Görüş Bildir
Haberler
Apple, WWDC'de 2014′ün En İyi Uygulamalarını Seçti

Apple, WWDC'de 2014′ün En İyi Uygulamalarını Seçti

Batuhan
06.06.2014 - 11:48

Apple, WWDC'de 2014′ün En İyi Uygulamalarını Seçti

Apple, WWDC’de her yıl düzenli olarak, kendi platformları kullanılarak geliştirilen uygulamaları Apple Design Awards‘la ödüllendiriyor. Apple’ın ender görsel tasarımıyla öne çıkan ve platform imkanlarını en iyi şekilde kullanan 12 uygulamaya verdiği ödüllerin bu yılki sonuçları açıklandı.

Apple Design Awards’da uygulamaların fonksiyonelliği ve teknik becerileri kadar, kullanıcı deneyimini zenginleştirecek özellikler de öncelikli kiterler arasında. Apple Design Awards 2014′ün kazananlarını inceleyerek şu sonucu çıkarmak mümkün: Uygulama geliştirmek bir sanattır.

Skyguide: Fifth Star Labs tarafından geliştirilen uygulama, adı üstünde bir gökyüzü rehberi denilebilir. Uygulamayı gökyüzüne çevirdiğinizde, yıldızları, gezegenleri, uyduları vs. bulmanızı sağlıyor. Ödülü almasının ardında ise uygulamanın başarılı tasarımının yanında güçlü içeriği var. Gökyüzünün geçmişini, bugününü ve yarınını gösteren arama fonksiyonu, el yapımı illüstrasyonları ve detaylı tarihi bilgiler bu özelliklerden yalnızca bazıları.

Day One: Bloom Built’in geliştirdiği Day One, iOS için günlük tutma uygulaması. Gizlilik kilidi, günlük istatistikleri otomatik olarak takip etme, hashtag ve anahtar kelimeler oluşturma gibi özellikleri bulunan uygulamanın temiz bir kullanıcı arayüzü var.

Storehouse Visual Storytelling: Storehouse Media imzalı uygulama, kullanıcıların sosyal medyada paylaşmaya hazır bir nevi mizanpajlar hazırlamalarını sağlıyor. Kendi küresel komünitesi de olan Storehouse, kullanıcıların görsel, metin ve videolarını kullanarak hikayelerini paylaşmalarını istiyor.

Monument Valley: ustwo Studio’nun oyunu, özellikle Çizen Eller‘le tanınan, fenomen çizer Escher’den esinlenen grafikleriyle dikkat çekiyor. Bir sanat eseri gibi hazırlanan oyunun tasarımında Hint mimarisi, tipografi posterleri ve Brian Eno’nun müzikleri de etkilenilen kaynaklar arasında.

Cinemagraph Pro: Flixel Photos’un geliştirdiği uygulama, hayatımıza yeni yeni giren flixel‘leri oluşturmak için profesyonel bir araç. Hareketli ve durağan imajları hibrid bir şekilde kullanmanızı sağlayan bu yeni medyayı yayınlamak ve üzerinde yeni teknikler denemek için oldukça başarılı bir platform.

Threes: Sirvo’nun geliştirdiği uygulama yılın hit oyunları arasındaydı. Oyunu incelediğimiz yazımız da burada.

Device 6: Simogo tarafından geliştirilen Device 6′in 1960′ların polisiye öykülerinden esinlenen bir oyun kurgusu var. Oyunda bilmeceler, mistik bilim, teknoloji, haritalar ve daha birçok farklı alan harmanlanmış.

Blek: Kunabi Brother’ın Blek’i, şekillerle oynanan bir tür bilmece oyunu. Minimaslit tasarımının yanında beynin hem sol hem de sağ tarafını çalıştırdığı iddiasıyla Blek, yine yapımcılarının sanatını konuşturduğu bir oyun.

Leo’s Fortune: 1337 and Senri imzelı fantazi oyunu, konsol oyun platformunun en iyi özelliklerini mobile getiriyor. 64 bitlik oyun zengin görselliğiyle dikkat çekiyor.

Yahoo News Digest: Yahoo’nun haber uygulaması, kapsamlı ve bir o kadar da kullanıcı dostu arayüzüyle bu ödülü hak etmiş.Farklı kaynaklardan alınan haberler en elzem bilgiyi veren “atom”lar etrafında şekilleniyor. Alıntılar, videolar, görseller, infografikler atomlardan yalnızca bazıları.

Teachley Addimal Adventure: Çocuklarda öğrenmeyle ilgili son araştırmalardan yola çıkılarak hazırlanan uygulama bu alanda çalışan öğrenciler tarafından geliştirilmiş. Anaokulu düzeyinden ikinci sınıfa kadar kullanılabilen uygulamada sosyal öğrenme fonksiyonu da mevcut.

PanoPerfect: Bu yılın ikinci öğrenci yapımı uygulaması, panoramik iPhone fotoğrafları için bir sosyal ağ.

webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/06/06/apple-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0