Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Toplu Taşımaya Yüzde 57 Zam

Ankara'da Toplu Taşımaya Yüzde 57 Zam

Ankara'da UKOME toplantısında bugün alınan kararla toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapıldı. Tam bilet 9.5 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4.75 TL'den 7.5 TL'ye yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akaryakıta gelen ÖTV zammı toplu ulaşım ücretlerine yansımaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bugün alınan kararla toplu ulaşım yüzde 57 zam yapıldı.

Daha önce 9.5 TL olan tam bilet 15 TL'ye, 4 TL olan öğrenci bileti 7.5 TL'ye yükseldi. Öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 TL olarak belirlendi.

Kararın 24 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

"Aylık 300 milyon TL zarar"

"Aylık 300 milyon TL zarar"

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, asgari ücret artışı, KDV, ÖTV, akaryakıt ile araç bakım onarım zamlarının toplu taşıma zammını kaçınılmaz kıldığı vurgulandı.

EGO Genel Müdürlüğü'nün bilet ücretlerini düşük seviyede tuttuğu için aylık 300 milyon TL zarar ettiği belirtine açıklamada 'Bu zarar ABB’nin diğer bütçe kalemlerinden karşılanmaktadır. Sadece son bir hafta içerisinde yapılan akaryakıt zamlarının faturası aylık 300 milyon TL zarara ilave 20 milyon TL olacaktır' denildi. 

Hükümetin düzenlediği mevzuat gereği ücretsiz ve indirimli taşınan yolcuların toplam taşınan yolcu sayısına oranının %41’e ulaştığı aktarılan açıklamada 'Her on yolcudan dördü, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkından yararlanmaktadır. Bu durum EGO’nun ve özel halk otobüsü işletmelerinin zararını artırmaktadır' ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
8
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Adana'da 10 TL verioduk 4 gün önce 12 TL bugün çıktığımda ise 14 TL olduğunu gördüm artık, hak vermiyor değilim neticede toplu taşımalar havayla gitmiyor. n... Devamını Gör

filozofik

Yakıt 2 ayda 18den 34e gelmiş az bile yapmış

ömer

Ankara ankara güzel ankara seni görmek ister her bahtı kara 👏👏