Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Kadınlar Plajına Protesto

Antalya'da Kadınlar Plajına Protesto

Fatih UZUN
24.08.2014 - 18:22

Antalya'da Kadınlar Plajı'nı protesto eden kadınlı erkekli Halkevi üyesi grup, önce halay çekip horon tepti, ardından el ele vererek denize girdi.

Antalya'nın Sarısu mevkiinde açılan Kadınlar Plajı'nı protesto eden Antalya Halkevi üyesi bir grup, Kadınlar Plajı'nın hemen yanındaki piknik alanında toplandı.

Önce halay çeken grup üyeleri, daha sonra horon teperek basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Antalya Halkevi Başkanı Ayten Ceyhan, kamuoyuna yanlış bilgi aktarıldığını belirterek, kendilerinin Kadınlar Plajı'nı basacak gibi intiba yaratıldığını belirtti. Bunun kesinlikle yanlış olduğunu kaydeden Ayten Ceyhan, 'Bizim böyle bir şey yapmamız söz konusu olamaz. Çünkü hemen hemen Türkiye 'nin dört bir yanında tacize, tecavüze, şiddete uğrayan kadınlarla ilgili sürekli açıklamalarımız ve eylemlerimiz oluyor. Erkeklerimizle birlikte kadın plajı basmamız kadar ayıp bir şey olamaz' dedi.

Kadınlar Plajı'nı açanların, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını söylediğini hatırlatan Ayten Ceyhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ' Biz kesinlikle bunun böyle olmadığını düşünüyoruz. Pozitif ayrımcılık olması için gerçekten kadınların lehine bir şeyler olması gerekiyor. Bu sabah Kadınlar Plajı'na geldik ve kuş uçmadığını gördük. Halk plajında ise haşemalı kızlarımız, kadınlarımız eşleri ve çocuklarıyla birlikte gayet güzel denize giriyor. Gerçekten Kadınlar Plajı'na gerek yoktu. Biz bugüne kadar zaten hep birlikte inanan inanmayan, dini inancı ne olursa olsun herkes birlikte denize giriyordu da bugün ne oldu da böyle plaj açma gereği duyuldu.'

Bunun sadece Kadınlar Plajı açmak olduğuna inanmadıklarını vurgulayan Ayten Ceyhan, şöyle konuştu: 'Açıkçası şu anda Türkiye'de AKP hükümetinin getirdiği bir projenin kadına hizmet vereceğine kesinlikle inanmıyoruz. Şu anda mevcut olan taciz, tecavüz ve şiddete karşı çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bu çözümü de maalesef tecrit şeklinde, kadınları toplumdan uzaklaştırarak çözmeye çalışıyorlar. Bunun kapılarını aralıyorlar. Kesinlikle bunu doğru bulmuyoruz. Bugün Kadınlar Plajı diyorlar, belki de yarın otobüsleri ayıracaklar. Kızlı erkekli karma okulları ortadan kaldıracaklar. Bu masumca bir Kadınlar Plajı değildir. Burada farklı bir zihniyet vardır. Biz bu zihniyete karşı toplanıp piknik yapıyoruz, halay çekip horon tepiyoruz, kadınlı-erkekli denize giriyoruz.'

Halkevi üyesi Hüseyin Ceyhan ise AK Parti hükümetinin dayattığını belirttiği Kadınlar Plajı gibi projeleri reddettiğini söyleyerek, 'Kadınlarımız babası, dedesi ile neden plaja giremesin? Biz böyle bir yaşam şeklini reddediyoruz. Önümüzdeki günlerde sayın Menderes Türel, otobüsleri kadınlı-erkekli diye ayırırsa ne yapacağız? Samsun Müftüsü'nün kadınlı-erkekli halayın, horonun yanlış olduğunu, günah olduğunu söylemesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kalkıp kadınların kahkaha atmasından rahatsız olması, beni, kızımı, eşimi ve annemi rahatsız etmiştir. Biz bu dayatmaya karşı çıkıyoruz ' diye konuştu. Grup üyeleri, daha sonra el ele vererek kadınlı-erkekli denize girdi. Üyeler daha sonra piknik yaptı. Bu arada, polis Kadınlar Plajı önünde olası eyleme karşı güvenlik önlemi aldı.

Ensonhaber

Kaynak: http://www.ensonhaber.com/antalyadaki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
0
0