Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' Yürüyüşü

Ankara'da 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' Yürüyüşü

ATKN
17.09.2015 - 11:10 Son Güncelleme: 17.09.2015 - 23:47

Ankara'da çok sayıda dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Binlerce kişi Sıhhiye Meydanı'ndan Birinci Meclis'e yürüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

200'den fazla sivil toplum kuruluşu

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Ankara'da bugün düzenlenen ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ yürüyüşüne katılımcı sivil toplum kuruluşu sayısı, 200’ü geçti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Salı günü düzenledikleri basın toplantısında 14 STK olarak Ankara’da Birinci Meclis binasında sona erecek yürüyüş kararı aldıklarını açıklamıştı.

Bu açıklamadan sonra toplantıya katılacağını açıklayan STK sayısı hızla artmaya başladı. Dün öğleden sonra da sayı 217’ye çıktı. 

Toplantıya katılan STK’lar arasında; Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Ocakları, Cem Vakfı, Alevi Vakıfları Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Nur Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ensar Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Bilişim Teknolojileri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik Ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Gençlerbirliği ve Rizespor Kulübü de yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıhhiye Meydanı'nda 16.30'da başlayan ve Birinci Mecliste sona eren yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar, 12.45'ten itibaren 21.00'e kadar trafiğe kapatıldı.

Yürüyüş için Ankara dışından 100'e yakın otobüs geldi, polis başkentin 5 giriş noktasında tedbirler aldı. Gelen otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı.

Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.

İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılacaklar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.

6 bin polis görevlendirildi

6 bin polis görevlendirildi

AA'nın haberine göre olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi.

Yaşlısı genci kadını erkeği her kesimden vatandaş, öğle saatlerinden itibaren Türk Bayrakları ile Sıhhiye Meydanı'na geldi. Onbinlerce katılımcı, saat 16.40'da Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' ve 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları atarak yürümeye başladı.

Dev Türk Bayrağı elden ele taşındı

Ankara Adliyesi önüne tırla getirilen uzunluğu bin 500, genişliği 7 metre olan dev Türk Bayrağı, yürüyüşün başlamasının ardından vatandaşlarca elden ele taşındı.

İş dünyası da yürüyüşte

İş dünyası da yürüyüşte

İş dünyasının temsilcileri de 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşüne geniş destek verdi. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da kol kola teröre karşı yürüyen isimler arasında yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in Ankara muhabirinin aktardığı izlenimlere göre yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldı.

Yürüyüşte  'Teröre hayır, kardeşliğe evet' dışında slogan atılmaması kararlaştırılmıştı, ancak katılımcılar sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez,' 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Katılımcıların bir bölümü sık sık 'Allahuekber' diyerek tekbir getirirken 'Ya Allah Bismillah Allahuekber','Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganları da attı. Katılımcılar sık sık protesto amaçlı düdük çaldı.

https://twitter.com/140journos/status/644519778942611456

Yürüyüşten kareler

Yürüyüşten kareler
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
0
0
0
0
0