Görüş Bildir
Haberler
Anıtkabir'deki 'Her Yer Tayyip, Her Her Erdoğan' Sloganına Suç Duyurusu

etiket Anıtkabir'deki 'Her Yer Tayyip, Her Her Erdoğan' Sloganına Suç Duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Anıtkabir'de düzenlenen 10 Kasım töreninde “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganları atılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmî törende, avludaki bir grup “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı atmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Anıtkabir Komutanlığı’nın ilgili personeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde; “Sloganların içeriği önemsiz olup, tezahüratın yapıldığı yer ve zamanın önemi bulunmaktadır. Keza, kurucu liderin naaşının bulunduğu Anıtkabir’in herhangi bir yer olmadığı, ’10 Kasım’ tarihinin de herhangi bir tarih olmadığı herkesin malumudur” denildi.

Suç duyurusunda, Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliği’nin, “Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez” ifadelerinin yer aldığı 35. maddesine atıf yapıldı.

"Görevi kötüye kullandı"

"Görevi kötüye kullandı"

Dilekçede, şu değerlendirmeler yapıldı:

“Fiili gerçekleştirenlerin hadsiz tavırları bir kenara dursun, Anıtkabir tören alanıyla ilgili her türlü önlemi alması gerekenin Anıtkabir Komutanlığı ilgili personeli olduğu göz önüne alındığında ilgili personelin ihmal suretiyle görevi kötüye kullanarak kişileri mağduriyetine yol açtığı aşikardır.

Bunun yanında, Anıtkabir'de düzenlenen resmi anma törenleri esnasında yurttaşlar tören alanına alınmamaktadır. Bu kapsamda, tezahüratta bulunan kişilerin kasıtlı ve organize şekilde tören alanına girdiği, bu kişilerin ilgili yönetmelik uyarınca resmi tören sırasında alanda bulunmalarına müsaade edilmeyeceği göz önüne alındığında, girişe yardımcı olan şahısların bulunabileceği ihtimali bulunmakta olup, bu çerçevede soruşturmanın genişletilerek tezahürat yapan kişileri tören alanına getiren ve yurttaşlar içeri alınmazken orada bulunmalarını sağlayan şahıslar hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz.”

Muhalefet tepki göstermişti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 10 Anıtkabir'de düzenlenen 10 Kasım töreninde 'Erdoğan' sloganlarının atılmasısına tepki göstermiş, “10 Kasım'da buna yeltenmek, tenezzül etmek gerçekten hayret verici, utanabilene utanç verici. Bugün Anıtkabir'deki yüzlerin, binlerin, on binlerin kendilerine verdikleri cevap da çok etkileyici. 8 parti militanı bir başına bağırdılar, geri kalan kimse katılmadı. Buna kim tenezzül ettiyse, kim sessiz kaldıysa, kim amaçlarına ulaşsalardı memnun olacaksa büyük bir hata içinde olduğunu görsün. Bugün milletin vicdanından döndünüz' demişti. 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan “Ne anıt mezara saygı bilirler ne de ülkenin kurucusuna. Bu vefasızlığa yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı. 

Daha önce de 30 Ağustos 2022, 29 Ekim 2019 ve 10 Kasım 2019’da resmî törenlerde benzer görüntüler yaşanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
44
13
6
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

Gerizekalı sürüsü

RACON X RACON

Ordakilerin hepsi Cemaatin iblisleri.Atatürk düsmanlari olduklari Anitkabire ziyaret degil daha show amacli parali Troller.10 kisi bagirdi diye Türkiye genel... Devamını Gör

Vejdin Dayan

hiçbir şey çıkmaz onlar oraya bilerek getirirmiş belli