Görüş Bildir
Haberler
Alman Futbolcu Boateng'e Irkçı Saldırı: Kimse Onu Komşu Olarak İstemiyor

Alman Futbolcu Boateng'e Irkçı Saldırı: Kimse Onu Komşu Olarak İstemiyor

Alman AFD partisinin 2. Başkanı Alexander Gauland, annesi Alman, babası Ganalı olan Alman milli futbolcu Jerome Boateng hakkında 'Herkes Boateng'i futbolcu olarak seviyor ama kimse onu komşu olarak istemiyor' yorumunda bulundu. Gauland'ın bu açıklaması dünyada büyük tepki çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşırı sağcı söylemleri ile bilinen ve son dönemde çıkış yapan AFD partisi 2. Başkanı Alexander Gauland, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği röportajda bir soru üzerine, 'Jerome Boateng'i herkes futbolcu olarak seviyor ama komşu olarak istemiyor' açıklamasını yaptı.

Kamuoyundan büyük tepki toplayan Gauland, Almanya Futbol Federasyonu'nun hışmına da uğradı. Federasyon Başkanı Reinhard Grindel, 'Bu çok çirkin bir açıklama. Siyasi sloganlar atmak için Boateng kullanıldı. O harika bir sporcu ve muazzam bir insan. Toplum içinde saygınlığını kazanmış, gençlere örnek olmuştur.' ifadesini kullandı.

Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff da, 'Bu açıklama ilk değil, yorum yapmaya bile değmez.' diye konuştu.

Jerome Boateng'in milli takım arkadaşı ve Schalke 04 kaptanı Benedikt Höwedes ise sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Boateng'e destek çıktı. Höwedes, Boateng ile birlikte Milli Takım'daki çeşitli fotoğraflarını paylaşırken, 'Almanya ile kupa kazanmak istiyorsan, böyle bir komşuya ihtıyacın var.' yorumunu yaptı.

Yapılan ırkçı saldırı tepkilere neden olurken Boateng'e destek çıkıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın