Görüş Bildir
Haberler
Amasra'daki Maden Faciasında Hayatını Kaybedenlere Son Veda!

Amasra'daki Maden Faciasında Hayatını Kaybedenlere Son Veda!

Maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Can Yıldırım, Berkay Kesim, Remzi Özçelik, Mehmet Bulut, Okan Akgül ve Şaban Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı. Akgül’ün cenaze töreninde, 2 yaşındaki kızının tabutun başında babasının fotoğrafını annesine göstermesi yürekleri dağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatını kaybeden 6 işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden 6 işçi son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Can Yıldırım, Remzi Özçelik, Berkay Kesim, Mehmet Bulut, Okan Akgül ve Şaban Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Bulut, Okan Akgül ve Şaban Yıldırım'ın cenazeleri, hastane morgundan alınarak Ahatlar köyündeki Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin bahçesine getirildi.

Burada taziyeleri kabul eden işçilerin ailelerine, cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da başsağlığı diledi.

Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü

Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü

Okan Akgül’ün 2 yaşındaki kızının babasının tabutunun başında yer alan fotoğrafını annesine göstermesi yürekleri dağladı.

2019 yılında, aynı anda Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde işe giren ve aynı köyde yaşayan 3 arkadaşın, Türk bayraklarına sarılı tabutlarının yanında yakınları gözyaşı döktü. 3 arkadaşın cenazeleri kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Amasra’da maden patlamasında hayatını kaybeden maden işçisi Berkay Kesim’in (25) cenazesi ise Bartın’a bağlı Epçiler köyüne getirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da cenaze törenine katıldı. Motosiklet tutkunu madencinin ailesi, tabutun başında taziyeleri kabul etti. Anne Gülşen ve kız kardeşi Beyza Kesim ile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Anne Gülşen Kesim, “Düğünü var benim yavrumun, düğününü yapıyorum oğlumun. Allah’a emanet ol yavrum. Düğünü var benim yavrumun, herkesi çağırdı yanına” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı. Epçiler Köyü Merkez Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, Bakan Bozdağ ve cenazeye katılanlar mezarlığa yürüdü. Köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Berkay Kesim toprağa verildi. 

Maden faciasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki işçilerden Remzi Özçelik'in cenazesi, hastane morgundan alınarak Mamak köyündeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından maden işçisinin naaşı, cenaze namazının kılınacağı köy mezarlığına taşındı.

Cenazeye, işçi Remzi Özçelik'in ailesi, yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer de katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da başsağlığı diledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da başsağlığı diledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu, Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Sezer, taziyeleri kabul eden Özçelik'in ailesine baş sağlığı diledi. Özçelik'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Patlamada yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Can Yıldırım'ın cenazesi, hastane morgundan alınarak Makaracı köyündeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından maden işçisinin naaşı, cenaze namazının kılınacağı Makaracı Köyü İlkokulu bahçesine taşındı.

Burada taziyeleri kabul eden Yıldırım'ın ailesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da başsağlığı diledi.

Maden ocağından çıkarılan son işçi Yıldırım, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Haseki

O tabutlara kirli elleriniz ile dokunmayın. Onlar yer altından kömür çıkarırdı, elleri, yüzler, hatta burun deliklerine kadar kapkara kömür tozu içinde idi, ... Devamını Gör

Nuray

/Ruhunuz şad olsun.. Ne hikayeler yarım kaldı kim bilir. Yazık oldu nicesine. böyle düzen yerin dibine batsın. .

Halil Değerli

Türkiye yüreğini gömdü.... Vicdanlar ağladı.... .... Tüm siyasiler timsah gözyaşı döküyor