Görüş Bildir
Haberler
Amazon Sahaya İniyor

Amazon Sahaya İniyor

Onedio Medya
04.11.2015 - 20:59 Son Güncelleme: 05.11.2015 - 11:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kitabevlerinin giderek azalmasının en büyük nedenlerinden biri olan Amazon, Seattle'da bir kitap dükkanı açmaya karar verdi.

Bundan yaklaşık 20 yıl önce bir çevrimiçi kitap satıcısı olarak başlayan dünyanın en büyük elektronik ticaret firmalarından Amazon, bir anlamda başladığı yere nostaljik bir dönüş yapma kararı aldı. 

Bon Pur Loryan'da yer alan habere göre firma, geçtiğimiz gün ABD’nin Seattle şehrinde, Amazon Books adını verdiği bir kitap dükkanı açtı. Söz konusu dükkan Amazon‘un müşterilerine açık ilk fiziksel mekanı olmasının yanında, aynı zamanda firmanın ilk fiziksel kitabevi olma özelliğini de taşıyor.

Amazon, söz konusu dükkanın yine de tamamen geleneksel bir mağaza gibi çalışmayacağını, hangi kitapların stokta tutulacağı açısından müşteri oylamaları, toplam satış rakamları ve Goodread üzerindeki popülariteleri de dahil olmak üzere büyük oranda Amazon.com verilerinden yararlanacağını açıkladı. Elbette bunun yanında mağaza tasarımcılarının da bazı söz hakları olacak.

Amazon Books’ta, kitap satışının yanında firmanın üretmiş olduğu çeşitli elektronik cihazlara da yer verilecek. Ziyaretçiler Amazon‘un Kindle, Echo, Fire TV ve Fire Tablet gibi modellerini mağazada deneyimleme imkanına sahip olacaklar. Yine de fotoğraflardan da görülebileceği üzere, mağaza her şeyden önce ve temelde bir kitap dükkanı olarak işlev görüyor olacak. Dükkandaki kitap fiyatlarının ürünlerin çevrimiçi ortamdaki fiyatlarıyla örtüşecek olması, dolayısıyla ziyaretçiler bir kitabı incelerken fiyatın birkaç dakika içinde değişebilecek olması da mağazaya dair ilginç ayrıntılardan bir tanesi.

Seattle’daki University Village adlı bölgede konumlanacak olan Amazon Books’un yeterli ilgiyi görmesi durumunda firmanın fiziksel kitap dükkanlarının sayısını çoğaltabileceği tahmin ediliyor. Bu da, bugünün dev e-ticaret firmasının bir zamanlar yok olmasına ön ayak olduğu fiziksel kitap dükkanlarıyla da tuhaf bir kapitalizm ironisi oluşturacağı anlamına geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bon Pur Loryan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın