Görüş Bildir
Haberler
Amerika Kıtasının Futbol Şöleni Başlıyor

Amerika Kıtasının Futbol Şöleni Başlıyor

Batuhan
02.06.2016 - 14:53

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Copa America'nın 45'incisi, 4 Haziran Cumartesi günü ev sahibi ABD ile Kolombiya arasındaki maçla başlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika kıtasındaki milli futbol takımlarını karşı karşıya getiren turnuva, 4-27 Haziran'da ABD'de düzenlenecek. ABD, bu sene turnuvanın 100. yılı anısına gerçekleştirilecek Copa America'ya ilk kez ev sahipliği yapacak.

Geçen yıl turnuvada zafere ulaşan Şili'nin son şampiyon unvanını elinde bulundurduğu Copa America'da boy gösterecek takımlar, çeyrek finale yükselebilmek için dörder ekipten oluşan 4 grupta ilk 2'ye girmeye çalışacak.

A Grubu'nda ABD, Kolombiya, Kosta Rika, Paraguay, B Grubu'nda Brezilya, Ekvador, Haiti, Peru, C Grubu'nda Meksika, Uruguay, Jamaika, Venezuela ve D Grubu'nda Arjantin, Şili, Panama, Bolivya mücadele edecek.

ABD ile Kolombiya arasındaki açılış karşılaşması, 4 Haziran Cuma günü TSİ 04.30'da, final maçı ise 27 Haziran'da TSİ 03.00'te oynanacak.

İlk kez Güney Amerika dışında düzenlenecek ve karşılaşmaların 10 şehirde oynanacağı turnuvada ev sahibi ABD, tarihindeki ilk şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Türkiye'den 3 futbolcu

Türkiye'den 3 futbolcu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arjantinli Lionel Messi, Kolombiyalı James Rodriguez, Şilili Alexis Sanchez, Uruguaylı Luis Suarez gibi dünya futbolunun önemli isimlerinin top koşturacağı Copa America'da Türkiye'den de 3 futbolcu yer alacak.

Uruguay'da Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Venezuela'da Bursaspor ile prensip anlaşmasına varan kanat oyuncusu Yonathan Del Valle ve Haiti'de 1461 Trabzon'un forveti Kervens Belfort forma giyecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın