Görüş Bildir
Haberler
Amerika'ya İlk Defa Gidecekler İçin Haberdar Olunması Gereken 17 Durum

Amerika'ya İlk Defa Gidecekler İçin Haberdar Olunması Gereken 17 Durum

Gizem Taş
06.04.2015 - 13:47 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 00:58

New York, LA, Vegas, Miami fark eder mi? Maksat Amerika'yı görmek. Ama gittiğinizde 'Nasıl yani?!' dememek için seyahat öncesi küçük tüyolarımızı hap niyetine şimdiden yutalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1- Priz Girişlerinin Farklı Olması

Yanınızda ufak tefek elektronik aletlerinizi götürmek istiyorsanız mutlaka Türkiye'den priz dönüştürücü alıp gitmelisiniz. Aksi takdirde, eşyalarınız bavulunuzda fazladan ağırlık olmaktan öteye gidemeyecektir.

2- Bahşiş Vermenin Neredeyse Zorunlu Olması

Amerika'da bahşiş vermemeniz yalnızca maddi açıdan yetersizlik olarak algılanmayıp, aynı zamanda servis aldığınız kişiye karşı saygısızlık olarak değerlendirilecektir. Restoranlarda, taksilerde, otellerde mutlaka bahşiş vermeye çalışın.

3- Bildiğimiz Çoğu Ürünün Tadının Farklı Olması

Amerika'da uzun süre kalacaksanız, yemek ve tütün alışkanlıklarınızda farklılık yaşamaya hazırlıklı olmalısınız. Markaları aynı olsa dahi, içeceğiniz koladan, yiyeceğiniz gofret, içeceğiniz sigaraya kadar hemen hemen her şeyin tadı farklı olacak.

4- Kapıların Tersten Açılıyor Oluşu

4- Kapıların Tersten Açılıyor Oluşu

Evet, kapılar tersten açılacak ve siz birkaç kere önünüzdeki cama çarpacaksınız.

5- Starbucks ve Benzeri Kahve Mekanlarının Çoğunlukla To-Go Servis Vermeleri

Starbucks'ımı alayım da şöyle ferah ferah oturup dostlarla sohbet edeyim gibi bir durumsa gerçekleştirmek istediğiniz, biraz zorlanacağınızı söylemeden geçmek olmaz. Amerika'da bu tarz mekanlar al-git şeklinde çalıştığı için, zaten 2 - 3 sandalyelik olan kafede oturulacak yerler size yar olur mu bilinmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6- Ürün Etiketlerinde Yazan Fiyata Vergilerin Dahil Olmaması

6- Ürün Etiketlerinde Yazan Fiyata Vergilerin Dahil Olmaması

Bir ürün beğendiniz. Evirip çevirip etiketine baktınız. Kasada daha fazla ödeyeceksiniz.

7- "Su, Benzinden Pahalıymış" Efsanesine Artık İnanmayacak Oluşunuz

Tamam, benzin Türkiye'ye kıyasla çok ucuz ama o kadar da değil! Alın suyunuzu, doya doya için; lıkır lıkır için. Hatta aromalı sular keşfedeceksiniz, onlardan için.

8- İnsanların Aşırı Spor Tutkusu

Spor salonuna gitmenize gerek yok. Dışarı çıkın, sağa sola bakın. Mutlaka koşuya çıkmış insanlar göreceksiniz. En işlek caddelerde bile koşan insanların yadırganmadığını fark edeceksiniz.

9- Yaz Kış Parmak Arası Terlik Giyiliyor Oluşu

9- Yaz Kış Parmak Arası Terlik Giyiliyor Oluşu

Bu insanların parmak arası terlikle aralarında öyle bir bağ var ki, ne kar kış ne de havalı mekanlar onları giymelerine engel olabiliyor. İşe giderken giymediğiniz sürece hemen hemen her yerde tuhaf bakışlara maruz kalmadan bu rahat terlikleri kullanabilirsiniz.

10- Hayatın Epey Erken Bir Saatte Bitmesi

10- Hayatın Epey Erken Bir Saatte Bitmesi

Bilinenin veya tahmin edilenin aksine hayat, Amerika'nın çoğu yerinde epey erken bitiyor. Gece 2'de Eskişehir'de sokağa çıkın, insan gürültüsü duymamanız mucize olur. Ancak bırakın ücra şehir ve kasabaları, Times Meydanı'nı bile az önce bahsedilen saatte bomboş ve ürkütücü bulacak olmanız ihtimaller dahilinde olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11- Özellikle Kadın Kuaförlerinin Aşırı Pahalı Oluşu

Şöyle güzel bir fön çektireyim, saçımı kestireyim, boyatayım durumları için tahmin ettiğinizden daha fazla ücret ödeyeceğinizi söylemeden geçmeyelim.

12- Amerikan Banka Kartlarının Hepsiyle İnternetten Alışveriş Yapabiliyor Oluşunuz

Amerika'dayken yeni bir banka hesabı açtırmayı planlıyorsanız, internet alışverişleriniz için kendinize iyilik yapmış sayılabilirsiniz. Atm'lerden kartınızın içine ekleyin nakit paranızı, sonra koşup laptop'ınızı mutlulukla açabilirsiniz.

13- Hemen Hemen Tüm Tatlılarının İçinde Bulunan Yoğun Tarçın ve İnsülin Dengenizi Altüst Edecek Fazlalıktaki Şeker

Tarçınla aranız iyiyse ve tatlınızı aşırı şekerli seviyorsanız, afiyet bal şeker olsun. Ama bunlar size göre değilse, güzel bir espresso alıp yudumlayabilirsiniz.

14- Giysi Bedenlerinin Oldukça Farklı Olması

Amerika'dan alacağınız giysiler genellikle bir beden küçük alınırsa, üzerinize tam oturacaktır. Vereceği sahte mutluluk ise gerçekten paha biçilemez.

15- Hayatın Klimayla Bütünleşmiş Olması

Evlerden odalara, ofislerden mağazalara kadar her yerde yaz olsun kış olsun buz gibi klima soğuğunu hissedecek olmanız biraz kaçınılmaz. Siz iyisi mi yanınıza kalın kapüşonlularınızdan bir iki tane alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16- "Su İsterken Water Dersen Soda Getirirler" Efsanesine Artık İnanmayacak Oluşunuz

16- "Su İsterken Water Dersen Soda Getirirler" Efsanesine Artık İnanmayacak Oluşunuz

'Water' derseniz bildiğimiz su sipariş etmiş olacaksınız. Garsonunuz emin olamazsa size 'still water' mı demek istiyorsunuz diye zaten soracaktır.

17- Türklerin Her Yerde Oluşu

17- Türklerin Her Yerde Oluşu

O kadar fazla Türk ile karşılaşacaksınız ki, bağıra çağıra kimse sizi anlamıyormuş gibi konuşursanız, bu sizin açınızdan pek de tercih edilebilir olmayabilir.

Bonus: Alkollü İçecek Siparişi

Alkollü içecek sipariş ederken içkinizi buzlu istiyorsanız 'on the rocks', buzsuz istiyorsanız da 'neat' demeniz yeterli olacaktır. Ama tekrarlayalım: Bu durum alkollü içecekler için geçerli.

Bonus: Pecan Pie Yemeden Dönmeyin!

Bonus: Pecan Pie Yemeden Dönmeyin!

Pikan cevizi ile yapılan bu enfes turtayı denemeden dönmemeniz şiddetle tavsiye edilir. Bu cevizden bulup, evde yaparım düşüncesini de hemen kafamızdan silelim, zira bu cevizin Türkiye'de kilosu 120TL'den başlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
49
35
9
7
7
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam