Görüş Bildir
Haberler
Almanya ve Türkiye Arasındaki Market Fiyatlarını Kıyaslayan Instagram Hesabından İçinize Öküz Oturtacak Paylaşımlar

Almanya ve Türkiye Arasındaki Market Fiyatlarını Kıyaslayan Instagram Hesabından İçinize Öküz Oturtacak Paylaşımlar

Instagram'ın başarılı konsept hesaplarından mukayese.de Almanya ve Türkiye arasındaki fiyat farklarını kıyaslıyor. Her paylaşımıyla da bizden bir şeyler koparıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tabii sadece fiyat kıyaslaması değil. Asgari ücret üzerinden de kıyaslama yapıyor.

2. Görseldeki peynirden Almanya'da asgari ücretle 370 adet satın alabiliyorsunuz. Bizde de durum 212 paket. Yalnız şöyle bir şey var; bu ürün bizde satılanlardan gramaj olarak iki kat daha fazla. Gramaja vurunca 100 küsur paket alabiliyoruz.

3. Biraz da gamerların moralini bozalım. Alman asgari ücreti 20 adet oyun CD'si satın alabilirken bizimkisi 3 oyunu anca alabiliyor.

4. Insta influencerları sağ olsun ülkemizde lüks bir ürün algısı oluşturulan badem sütünü 5-6 liralardan aldığınızı hayal edin. Ya da etmeyin.

5. Sıra sporcu arkadaşlara geldi. Çarpma işlemi yapınca bizdeki uygun olsa da bizim asgari ücret bundan 5 adet alabilirken orada 20 adet alabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Apple Watch'un son serisi de fiyat olarak birbirine yakın ama asgari ücretlinin 2 ay yemeden içmeden bu saat için çalışması gerekiyor. Almanya'da ise 10 günlük ücret...

7. "Pahalılıktan meyveyi zebzeyi taneyle alıyorlar yeğenim" efsanesini çökerttik. Devam...

8. Postun atılmasından birkaç gün sonra aynı ürünün 500 liraları geçtiğini söyleyelim. Alım gücü yetmezliği yanında bir de böyle sorunlarımız var.

9. As bayrakları 🇹🇷 Şimdilik dolmalık biberde Almanları geçtik. Tabii dolmaya da iç lazım. Neyse...

10. Toblerone Türkiye'ye fiyat olarak kıyak geçmiş ama halen daha pahalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yufkada da durum böyle.

12. Aynı akıllı telefonu bir Alman asgari ücretli maaşıyla alabiliyor. İndirime girerse ikinciyi de yapıştırıyor. Bizde 6 ay yemeden içmeden çalışmak lazım. Telefon alırken alım güçleri 12 kaplan gücünde 😱

13. Bisküvide de durum şöyle. Almanya fiyatını ikiyle çarparsanız asgari ücret üzerinden sağlıklı bir kıyas yapmış olabiliriz.

14. Almanya'da kol almak burada Playstation cafede oynamaya, PlayStation satın almak ise burada kol almaya eşit.

15. Bu arkadaşı tanıdınız mı? Euro'ya vursanız bile orada daha ucuz. Maaş kıyaslamasına hiç girmeyelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kişisel bakım ürünleri ise lüks değil. 1-2 liralara roll-on aldığınızı düşünün. Sonra sakıncalı düşüncelerden vazgeçin.

17. Geldik zurnanın zırt dediği yere. Alman 2 senede bu araca sahip olabilirken bizim 16 sene biriktirmemiz lazım. Tabii paylaşımdan sonra fiyatlar uçtukça bu 17,18 sene diye artabilir.

18. Ödevidir, online dersidir, işidir vs düzgün bir PC lazım değil mi? 🙂

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
91
21
17
12
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Xena

Hepinize benden bir keyif çayı. Başka ne gelir elden.. Ama Allahtan Berat Albayrak var. Dolar yükselse de bizi ilgilendirmiyor ki. Sonuçta dolarla alışveriş ... Devamını Gör

Süleyman Yücesoy

“Avrupa çok kötü, Türkiye harika. İmkan olsa döneriz. Türkiye’de ekonomi süper, avmler dolu, herkesin altında araba, cebinde telefon. Nankörlük etmeyin. Biz ... Devamını Gör

portside

hani siz köpek gibi çalışıp araba aldığımızı sanıyor, yere göğe sığdıramıyoruz ya hah işte o arabalar pek çok millet için şahin doğan gibi geliyor. İşte bun... Devamını Gör

White Troll

Niye karşılaştırmaya buzdolabı koymadınız? Çünkü onlarda buzdolabı yok zaten koyamazsınız. Bu ülkede istediğiniz eve girin buzdolabı bulursunuz ama buzdolabı... Devamını Gör