Görüş Bildir
Haberler
Anneler Buraya! Oğlum Büyürken Ona Öğretmeye Çalıştığım, Hayat Boyu Bilmesi ve Uygulaması Gereken Davranışlar

etiket Anneler Buraya! Oğlum Büyürken Ona Öğretmeye Çalıştığım, Hayat Boyu Bilmesi ve Uygulaması Gereken Davranışlar

Her anne ve çocuğu arasındaki ilişki farklıdır. Tıpkı benimle oğlum arasındaki gibi Onu büyütürken yalnızca beslenmesine, uykusuna ya da sağlıklı olmasına özen göstermek ona çok büyük bir haksızlık olacaktır diye düşündüğümden, pek çok değeri aşılamaya çalışıyorum. Her gün, hiç bıkmadan bunları öğrenmesi için çabalıyorum. Tek isteğim sağlıklı olmasının yanı sıra iyi bir insan olması, o kadar… 

İşte oğluma aktarmaya çalıştığım, her gün davranışlarımla destekleyerek söylemeyi istediğim o cümleler

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. “Hayatının sorumluluğunu al.”

“Her zaman yanında olamayabilirim; kendi ayaklarının üzerinde durmayı, kendi işini kendin halletmeyi öğrenmelisin. Senin için yapacağım hiçbir iş, ayağına kadar getireceğim hiçbir su bana yük değil ama senin için bir eksiklik olacak. Bu yüzden her zaman hayatının sorumluluğunu al. Bunu senin için kimse yapmasın.”

2. “Kadınlara istekleri dışında hiçbir eylemde bulunma, onlara zarar verme.”

“Bir gün büyüyeceksin ve sevgilin olacak. Ona zarar verme, isteği dışında herhangi bir eylemde bulunma. Zorla güzellik olmayacağı gibi, bunun hiçbir şekilde bahanesi de olamaz, unutma.”

3. “Cinsiyetçi davranışlardan kaçın.”

“Sana hiçbir zaman ‘Sen erkek adamsın, erkekler şöyle yapmaz, böyle yapar’ demeyeceğime söz veriyorum. Sen de cinsiyetçi tavırlardan mümkün olduğu kadar kaçın. Bir insanın cinsiyeti onun davranış şeklini etkilemez, doğru bir tanedir. Bu nedenle, cinsiyeti ya da yönelimi ne olursa olsun, her insana saygı duy.”

4. “Paylaş.”

“Tabii ki seni her yönünle seviyorum ama en çok dışa dönük haline bayılıyorum. Bu yüzden, her zaman paylaş. Duygularını ortaya koymaktan çekinme. Dünya acımasız olsa da, bir gün seninle birileri dalga geçse de bugünkü paylaşımcı halini her zaman koru. Biliyorsun, iyilik her zaman kazanır.

5. “Hayvanları sev, onlar sana karşılıksız sevginin ne demek olduğunu gösterecek.”

“Şimdilerde korkuyu öğrendin, istediğin kadar yaklaşamıyorsun ama hayvanları sev, hem de çok sev. Onlar sana karşılıksız sevginin ne demek olduğunu öğretecek. Bunu benden daha iyi yapacaklarına eminim.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. “Kendini başkalarıyla karşılaştırma.”

“Kendini hiçbir zaman, hiçbir şekilde başkalarıyla karşılaştırma. Sen bir tanesin. Ben doğurduğum için demiyorum, gerçekten bir tanesin, senden başka bir tane daha yok. Kendine değer vermeyi ve saygı duymayı ancak böyle öğrenebilirsin.”

7. “Özür dilemeyi bil.”

“Kalıplara girmeyeceğini, geleneklerin ötesinde davranacağını biliyorum ama yine de söylemek istiyorum: Özür dile. Bu, senin insanlığından hiçbir şey götürmediği gibi her zaman kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak. Rahat ve huzurlu bir uykunun tek yolu budur.”

8. “Erkek olduğun için, sırf cinsiyetinden ötürü kendini üstün hissetme.”

“Toplum tersini iddia etse de, sen bir erkek olarak üstün değilsin. Yalnızca kadınlardan değil, dünya üzerindeki hiçbir varlıktan üstün değilsin. Bu, cinsiyetlerden bağımsızdır ve yalnızca insan olarak elde edebileceğin bir şeydir.”

9. “Parayı bir amaç olarak değil, araç olarak gör.”

“Para senin için bir amaç değil, her zaman bir araç olsun. Değerlerin doğrultusunda seni bir noktaya taşısın, hayallerini gerçekleştirmende yardımcı olsun ama hiçbir zaman hayatının merkezinde yer almasın. Böylece paranın kölesi olmayacak, hayatını yaşayacaksın.”

10. “Empati kur.”

“Karşındakini anlamanın en iyi yolu onunla empati kurmaktan geçer. Böylece, sana söylenen her cümlenin altında ne yattığını, karşındakinin ne söylemeye çalıştığını rahatlıkla anlayacaksın. İyi bir iletişim kanalı oluşturduğun herkes de hayat boyu seninle olacak.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Seni bir adım öteye taşıyacak hobiler edin.”

“Senin sağlıklı olman, iyi beslenmen, iyi okullarda okuman için elimden gelenin fazlasını yapacağım ama sen de kendini geliştirmek için çabala. Kitap oku, müzik dinle, tiyatroya ve sinemaya git, çiçek büyüt, spor yap… Her şeyin üzerine bir kat daha çıkarak kendini geliştir.”

Seni çok seviyorum!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
150
10
7
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yeldas

"erkeğim" deme.. "insanım" de.. herkes insan, herkes eşit, kimsenin hakkını yeme, adaletten ayrılma..

Midoriya

Hepimiz insanız neticede edebiyat yapmaya gerek yok.

Pasif Kullanıcı

Benim vereceğim tek öğüt: "futbolcu ol" Bence şu an en etkilisi bu. Gerisi tırı vırı. Keşke zamanında annem de bana böyle bi öğütte bulunsaydı. Şimdi kimbili... Devamını Gör

Kürşathan Karaman

ERKEK OLSUN YETER

Midoriya

Evet, şu anda ülkemizde gittikçe artan 'tek hücreli canlı türü'nü görmektesiniz. Cinsiyetçi yaklaşımlarda bulunarak insanları kendinden soğutan bu canlı, gen... Devamını Gör