Görüş Bildir
Haberler
Ankara'nın Fotoğrafını En İyi Ben Çekerim Diyorsan Bu Yarışmayı Kaçırma

Ankara'nın Fotoğrafını En İyi Ben Çekerim Diyorsan Bu Yarışmayı Kaçırma

ANKARA
24.08.2015 - 16:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Ticaret Odası (ATO) sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bu yıl fotoğraf yarışmasına imza atıyor. “Kare Kare Ankara” adıyla düzenlenen organizasyonda Ankara fotoğrafları yarışacak. Yarışmaya başvurular 22 Ağustos Cumartesi günü başlıyor.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Ticaret Odası, Ankara’yı anlatan her türlü fotoğrafın yer alacağı bir yarışma organize ediyor. Her yaş gurubundan amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severin katılabileceği yarışma, Ankara ve değerleri konusunda farkındalık oluşturmak, Ankara’nın değerlerinin tanıtımı, yaşatılması ve kayıt altına alınmasına katkı sağlamak, Ankara’nın başta şehirde yaşayanlara olmak üzere, Türkiye ve dünyaya tanıtılmasına katkı sağlamak amacını güdüyor.

SON KATILIM TARİHİ 30 KASIM

Her yarışmacının dört ayrı fotoğrafla katılabileceği Kare Kare Ankara fotoğraf yarışmasında başvurular Kare Kare Ankara - Ato Fotoğraf Yarışması adresinden yapılabilecek.  

Daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş fotoğraflarla başvuruda bulunulabilecek yarışmada, fotoğrafların ebatlarının 3 megabayttan küçük, 12 megabayttan büyük olmaması şartı aranıyor. 

22 Ağustos’ta başvuruları başlayan yarışmada, son katılım tarihi 30 Kasım 2015.

DUAYEN İSİMLER SEÇİCİ KURULDA

Kare Kare Ankara” fotoğraf yarışmasının seçici kurulu da fotoğrafçılık alanında duayen olarak tanınan isimlerden oluşuyor. 

Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç, Fotoğraf Sanatçısı Serkan Şedele, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü, Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı’ndan Yr. Doç. Dr. Tuğba Taş, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Tuğrul Çakar, Anadolu Ajansı Fotoğraf Servis Editörü Fırat Yurdakul ile Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci jüri üyesi olarak yarışmada yer alacak.

ÖDÜL TÖRENİ 27 ARALIK’TA

Yarışma sonuçları seçici kurulun değerlendirmesinin ardından 15 Aralık 2015 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından ödül töreni Atatürk’ün Ankara’ya geldiği tarih olan 27 Aralık günü gerçekleştirilecek.

İLK BEŞ FOTOĞRAFA ÖDÜL

Kare Kare Ankara” isimli fotoğraf yarışmasına katılarak birinci seçilen esere 5 bin TL, ikinci esere 3 bin TL, üçüncü esere 2 bin TL ödül verilirken, mansiyon alan yarışmacıya bin TL ödül takdim edilecek. 

Yarışmada ayrıca jüri özel ödülü de verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KAZANANLAR İÇİN KATALOG HAZIRLANACAK

Yarışmada ödül alan eserler Ankara Ticaret Odası’nın resmi web sitesi olan .:. atonet.org.tr .:. adresinde yayınlanacak. 

Yarışma sonrasında yarışmada başarılı olmaya hak kazanmış eserlerden oluşan Ankara Fotoğrafları Kataloğu hazırlanacak.

ANKARA’YA FOTOĞRAFLI KATKI

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, oda olarak yürüttükleri faaliyetleri sosyal sorumluluk projesiyle renklendirdiklerini belirterek, bu yıl da bir fotoğraf yarışması başlatma kararı aldıklarını ve bu yarışmayı her yıl sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ankara’yı hem Ankaralılara hem de diğer il ve ülkelere tanıtmak ve bu şekilde turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini de anlatan Bezci, “Ankara’nın tanınmasına katkıyı evrensel bir dil olan fotoğraf aracılığıyla sağlayacağız “ dedi.

BAŞVURULAR BU ADRESTEN:

Fotoğraf yarışmasıyla ilgili Kare Kare Ankara - Ato Fotoğraf Yarışması internet sitesinden detaylı bilgi edinilebilir, katılım sağlanabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın