Görüş Bildir
Haberler
Apple TV İçin İlk Emülator Hazırlandı

Apple TV İçin İlk Emülator Hazırlandı

Apple'ın 9 Eylül tarihinde gerçekleşen etkinliğinde tanıtılan yeni Apple TV için geri sayım sürüyor. Kasım ayında satışa sunulacak cihaz için yazılım geliştiriciler çoktan işe koyuldu. Apple 'ın geliştirici kitini yayınlamasından sonra ortaya çıkmaya başlayan uygulamalar arasında bir emülatörde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Apple TV için geliştirilen ilk emülatör olan uygulamanın adı ise Provenance. Bu isim retro oyun meraklısı iOS kullanıcılarına hiç yabancı gelmeyecektir. App Store üzerinden dağıtımına izin verilmeyen emülatörler sadece 'kırılmış' iOS cihazlara yüklenebilse de, Provenance emülatörü iPhone ve iPad'lerde bu zorunluluğu ortadan kaldırmıştı. Web üzerinden iOS cihaza indirilen ve kolayca kullanılabilen Provenance şimdi de Apple TV'ye geliyor.

Nintendo ve Sega'nın efsane konsolları 

Macrumors.com sitesinin haberine göre, James Addyman adlı geliştirici yeni Apple TV için Provenance'ı geliştirdiğini duyurdu. Apple TV 'de ilk olma özelliği taşıyan emülatöre dair bir arayüz görüntüsü de paylaşıldı. Emülatör hali hazırda Nintendo Entertainment System (NES), Sega Genesis / Megadrive, Sega CD, Sega Game Gear, Nintendo GameBoy, Gameboy Color ve GameBoy Advence oyunlarını destekliyor.

Apple TV'de emülatörlere izin verilecek mi?

Apple TV'de emülatörlere izin verilecek mi?

Apple'ın tvOS için açılacak App Store 'da da emülatörlere izin vermeyeceğini kestirmek güç değil ancak iOS cihazlara bile web'ten yüklenebilen uygulama, Apple TV'ye de kolaylıkla yüklenebilecektir. Bakalım ilk tanıtıldığından beri oyun yönüyle ilgi çeken Apple TV bu alanda başarılı olabilecek mi?

Provenance, iOS cihaza nasıl yüklenir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0