Görüş Bildir
Haberler
Cerattepe İçin Boğalı Protesto

etiket Cerattepe İçin Boğalı Protesto

Ulaş
20.02.2016 - 13:29 Son Güncelleme: 20.02.2016 - 19:22

Artvin'in Cerrattepe bölgesinde yapılmak istenen madene karşı eylemler sürüyor. Maden protestosuna katılmak için bölgeye gidenler güvenlik güçleri tarafından engellendi. Gerginlik çıkması üzerine Artvin'e giriş çıkışlar yasaklandı. Öte yandan binlerce kişinin protestosunda, kentin sembolü boğalar da kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu Artvin’deki Cerratepe direnişine destek için çeşitli illerden Artvin’e doğru gece saatlerinde yola çıkmıştı. Ancak Artvin Valiliğinin talimatıyla karayolu trafiğe kapatıldı. Artvin’e doğru gelen otobüsler Borçka ilçesiyle Hopa arasındaki Cankurtaran mevkiinde durduruldu. Bölgeye çok sayıda jandarma ve polis sevk edildi.

Sadece girişler değil çıkışlar da durduruldu

Sadece girişler değil çıkışlar da durduruldu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu kalabalığın Artvin'e girişine izin verilmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunun üzerine bir grup, polis ve asker barikatını aşarak otobüslerle geçmeye çalıştı. Bu sırada polis ve askerlerle çevreci gruplar arasında arbede çıktı. Polis kalabalığa biber gazı ve copla müdahale etti. 

Artvin Valiliği ise, kente giriş ve çıkışlara yasak getirdi. 

Rize ve Erzurum yönünden kentte gelmek isteyen kişiler araçlarla yolda kaldı, uzun konvoylar oluştu.

Öte yadan Artvin halkı Valiliğe yürüyüp, 'Artvin'e maden istemiyoruz' sloganı attı

Halk eyleme boğalarıyla birlikte katıldı

Artvin kent merkezinde bir araya gelen vatandaşlar ise ‘yer tahsis izni olmdan', asker ve polis refakatinde şantiye kurmaya başlayan Eti Bakır A.Ş.'ye yönelik eylemlerine devam etti. 

Artvin’de boğa güreşlerini organize eden Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma Yaylaları Koruma Derneği, her yıl birbirleriyle mücadele eden 10 boğayı kent merkezine getirerek çevrecilere destek verdi. Bazı boğaların üzerinde, Eti Bakır A.Ş.’nin sahibi Mehmet Cengiz’in fotoğraflarının bulunduğu pankartlar dikkati çekti.

'Hakaret yok arkadaşlar. Madenciye öküz deyip bizi üzmeyin' yazan pankart da dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğalarla yapılan kortej yürüyüşünde “Cengiz şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez” sloganları atıldı. Özelikle valilik önüne gelindiğinde ıslıklar ve tepki alkışları arasında 'vali istifa' sloganlatı atıldı. 

Kızılay İşhanı önünde toplanan yaklaşık 8 bin kişi, 'Artvin’de maden istemiyoruz', 'Susma haykır, yaşamak haktır' sloganlar atarak maden şirketini ve Artvin Valisi’ni protesto etti. Burada boğa sahipleri adına konuşan Bilgehan Erdem, bölgede doğanın bozulmasını istemediklerini belirterek, “Altın madenciliğinin öldürdüğünü, turizminse bacasız sanayi olduğunu ve asırlar boyunca devam edecek, dünya var oldukça sürecek bir etkinlik olduğunu biliyoruz. Maden olayı gerçekleşirse doğamızla beraber tüm meralarımız ve festival alanlarımız da yok olacak” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
126
65
37
18
16
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Terörle böyle mücadele etmiyorsunuz şerefsizler...Ne kadar çok korkuyorsunuz halkın kıçınıza tekme vurmasından.

Hamza Şentürk

Ağaçları kesip yol ortasına atıp yaktılar diyene mi yanayım provakatör devlet düşmanı ateist diyene mi yanayım,ulan orada ki halk öz yaşam hakkını savunuyor ... Devamını Gör

sadysady

Bizde sizin gibi vatandaşlarımız olduğu için, umutla yaşıyoruz.

Ahmetcan Oral

Bir de ambargo uygula da şehirdekiler açlıktan ölsün. Nasılsa terörist dediğin zaman balıklama atlayacak %50 var.