Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Düşmeyecek

Asgari Ücret Düşmeyecek

ATKN
19.09.2016 - 15:06 Son Güncelleme: 19.09.2016 - 16:42

Asgari ücrette 'vergi dilimi' belirsizliği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama geldi. Müezzinoğlu, 'Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altında maaş almayacak. Onu 1300 liraya tamamlayacak tedbirleri Maliye ile görüşerek son şeklini bu hafta veririz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılbaşında net 1300 lira olarak belirlenen asgari ücretin ekim ayında bir üst gelir dilimine dahil edilip edilmeyeceği tartışmaları milyonlarca çalışan tarafından izleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altında maaş almayacak'

'Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altında maaş almayacak'

'Eylül ayından itibaren asgari ücretlilerin vergi kesintileri dolayısıyla alacakları net ücretler 1230 liraya kadar düşüyor, 70 liralık bir kayıp oluşuyor. Hükümetin, önceki bakanımızın verdiği söz, sözümüzdür. Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altında maaş almayacak. Onu 1300 liraya tamamlayacak bütün tedbirleri Maliye ile görüşerek son şeklini bugün veya bu hafta veririz.'

70 lira azalması söz konusuydu

70 lira azalması söz konusuydu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Net 1300 liralık asgari ücretin ekim ayından itibaren yüzde 15 yerine yüzde 20’lik vergi dilimine dahil edilmesi halinde milyonlarca çalışanın aylık ücretinin yaklaşık 70 lira azalması söz konusuydu.

Çalışanlar gelecek ay ücretlerinin bir üst gelir dilimine dâhil olup olmayacağını takip ederken, hükümetin asgari ücrette yıl boyu net 1300 liralık seçim vaadinde durmasını isteyen sendikalar, zorunlu bireysel emeklilik sisteminin ardından asgari ücrette yapılacak yeni bir kesintinin milyonlarca çalışanı zor durumda bırakacağına dikkat çekmişti.

Toplantılar kapsamında sosyal tarafların da görüşünü alan iki bakanlık, belirsizliğin giderilmesi için maliyet tablosunu yeniden değerlendiriyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
23
12
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu asgari ücretliye bişey vermenize gerek yok 100 lira bile versen oyu sende :D

Nurettin Bayar

düştüğümüz duruma bak ya asgari ücret düşmeyecek diye seviniyoruz, artacak diye değil ...daha da bişey demiyorum..

Bahadır A

"asgari geçim tutarı" verdiğin insandan ne zıkkıma daha kesinti yapıyorsun zaten?! Lütuf gibi "1300 alıcaklar yeaaa... bu yönde çalışıyoruz" demiyorlar mı bi... Devamını Gör