Görüş Bildir
Haberler
Arkadaş Olmak Zor, Bitirmek Daha da Zor! Bozulan ve Sona Eren Arkadaşlıkları Konu Alan Filmler

Arkadaş Olmak Zor, Bitirmek Daha da Zor! Bozulan ve Sona Eren Arkadaşlıkları Konu Alan Filmler

Merhabalar. Arkadaşlıklar, romantik ilişkilerden çok daha karmaşıktır. Bu karmaşıklık, bazen sinemada komedi türünün konusu olurken kimi zaman da dram filmlere konudur. Bu içerikte çok iyi arkadaşken arası açılan karakterleri konu alan filmleri listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Social Network (2010)

1. The Social Network (2010)

Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg, Facebook olarak bilinen sosyal ağ sitesini yaratırken, fikirlerini çaldığını iddia eden ikizler ve daha sonra işten atılan kurucu ortak arkadaşı tarafından dava edilir. Filmde, Zuckerberg arkadaşlığa karşı işi seçer ve filmin sonunda ikisi, sürekli büyüyen şirkette kimin neye sahip olduğu konusunda anlaşmazlık yaşar.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

2. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

2. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Klon Savaşları'nda Jedi'lar Palpatine'i Kont Dooku'dan kurtarır. Obi-Wan yeni bir tehdidin peşine düşerken Anakin, Jedi Konseyi ve Palpatine arasında ikili bir ajan olarak hareket eder ve galaksiyi yönetmek için uğursuz bir plana çekilir. Anakin ve Obi-Wan Kenobi arasındaki dostluğun bozulması filmin trajik yönlerinden biridir.

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor

3. Captain America: Civil War (2016)

3. Captain America: Civil War (2016)

Yenilmezler ekibinin işlerine siyasi müdahale, Kaptan Amerika ve Demir Adam arasında bir sürtüşmeye neden olur. Seride iki önemli isim çok yakın arkadaş olmasa da filmin sonunda bu dostluğun zarar görmesi ile biten arkadaşlığı konu alıyor.

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Oyuncular: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

4. Mikey and Nicky (1976)

4. Mikey and Nicky (1976)

Nicky çeteden kaçmaktadır ve yardım için eski dostu Mikey'den yardım ister. Film, iki orta yaşlı suçlu olan Nicky ve Mikey'ın Nicky, bir tetikçiden kaçmak için Mikey'den yardım istediğinde ortaya çıkan olayları konu alır.. Sorun şu ki, Mikey aynı fikirde olsa da, uzun vadede Nicky'nin ölüme mahkum olduğunu biliyor ve nihayetinde ancak bu kadarını yapabileceği bilgisiyle boğuşuyor.

Yönetmen: Elaine May

Oyuncular: Rose Arrick, Carol Grace, William Hickey

5. The Prince of Egypt (1998)

5. The Prince of Egypt (1998)

Mısır Prensi Musa, İbrani kimliğini ve halkının seçilmiş kurtarıcısı olma kaderini öğrenir. Filmde tanıdık hikaye yeni bir bakış açısıyla anlatılıyor ve aksiyondan daha çok yetişkinlere yönelik bir film. Musa ve Ramses kardeş olarak büyürler ve çocukken yakındırlar. Ancak yaşlandıkça kraliyet ailesinin Mısır'ın asil olmayanlara nasıl davranması gerektiğine dair çelişkili fikirlerle birbirlerinden uzaklaşırlar.

Yönetmen: Brenda Chapman, Steve Hickner, Simon Wells

Seslendirenler: Val Kilmer, Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Once Upon a Time in America (1984)

6. Once Upon a Time in America (1984)

Yasak döneminden kalma eski bir Yahudi gangster, 35 yıl sonra Manhattan'ın Aşağı Doğu Yakası'na geri döner ve burada eski hayatının pişmanlıklarıyla bir kez daha yüzleşmek zorundadır. Filmin ana karakterleri, film boyunca bazı korkunç, telafisi mümkün olmayan şeyler yapıyor. Karakterler filmde hem genç yaşta hem de yaşlıyken gösteriliyor. En kötü eylemleri ise her iki tarafın gençken aralarındaki bağların güçlü olduğu daha masum zamanlarda birbirlerini incitmeleri ve pişmanlıkları olarak anlatılıyor.

Yönetmen: Sergio Leone

Oyuncular: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern

7. Toy Story 4 (2019)

7. Toy Story 4 (2019)

'Forky' adlı yeni bir oyuncak Woody ve çetesine katıldığında, eski ve yeni arkadaşlarla birlikte yapılan bir yolculuk, dünyanın bir oyuncak için ne kadar büyük olabileceğini ortaya çıkarır. Filmin ana teması bir vedalaşma ve yakın bir arkadaşla iyi şartlarda ayrılmak üzerine. Filmde Woody ve Buzz'ın başına gelen de bu yüzden inanılmaz derecede buruk. 

Yönetmen: Josh Cooley

Seslendirenler: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts

8. The Deer Hunter (1978)

8. The Deer Hunter (1978)

Film, Vietnam Savaşı'nın Pensilvanya'daki küçük bir çelik fabrikası kasabasındaki birkaç arkadaşın hayatını nasıl etkileyip alt üst ettiğine dair derinlemesine bir inceleme sunuyor. Üç farklı perdede, arkadaşların savaştan öncesi, Vietnam'da geçirdikleri süre ve terhis olduktan sonra yaşadıkları hayatları ele alınıyor.

Yönetmen: Michael Cimino

Oyuncular: Robert De Niro, Christopher Walken, John Cazale

9. Drinking Buddies (2013)

9. Drinking Buddies (2013)

Luke ve Kate, gecelerini içki içip flört ederek geçiren ve bir bira fabrikasında çalışan iş arkadaşlarıdır. Sevdikleri kişilerle birlikte bir hafta sonu tatili, kimin gerçekten birbirine ait olup kimin olmadığını kanıtlar.

Yönetmen: Joe Swanberg

Oyuncular: Olivia Wilde, Jake Johnson, Anna Kendrick

10. Mona Lisa Smile (2003)

10. Mona Lisa Smile (2003)

Özgür düşünen bir sanat profesörü, 1950'lerin muhafazakar Wellesley kızlarına geleneksel sosyal rollerini sorgulamayı öğretir. İnanılmaz güçlü bir kadın kadrosunun rol aldığı bu filmde, arkadaşlarla ayrılıkların nasıl zor olduğu hrm komik hem de dokunaklı bir şekilde ele alınıyor. 

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Chocolat (2000)

11. Chocolat (2000)

Fransız bir kadın ve küçük kızı küçük, ücra bir köyde toplumun katı ahlakını sarsan bir çikolata dükkanı açar. Film her şeyden önce bir aşk filmi olsa da içinde arkadaşlığa dayanan birkaç harika hikaye de var.

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench

12. Cake (2014)

12. Cake (2014)

Acımasız ve komik Claire Bennett, kronik ağrı destek grubundaki bir kadının intihar etmesiyle heyecanlanır. Nina'nın intiharının ayrıntılarını ortaya çıkarırken Nina'nın kocasıyla dokunaklı bir ilişki geliştirir ve aynı zamanda kendi kişisel trajedisiyle de boğuşur.

Yönetmen: Daniel Barnz

Oyuncular: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick

13. Seeking a Friend for the End of the World (2012)

13. Seeking a Friend for the End of the World (2012)

Bir asteroit dünyaya yaklaşırken, karısı panik içinde oradan ayrıldıktan sonra bir adam kendini yalnız bir halde bulur. Lise aşkıyla yeniden bir araya gelmek için bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ancak ona, planını istemeden bozan bir komşusu eşlik eder.

Yönetmen: Lorene Scafaria

Oyuncular: Steve Carell, Keira Knightley, Melanie Lynskey

14. The Parent Trap (1998)

14. The Parent Trap (1998)

Doğumda ayrılan ve her biri biyolojik ebeveynlerinden biri tarafından büyütülen tek yumurta ikizleri Annie ve Hallie, yaz kampında ilk kez birbirlerini keşfederler ve asi ebeveynlerini tekrar bir araya getirmek için bir plan yaparlar.

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson

15. The Lizzie McGuire Movie (2003)

15. The Lizzie McGuire Movie (2003)

Lizzie McGuire ortaokuldan mezun olmuştur ve sınıfıyla birlikte Roma, İtalya'ya bir gezi yapar. Sadece normal bir yolculuk olması gereken bu gezi, bir gencin rüyasının gerçekleşmesine neden olur.

Yönetmen: Jim Fall

Oyuncular: Hilary Duff, Adam Lamberg, Clayton Snyder

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. High School Musical (2006)

16. High School Musical (2006)

Popüler bir lise sporcusu ve akademik olarak yetenekli bir kız, okul müzikalinde rol alır ve East Lisesi'nin sosyal düzenini tehdit eden bir dostluk geliştirir. Belgesel tarzındaki dizi, karakterlerin yalnızca sahnede değil, sahnenin dışındaki yaşantılarına da odaklanır.

Yönetmen: Kenny Ortega

Oyuncular: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale

17. Chicago (2002)

17. Chicago (2002)

Sahnelerde geçen bir yaşamın hayalini kuran Roxy Hart, gecelerini Chicago'nun parlak ışıklarında caz gösterilerini izleyerek ve yıldızları arasında yerini alarak sıkıcı kocası Amos'tan kaçacağı hayaliyle geçirir.

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

18. The Imitation Game (2014)

18. The Imitation Game (2014)

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz matematik dehası Alan Turing, sorunlu özel hayatıyla hesaplaşmaya çalışırken matematikçi arkadaşlarının yardımıyla Alman Enigma kodunu kırmaya çalışır.

Yönetmen: Morten Tyldum

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

19. Romy and Michele's High School Reunion (1997)

19. Romy and Michele's High School Reunion (1997)

İki ahmak ama bir o kadar da ayrılmaz iyi arkadaş, on yıllık lise buluşmaları için yola çıkarlar ve sınıf arkadaşlarını etkilemek için hayatları hakkında ayrıntılı bir yalan uydururlar.

Yönetmen: David Mirkin

Oyuncular: Mira Sorvino, Lisa Kudrow, Janeane Garofalo

20. Frances Ha (2012)

20. Frances Ha (2012)

New York'lu bir kadın, bir dans kumpanyasında çıraklık yapar ve gerçekleştirme olasılığı giderek azalsa da hayallere dalıp gider. Noah Baumbach'ın sevimli filmi, hayatını düzene sokmaya ve en yakın arkadaşıyla arasını açtıktan sonra hayatın onu nereye götürmesini istediğini anlamaya çalışan Frances'i konu alıyor.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1. The Social Network (2010) güzeldi.