Görüş Bildir
Haberler
Ankaralı Coşkun Kimdir? Ankaralı Coşkun Nereli, Kaç Yaşında?

Ankaralı Coşkun Kimdir? Ankaralı Coşkun Nereli, Kaç Yaşında?

dila bahar
16.10.2021 - 13:56

Kanal D ekranlarında yayınlanan eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler, her hafta birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu programın bu akşamki konuklarından biri de Ankaralı Coşkun. Peki Ankaralı Coşkun kimdir? Ankaralı Coşkun kaç yaşında ve nereli? Ankaralı Coşkun’un hayatına dair merak edilenleri sizler için derledik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Ekim cumartesi günü yayınlanacak olan Şarkılar Bizi Söyler programının bu haftaki konuklarından biri de Ankaralı Coşkun. Ankaralı Coşkun kimdir ve nerelidir? İşte Ankaralı Coşkun’un hayatı…

Ankaralı Coşkun Kimdir? Ankaralı Coşkun Nereli?

Ankaralı Coşkun Kimdir? Ankaralı Coşkun Nereli?

20 Nisan 1977 Ankara doğumlu olan Coşkun'un müzik bilgisi anne karnında başladı. Babası Ali Direk, çok iyi bir bağlama virtüözü ve birçok sanatçının okuduğu eserlerin sahibidir. Müzik sevgisi, aynı zamanda virtüöz hoca olan dedesi Haydar Direk'ten miras kalmıştır. Ankaralı Coşkun, Orhan Gencebay ve Neşet Ertaş'ın hocası Bayram Aracı'nın torunudur. 

Ankaralı Coşkun bağlama ile 5 yaşında tanıştı. Her gece bağlama çalan babasından bebekliğinde bile bağlamayı alıp çalmaya çalışan Ankaralı Coşkun, o günden bugüne vazgeçemediği tek şeyi bağlaması. 5 yaşında elinde bağlama ile 'Zühtü' türküsünü çalmaya başlayan Ankaralı Coşkun, 8 yaşında babasıyla Saz çalmaya, düğünlerde türkü söylemeye başladı. Sınıf arkadaşları sokakta oyun oynar iken, düğünlerde sevilen şarkıları söyleyen sanatçı, bugün hakim olduğu bağlamayı daha iyi çalabilmek için saatlerce ders çalışırdı.

Ankaralı Coşkun’un Müzik Kariyeri

Ankaralı Coşkun’un Müzik Kariyeri

Ankaralı Coşkun, ilk albümü  'Vay Seni Vay Vay' 1996 yılında henüz 19 yaşındayken müzikseverlerle buluşturdu. İlk profesyonel çalışması olan bu albümle adını daha geniş kitlelere duyurduktan sonra 2001 yılında Best Of Sincan 2 albümünde seslendirdiği 'Çilli Horozum' şarkısıyla çıkış yaptı. Hocam dediği birçok sanatçıyı bünyesinde barındıran bu albümde hem albümün çok satmasına katkıda bulundu hem de ama aynı zamanda seslendirdiği eserlerle çok daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı.

2003 yılında 'Yapmazdım – Pire' adlı 3. albümünü, 2005 yılında 'Yalan mı – Ağır Abi' adını verdiği 4. albümünü, 2007 yılında 'Karaçalı' adlı 5. albümünü, 2009 yılında 'Bana ne' adını verdiği 6. albümünü çıkaran Ankaralı Coşkun kendisini tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya tanıttığı 7. albümü olan 'Ankara'nın Bağları' adlı şarkısını 2011 yılında çıkardı. Ankara'nın Bağları türküsü 2013 ve 2014 yılında Google arama motorunda tüm dünyada en çok aranan ilk 10 eseri arasında yer aldı. Yine bu türkü 'Med Cezir', 'Kardeş Payı' olmak üzere bir çok dizide dizi müziği olarak kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın