Görüş Bildir
Haberler
ALS: Dünya Farketti Biz Farketmedik

ALS: Dünya Farketti Biz Farketmedik

MAHMUT TANAL
29.08.2014 - 15:17 Son Güncelleme: 29.08.2014 - 15:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

ALS: Dünya Farketti Biz Farketmedik

Son günlerde siyasiler, futbolcular, işadamları ve sanatçıların en büyük desteği verdiği ve tüm Dünya’da destek bulan, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için yapılan Ice Bucket (Buzlu Kova) kampanyası her geçen gün çığ gibi büyüyor. Bu kampanyaya Türkiye’den de katılım epey fazla oldu. Her ne kadar bir süre sonra eğlence haline gelmeye başlasa da kampanyanın amacına ulaştığı ve söylenebilir. ALS hastalığının tedavisi için yapılan araştırmalara yapılan bağışlarla büyük bir kaynak sağlandığı ortada. Ancak o kadar buzlu su kafalardan aşağı döküldüğü ve tüm Dünya’nın ALS konusunda farkındalık sahibi olduğu bir ortamda T. C. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda ne yaptığı sorusunu akla getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelttiği soru önergesinde konu ile ilgili olarak şu soruları yöneltti;

1-  Türkiye’de kaç adet Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastası mevcuttur?

2-   Bu hastalarımızın kaç tanesi hastane ve bakım masraflarını kendi bütçelerinden karşılayabilmektedir? Bakanlığınızın bu hastalarımızın bakım masrafları için ailelere maddi desteği mevcut mudur?

3-  Temel Tıp Bilimine ilişkin olarak hastalıkların tedavilerinin bulunabilmesi, tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi için ayrılan fon ne kadardır? Hangi hastalıkların tedavisi için ne kadar fon ayrılmaktadır?

4-  ALS hastalığının tedavisi için Bakanlığınız tarafından herhangi bir fon ayrılmış mıdır? Bu fon ne kadardır?

5-  Türkiye’de ALS Hastalığının tedavisine ilişkin araştırmalar hangi boyuttadır? Bu araştırmalara Bakanlığınızca destek olunmakta mıdır?

6-  ALS hastalığına ilişkin olarak Bakanlığınız herhangi bir sosyal sorumluluk kampanyası/çalışması mevcut mudur?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0