Görüş Bildir
Haberler
Almanya 75-80 Türkiye

Almanya 75-80 Türkiye

Fatih
08.09.2015 - 20:47

Eurobasket 2015'te B Grubu'nda Almanya, Sırbistan, İzlanda, İspanya ve İtalya ile mücadele eden 12 Dev Adam, 3. maçında ev sahiplerinden Almanya ile Berlin'de karşı karşıya geldi.

'12 Dev Adam', son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle formalarına siyah bant takarak maça çıktı. Millilerin teknik heyeti de yakalarına siyah kurdele taktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIBA'ya Rağmen Saygı Duruşu

FIBA'ya Rağmen Saygı Duruşu

FIBA, şehitlerimiz için saygı duruşunu kabul etmese de Millilerimiz, maç öncesinde bir araya gelerek şehitler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun başlamasından kısa bir süre sonra salon yetkilileri müziğin sesini açtı. Bu saygısızlığa karşılaşmayı izleyen çok sayıda Türk seyirciler büyük tepki gösterdi.

Karşılaşmayı izleyen 13 bin 50 seyirci arasında bulunan çok sayıda Türk taraftar da ay-yıldızlı ekibi destekledi. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' tezahüratı yapan taraftarlara milliler alkışlarla karşılık verdi.

Ataman'dan Tepki

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Ataman, saygı duruşu sırasında müzğin açılmasına sert tepki gösterdi.

Ataman, ''Bizim açımızdan çok duygusal bir maçtı. İspanya maçından sonra aldığımız haber, bugün toplantıdayken yine şehit haberleri. Bizi çok derinden yaraladı ancak bizim yapabileceğimiz tek şey Türk'ün gücünü göstermekti. Maçtan önce saygı duruşu olması konusunda FIBA ile konuştuk ama ikna edemedik. FIBA kabul etmese de saygı duruşunda bulunduk. Biz saygı duruşundayken, müzik başladı, maskot oynamaya başladı. Sahaya komiseriyle o yüzden tartıştık. Bizim saygı duruşunda bulunduğumuz sırada salonda müziğin sesinin açılması beni çok sinirlendirdi.'' ifadelerini kullandı.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/BasketbolEr...

Almanya 75-80 Türkiye

Almanya 75-80 Türkiye

Eurobasket 2015'te Türkiye, üçüncü maçında ikinci galibiyetini ev sahibi Almanya karşısında aldı. Ay Yıldızlılar Fransa yolunda grupta önemli bir avantaj yakaladı.

12 Dev Adam, şehitler için maç öncesi saygı duruşunda bulundu ve maça da siyah bantla çıktı.

Maça iyi başlayan Türkiye ilk çeyreği 31-11 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında uzun bir süre sayı bulamayan Türkiye ilk yarı rakibine 17 sayı fark attı.

Üstünlüğünü ikinci yarı da sürdüren Türkiye Almanya'yı 80-75 yenerek üçüncü maçında ikinci galibiyetini aldı.

Türkiye ilk maçında İtalya'yı yenip daha sonra İspanya'ya farklı mağlup olmuştu.

Türkiye'nin grupta iki maçı daha var. Çarşamba günkü rakipleri ise Sırbistan. Son maç İzlanda ile.

1. Periyot Sonucu: 11-31

2. Periyot Sonucu: 24-41 (13-10)

3. Periyot Sonucu: 43-60 (19-19)

4. Periyot Sonucu: 75-80 (32-20)

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0