baglı kurallar ile yönetiliyor ticaret hacmi böyle saglanıyorsa buradan anlıyoruz ki Türkiyede asgari ücretin... Devamını Gör

ama şu da atlanmamalı 4500 tl olması gerekiyor evet ama 4500 tl olursa bu sefer kodoman insanlar yatırımı kesecektir..işsiz sayısında inanılmaz artıs olur ..... Devamını Gör