Görüş Bildir
Haberler
Arkeoloji Müzesi Eserleri Atatürk Havalimanı'na Taşınıyor, Uzmanlar Endişeli: 'Yıkım Olur'

Arkeoloji Müzesi Eserleri Atatürk Havalimanı'na Taşınıyor, Uzmanlar Endişeli: 'Yıkım Olur'

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ndeki çok sayıda eserin kapatılan Atatürk Havalimanı’na taşınacak olması tepkilere neden oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: istanbul.gov.tr

Cumhuriyet'ten Hazal Ocakdünkü haberinde depoların yanı sıra eserlerin bakımı ve restorasyonunun yapıldığı konservasyon laboratuvarının da müzeden kilometrelerce uzaklıkta bulunan eski havalimanına götürüleceğini yazmıştı.

Ocak'ın ulaştığı bir müze yetkilisi, eserlerin kapatılan Atatürk Havalimanı’na götürüleceğini doğrularken yıllarca müze bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan arkeolog ve müzeci Dr. Şeniz Atik ise “taşınma nedeniyle zaiyatın kaçınılmaz olduğunu” söylemişti.

Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medyada çok sayıda kişi eserlerin Atatürk Havalimanı’na taşınmasına tepki gösterdi. 👇

Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medyada çok sayıda kişi eserlerin Atatürk Havalimanı’na taşınmasına tepki gösterdi. 👇

Ertuğrul Günay: Yanlış ve sakıncalı

Ertuğrul Günay: Yanlış ve sakıncalı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, paylaştığı mesajında, İstanbul Arkeoloji Müzeleri depolarının uzak bir mekâna taşınması yanlış ve sakıncalıdır. Doğru olan, tüm Darphane binalarının, -kararlaştırdığımız üzere- Arkeoloji Müzelerinin ihtiyacı için kullanımıdır” ifadelerini kullandı.

Mahir Polat: Yanlış adım

Mahir Polat: Yanlış adım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımıcısı Mahir Polat da “Kent Müzesi için Tarih Vakfı’na tahsisli Darphane binaları 2013 yılında Arkeoloji Müzesi’nin sergi ve depoları için vakfın elinden alınmıştı. Arkeoloji hazinelerini havalimanına götürmek garabeti yerine neden Darphane binaları Arkeoloji Müzesi’ne verilmiyor? Çok yanlış adım” sözlerini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Meclis gündemine taşıdı

CHP Meclis gündemine taşıdı

Taşınma skandalı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, verdiği soru önergesinde taşınma gerekçesini, eserlerin başına gelebilecek zararların hesap edilip edilmediğini, taşınma ve laboratuvarın hazırlanması için ne kadar süre öngördüklerini sordu. 

Akkuş Topkapı Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığına devredilmesi ile başlayan süreçte sanat eserleri yok olma riski ile karşı karşı kalmaya devam ediyor. Daha önce birinci derece sit alanındaki ağaçları yok edilen saray yerleşkesinde, yol düzenleme çalışması yapılırken tarihi eserler zarar görmüştü. Şimdi de Arkeoloji Müzesi’nin deposu olarak kullanılan binaların boşaltılması isteniyor. Bu depoların kapatılan Atatürk Havalimanı’na taşınması gündemde. Bu taşınmada tarihi eserlerin ciddi zarar göreceği aşikârdır. Bir müzenin deposunun müzeye bu kadar uzak olması uzmanlar tarafından eleştirilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bilimi dinlemek yerine, Cumhurbaşkanlığı’nın depoları boşaltın taleplerini yerine getirmek için tarihi eserlere zarar verecek yöntemlere yöneliyor” dedi.

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
23
18
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

O müzede binlerce eser var bir kaç saat gezmekle bitmez. Taşımak teknik olarak mümkün olsa da değer bilmez her işi eline yüzüne bulaştıranların zarar vermede... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hiç yorum kasmayın .Birilerinin yalısının bahçesine ,yazlığının verandasına süs olacak tarihi eser lazım olmuştur mutlaka.

Kal El

Bence el altindan peskes cekilecek, tahminen arap piclerine.

Mastani

Atatürk havalimanı nerede, arkeoloji müzesi nerede.. saçma iş yapmaya bayılıyorlar.