Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Katliamın Kurbanlarına Anma

Ankara'daki Katliamın Kurbanlarına Anma

Onedio Medya
17.10.2015 - 12:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

10 Ekim'de yapılması planlanan Barış Mitingi öncesinde meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi için saat 10:04'te patlamanın olduğu Ankara Garı önünde ve çeşitli illerde anma törenleri düzenlendi.

Katliamda ölen ve yaralananların yakınlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da anma törenine katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP'li Süreyya Önder ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da anmaya katılan isimler arasındaydı.

Caddeye kırmızı karanfillerin bırakıldığı ve mumların yakıldığı anmaya katılanlar, terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Terör saldırısının gerçekleştiği saat olan 10.04'te oturma eylemi yapılmasının ardından saldırıda hayatını kaybeden 102 kişinin isimleri tek tek okundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Etkinlikte, 'Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız' yazılı bir pankart açıldı ve saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşındı.

Anma etkinliği sırasında 'Barış şehitleri ölümsüzdür' sloganı da atıldı. Ankara'nın yanı sıra İstanbul ve İzmir'inde aralarında bulunduğu birçok ilde de patlamanın yaşandığı saat olan 10.04'te anma törenleri düzenlendi.

Bursa’da sessiz protesto

Bursa’da da bugün, saldırının gerçekleştiği saatte sessiz ve karanfilli anma düzenlendi. 

Akademik Odalar Birliği, DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB öncülüğünde düzenlenen anmaya katılanlar patlamanın gerçekleştiği dakikada yere karanfil bıraktı. Gruptakiler daha sonra 5 dakika boyunca sessiz kalarak terörü protesto etti.

Bartın’da Hükümet Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar ‘Barış’ yazılı bir afiş üzerinde mumlar yakarak hayatını kaybedenleri andı.

İzmit'te ise anma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Etkinlik sırasında, saldırıda ölenlerin tek tek isimleri okundu, gökyüzüne 102 beyaz balon bırakıldı.

Selahattin Sönmez / Hürriyet ve Ajanslar 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
26
25
11
10
5
0