Görüş Bildir
Haberler
Almanya'ya Gitmek İstiyorum Ama Nasıl Gideceğimi Bilmiyorum Diyenler Bu İçeriğe! Almanya'ya Gitme Yolları

Almanya'ya Gitmek İstiyorum Ama Nasıl Gideceğimi Bilmiyorum Diyenler Bu İçeriğe! Almanya'ya Gitme Yolları

Beyza
03.10.2022 - 18:01

Dünyayı gezmek, farklı ülkeler ve farklı kültürler görmek istiyorsanız bu içerik tam size göre. Güzel yemekleri ile öne çıkan ve birçok güzelliği bir arada bulunduran Almanya'ya nasıl gidilir sorusunun cevabını bu içerikte bulabilirsiniz. Hazırsanız hadi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tur ile gitmek

Tur ile gitmek

Bu yol Almanya'ya gitmek için tercih edebileceğiniz en kolay ve zahmetsiz yollardan biridir. Nerede kalacağım ya da nasıl ulaşım sağlayacağım gibi dertler ile uğraşmak istemiyorsanız bir Almanya turuna katılmak tam da ihtiyacınız olan şey. Çünkü turlar ile seyahat etmek sizin üzerinizde olan birçok yükü alıyor ve size kalan sadece gittiğiniz ülkenin tadını çıkarmak oluyor. 

Almanya turları, Almanya'daki tüm şehirleri kapsar. Bu nedenle tek bir tur ile görmek istediğiniz her yeri görebilirsiniz. Aynı zamanda turlar yurt dışına çıkma işlemlerini de oldukça kolaylaştırır. Turların fiyatları da dudak uçuklatıcı değil. Biraz araştırma yaparak bütçenize uygun bir Almanya turu bulmanız mümkün!

İnterrail ile gitmek

İnterrail ile gitmek

Almanya, tren ağının en gelişmiş olduğu ülkelerden bir tanesi. Bu durum da bu ülkeye interrail ile gitmek için mükemmel bir fırsat. İnterrail nedir diyecek olursanız daha çok öğrencilere olmak ile birlikte herkese açık olan ve tek bir bilet ile birçok ülkeye gitmek için tercih edilen bilet türüdür. Bu bilet, istenilen rotada ve zamanda trenlerin 2. sınıf vagonlarında Avrupa'nın 30 ülkesine seyahat etmek için kullanılabilir. 

Her yaştan insana açık olan interrail biletleri 28 yaş altındakilere indirimli fiyatlar ile satılıyor. Yani 28 yaşın altındaysanız uygun fiyatlar ile kolay şekilde Almanya'yı gezebilirsiniz.

Erasmus ile gitmek

Erasmus ile gitmek

Erasmus söz konusu olduğunda akla ilk gelen ülkelerden biri Almanya. Çünkü bu ülke katı disiplinleri ve gelişmişlik düzeyleri ile eğitim konusunda da oldukça güvenilen bir ülke. Aynı zamanda Almanya, dünya çapında sözü geçen birçok üniversiteye de ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle eğer Almanya'ya gitme hedefiniz varsa ve halihazırda bir üniversite öğrencisi iseniz bu yöntem ile Almanya'ya gidebilirsiniz.

Erasmus ile Almanya'da bir ya da iki dönem boyunca hem okuyabilir hem gezebilir hem de devlet desteği sayesinde minimum para harcayarak iyi bir eğitim alabilirsiniz.

Çalışmak için gitmek

Çalışmak için gitmek

Bu yol, diğer yollara göre biraz daha zorlu. Çünkü çalışmak için Almanya'ya gitmek istiyorsanız öncelikle Almanca öğrenmeniz, iyi bir eğitim geçmişine sahip olmanız ve bir konuda belirli bir yeteneğe sahip olmanız gerekiyor. Almanya'nın ne kadar katı kurallara sahip bir ülke olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Dolayısıyla çalışma şartları da bir o kadar zorlu. 

Bunun dışında çalışmak için Almanya'ya gitmenin bir yolu daha var. O da orada yaşayan tanıdıklarınızdan size bir iş bulmalarını istemek. Eğer orada bir iş bulabilirseniz çalışma izni almanız yalnızca bir prosedür haline dönüşür ve gidişiniz oldukça kolay gelir.

Oturma izni almak

Oturma izni almak

Eğer hedefiniz Almanya'yı gezmek değil de orada uzun süreli kalmak ise oturum izni almanız gerekir. Oturum izni almak için ise belirlenen kurallara uymanız şarttır. Oturma izni alma yöntemleri şu şekildedir;

  • Mesleki eğitim

  • Üniversite eğitimi

  • İş arama

  • Çalışma

  • AB Mavi Kart

  • Serbest çalışma

  • Aile birleşimi

Oturma izni almak için bu sebeplerden birine sahipseniz yapmanız gereken diğer işlem ulusal vize başvurusunda bulunmak. Bu vize, Almanya konsolosluğu tarafından veriliyor. Bir de bu vizeyi almak için sahip olmanız gereken özellikler ve imkanlar Schengen vizesinden daha farklı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya vizesi nasıl alınır?

Almanya vizesi nasıl alınır?

Almanya'ya gitmek için almanız gereken vize Schengen vizesidir. Schengen vizesi almak için ise belirli prosedürleri yerine getirmeniz ve belgeleri tamamlamanız gerekiyor. 

Schengen vizesi dışında eğer bir yeşil pasaport sahibi iseniz hiç vize işlemleri ile uğraşmanıza gerek kalmadan sadece pasaportunuz ile ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Birçok yol olmasına rağmen yapmanız gereken ilk iş gitmek için bir sebep belirlemektir. Çünkü gitme sebebinize göre başvurmanız gereken vize türleri de farklıdır.

Birçok yol olmasına rağmen yapmanız gereken ilk iş gitmek için bir sebep belirlemektir. Çünkü gitme sebebinize göre başvurmanız gereken vize türleri de farklıdır.

Almanya'ya gitmek için başvurmanız gereken birçok vize çeşidi vardır. Bu vizelerin her biri farklı bir amaç için alınabilir. İşte o vize çeşitleri;

  • Almanya Turistik Vize

  • Almanya Ticari Vize

  • Almanya Aile Ziyareti Vizesi

  • Almanya Erasmus Vizesi

  • Almanya Dil Okulu Vizesi

  • Almanya Çalışma Vizesi

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir 👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın