Görüş Bildir
Haberler
Artık Hayal Değil: Can Yaman Gibi Karın Kası İsteyenler İçin 8 Faydalı Ev Egzersizi

Artık Hayal Değil: Can Yaman Gibi Karın Kası İsteyenler İçin 8 Faydalı Ev Egzersizi

11.06.2022 - 08:01

Özellikle yaz aylarında vücudumuzun güzel gözükmemesinden endişe duyarız. Doğru beslenme ve düzenli sporla fit bir görünüme sahip olmak oldukça kolay. Ancak diğer kaslara kıyasla karın kaslarını ortaya çıkarmanın daha zor bir iş olduğunu söyleyebiliriz. Karın kaslarınız ile yaz aylarında Can Yaman gibi şov yapmak istiyorsanız, sizler için derlediğimiz egzersizleri yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mekik

1. Mekik

Mekik, karın kası denince ilk akla gelen hareketlerden biri. Dizleriniz kırık ve ayak tabanlarınız yere değecek şekilde sırt üstü yatın. Ellerinizi başınızın arkasına koyun ve sırtınızı kaldırın ve indirin. 3 set ve 15 tekrar olarak yapın.

2. Plank

2. Plank

En etkili karın kası egzersizlerinden biri olan plank göründüğünden çok daha zor! Ama karın kaslarını çalıştırdığı gibi metabolizmayı hızlandırır ve duruşu düzeltir. Dirseklerinizi doksan derece olacak şekilde yere koyun ve yere paralel olacak şekilde 30 saniye durun ve 3 set tekrarlayın.

3. Leg Raise

3. Leg Raise

Leg raise, alt karın kaslarını çalıştırmada etkili olan bir egzersiz. Yere sırt üstü yatın ve ellerinizi yanlara koyun. Bacaklarınızı birleştirin ve havaya kaldırıp yavaşça indirin. Bu hareketi 3 set ve 10 tekrar olarak yapabilirsiniz.

4. Flutter Kicks

4. Flutter Kicks

Bir başka etkili alt karın egzersizi de flutter kicks. Yere sırt üstü uzandıktan sonra ellerinizi kalçalarınızın altına koyun. Bacaklarınızı kırmadan, yürür gibi sırayla yukarı aşağı kaldırıp indirin. 3 set ve 20 tekrar şeklinde yapın.

5. Swiss Ball Crunch

5. Swiss Ball Crunch

Bu hareket için bir egzersiz ya da pilates topuna ihtiyacınız var. Mekik hareketine oldukça benzeyen bu egzersizi sırtınızı pilates topuna yaslayarak yapın. Dizleriniz kırık şekilde sırtınızı kaldırıp indirin. 3 set 15 tekrar yapın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arms-High Partial Sit Up

6. Arms-High Partial Sit Up

Yine mekik hareketine benzeyen bir egzersiz ancak bu sefer kollarınızı yukarı doğru kaldırmanız gerekiyor. Daha sonra sırtınızı biraz kaldırıp indirin. Bu egzersizi de 3 set 15 tekrar yapın.

7. Mountain Climbers

7. Mountain Climbers

Diğer hareketlerden farklı olarak şınav pozisyonuna geçin ve bir dağa tırmanıyormuş gibi dizlerinizi sırayla öne çekin. Bu etkili karın egzersizini 1 dakika boyunca yapın.

8. Side Crunch

8. Side Crunch

Üst ve alt karın kaslarını çalıştırdıktan sonra şimdi sıra yan bölgelerde. Yere yanlamasına ve dizleriniz kırık şekilde yatın. Tıpkı mekik çeker gibi sırtınızı kaldırıp indirin. Daha sonra diğer tarafa doğru yatın ve aynı hareketi tekrarlayın. Bu egzersiz için de 3 set 15 tekrar olarak yapın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın