Görüş Bildir
Haberler
Almak İçin En Az Tek Böbreğinizi Feda Etmeniz Gereken Dünyanın En Pahalı 15 Yiyeceği

etiket Almak İçin En Az Tek Böbreğinizi Feda Etmeniz Gereken Dünyanın En Pahalı 15 Yiyeceği

E bir memur maaşından yüksek bunlar! 😱

Kaynak: https://wealthygorilla.com/most-expen...

15. İstiridye:

15. İstiridye:

50 - 100 dolar:

İstiridyeler, geçmiş zamanlarda ucuz ve bol oldukları için işçi sınıfı yiyeceğiydi ancak son zamanlarda zenginin göstergesi haline geldi ve şu an bazı restoranlarda bir porsiyonu 50 - 100 dolar arasında fiyata satılıyor.

14. Foie Gras:

14. Foie Gras:

90 - 110 dolar:

Kaz ciğeri ile yapılan yemeğin geçmişine baktığımızda kazları şişmanlatmak için zorla besleyen eski Mısırlıları düşünmek iyi gelmese de bunu durdurmak için bazı yasaların olması içimizi rahatlatıyor. Dünya çapında bazı ülkelerde bulunan kaz ciğerinin fiyatı kişi başı 90 - 110 dolar arasında değişiyor.

13. Fugu:

13. Fugu:

135 dolar:

Dünyadaki en tehlikeli yiyeceklerden olan Fugu, doğru hazırlanmadığı noktalarda ölümcül olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle, yemeğin hazırlanması Japon yasaları tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmekle birlikte üç yıl ve daha fazla süreli eğitimini alan şeflerin yemeği yapmasına izin veriliyor.

12. Wagyu:

12. Wagyu:

200 dolar:

Wagyu sığır eti, Japonya'daki en önemli dört sığır ırkından bir tanesi olarak bilinir. Etin pişirilme sürecinde yağlarının erimesi ve kıvamından dolayı balığa benzetiliyor. Bu kadar pahalı olmasının sebebi ise hayvanların tüketmesi gereken yemden ve pişirilme süresinden kaynaklanıyor.

11. Vanilya:

11. Vanilya:

300 dolar

Günlük hayatta kullandığımız çoğu vanilya ürünü yapay olarak hazırlansa da dünyadaki çoğu vanilya çekirdeğinin Madagaskar'da yetiştiğini söyleyebiliriz. Son yıllarda adadaki sert hava koşullarından dolayı ise fiyatlarında anormal yükselmeler görüldü ancak durumun geçici olduğu düşünülüyor.

10. İber Jambonu:

10. İber Jambonu:

392 dolar:

Hayatlarının son döneminde meşe palamuduyla beslenen ve otlatılarak yetiştirilen hayvanlardan yapılan jambonunu tüketirken özellikle siyah etiketli olanını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Jambonları tüketilmeden önce 36 ay boyunca kürlendiğini de eklemeden etmeyelim.

9. Manuka balı:

9. Manuka balı:

500 dolar:

Yeni Zelanda'ya özgü olan bal Manuka Çalından yapılır ve boğaz ağrısından soğuk algınlığına kadar birçok şeye iyi geldiği düşünülür. Ancak bu şifa yiyeceği için kilosuna 500 dolar vermeyi gözden çıkarmanız gerekir.

8. Moose Peyniri:

8. Moose Peyniri:

500 dolar:

Geyik sütünden yapılan peynirin en önemli özelliklerinden bir tanesi sadece Isveç'te üretiliyor olması diyebiliriz. Çeşit olarak ise kabuklu, beyaz ve mavi olarak peynir çeşitlerini bulabilirsiniz.

7. Matsutake Mantarı:

7. Matsutake Mantarı:

600 dolar:

Japon, Kore ve Çin mutfağına özgü olan mantar, genellikler Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da yetişir. Ancak tamamen doğal yollarla meydan geldikleri için özel bir yetiştirilme metodları yoktur. Bu durum da nesillerinin tükenmesi konusunda bir çözüm olmadığı anlamına geliyor.

6. Beyaz Trüf:

6. Beyaz Trüf:

2.100 - 2.500 dolar:

Kuzey İtalya'nın Piedmont bölgesinde bulunan mantarı, yalnızca belirli ağaç türlerinin köklerinde yetiştikleri için diğerlerine kıyasla bulmak çok daha zordur. Mantarı özel kılan şeylerden bir tanesi de yoğun tadı ve kendine özgü aroması...

5. Safran:

5. Safran:

500 - 2.000 dolar:

Rengi ve değerinden dolayı 'kırmızı altın' olarak da bilinen safranın bu kadar pahalı olmasının nedeni hasadının çok emek gerektirmesi ve yılda sadece birkaç haftalığına bulunabilmesi.

4. Ayam Cemani Tavuğu:

4. Ayam Cemani Tavuğu:

Her biri 2.500 dolar:

Endonezya'dan gelen siyah tavukların her türlü hastalığı tedavi ettiğine inanılıyor ve aynı zamanda tavuğun bereket getirdiği de düşünülüyor. Ancak kuş gribi endişelerinden dolayı tavuğun yalnızca Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde bulunduğunu belirtmemiz gerekiyor.

3. Mavi Yüzgeçli Atlantik Orkinosu:

3. Mavi Yüzgeçli Atlantik Orkinosu:

3.600 dolar:

Japonya'dan gelen mavi yüzgeçli orkinos, dünyadaki en pahalı deniz ürünlerinin başında geliyor. Balık, diğerlerine kıyasla daha yüksek oranda yağ içeriyor ve daha hassas lezzet dengesine sahip. Ayrıca ithalat maliyeti de balığın fiyatını etkiliyor.

2. Yubari King Kavunu:

2. Yubari King Kavunu:

27.229 dolar:

Japonya'da cömert bir hediye olarak kabul edilen kavuna karşı büyük bir saygı gösterilmektedir. Bu kadar pahalı olmasının sebeplerinden bir tanesi de sahip olduğu mayhoş tatlılıktır.

1. Almas Havyar:

1. Almas Havyar:

34.500 dolar:

Havyar olmadan en pahalı yemek listesi de düşünemezdik ancak bazılarının neredeyse bir araba maliyetinde olması bizleri birazcık şaşırtıyor. Mersin Balığı Havyarı olarak da bilinen türün değeri ise sadece 100 yılda bir kere yumurtlaması...

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
135
46
41
34
22
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Almas havyar yüz senede bir kere yumurtluyorsa niye yiyorsunuz ulan o zaman Allahın vicdansız yamyamları ? Bok yeyin.

Söyledim gitti

Yüz yılda bir sıçıyor olsa onu da yerlerdi kesin :D:D

Spook

100 senede bir yumurtluyor, onları da biri bulup yiyor. Ne etti bu hayvan size?

ahmet

4 numara icin bırak böbreğimi satmayı, g.tumden kıl vermem

BianB

Gece gece iyi güldüm sağol 😄😄