Görüş Bildir
Haberler
'Jitem'i Ben Kurdum' Diyen Arif Doğan Öldü

'Jitem'i Ben Kurdum' Diyen Arif Doğan Öldü

FreiGeist
17.10.2014 - 12:33 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 13:37

Ergenekon davasında 47 yıl hapse mahkûm olan emekli albay Arif Doğan tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Doğan 'JİTEM'i ben kurdum' demişti.

Şeker, solunum yetmezliği ve yüksek tansiyon gibi hastalıkları sebebiyle GATA’da tedavi gören Ergenekon davası sanığı emekli albay Arif Doğan 17 Ekim Cuma sabahı hayatını kaybetti. Doğan 18 Ekim Cumartesi günü Düzce’de defnedilecek. Arif Doğan, Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Temmuz 2008 tarihinde Ankara’da gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Doğan’ın depo olarak kullandığı İstanbul Beykoz’daki bir evde yapılan aramalarda ise çok sayıda gizli olduğu ileri sürülen belgeler, iki kalaşnikof marka tüfek, bin adet mermi ve bin boş kovan ile 280 adet el bombası bulundu. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edildi

Doğan, Silivri’de görülen duruşmalara tekerlekli sandalye ve oksijen tüpü ile katıldı. Doğan duruşmalarda ‘JİTEM’i kendisinin kurduğunu’ söylemişti.

Albay rütbesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan Doğan, 1983 yılında Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevliyken Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı’nı kuran isimler arasında yer aldı.

Jandarma teşkilatı içinde kurulduğu iddia edilen JİTEM, 90'lı yıllarda birçok faili meçhul cinayetin arkasındaki yapılanma olarak gösteriliyor. Ancak Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma böyle bir kurumun varlığını reddediyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/jit...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0