Görüş Bildir
Haberler
Alkolizm Yüzünden Hayatı Kararan Birol'un İtiraflarını ve Yaşam Mücadelesini Öğrenince Hayret Edeceksiniz

Alkolizm Yüzünden Hayatı Kararan Birol'un İtiraflarını ve Yaşam Mücadelesini Öğrenince Hayret Edeceksiniz

Arzu Semender
29.03.2021 - 15:07 Son Güncelleme: 30.03.2021 - 09:48

Alkol problemi olduğunu düşünenler Birol'un sözlerine kesinlikle kulak vermeli!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esra Üçin'in sunduğu YouTube üzerinden yayın yapan "Soramazsın"ın bu bölümdeki konuğu alkolizmin pençesine düşmüş Birol. Kendisi 43 yaşında bir mühendis. 25 yıldır alkolik olan Birol, son 3 yıldır herhangi bir şey kullanmamış.

Esra Üçin'in sunduğu YouTube üzerinden yayın yapan "Soramazsın"ın bu bölümdeki konuğu alkolizmin pençesine düşmüş Birol.  Kendisi 43 yaşında bir mühendis. 25 yıldır alkolik olan Birol, son 3 yıldır herhangi bir şey kullanmamış.

İçmeye ne zaman başladın?

İçmeye ne zaman başladın?

İçmeye 8 yaşında kuzenimle beraber kolonya içerek, dayımın yurt dışından getirmiş olduğu viskileri yere dökerek ve yerden yalayarak başladığımı hatırlıyorum. Yoğun alkol kullanımıma ise 15 yaşında yazlıkta başladım.

Seni alkolik olmaya iten bir durum ya da olay yaşandı mı?

15 yaşımda alkolü ilk aldığımı zaman içimdeki boşluğun dolduğunu hissettim. Daha sonraki yıllarda bu boşluğun sebebinin ne olduğunu düşündüğümde, çocukluğumda ailemden görmüş olduğum ruhsal ve fiziksel istismar, bu boşluğa sebep olmuştu. Alkolle beraber kendimi tamamlanmış hissediyordum. Ben 5 yaşımdayken anneme şizofren tanısı kondu. Babam ise antisosyal kişilik bozukluğuna sahipti. Onlardan hem ilgi görememiştim, fiziksel ve ruhsal olarak da şiddet görmüştüm.

Ne sıklıkta ve ne kadar alkol içiyordun?

Ne sıklıkta ve ne kadar alkol içiyordun?

Alkol içme patternimi 25 yıldır şöyle özetleyebilirim: İlk 10 yılım hafta sonları partilemekle geçiyordu lise ve üniversite yıllarımda. Her hafta sonu, haftanın birkaç günü kesinlikle sarhoş oluyordum. Sonrasında 25 yaşıma geldiğim zaman içme patternim, geceleri dışarı çıktıktan sonra veya bir arkadaş ortamında sarhoş olamaz, eve döndükten sonra sabaha kadar içki içer haldeydim. Son 15 yılım hatırladığım kadarıyla sadece evde tek başına sızana kadar, kendimden geçene kadar içer bir patterndeydim. Ve bunu her gün, bazen ise hiç ara vermeden günler birbirine karışıyordu. Alkol içme miktarım değişiyordu ama tek amacım kendinden geçebilecek kadar içmekti. Bu bazen iki şişe votka, bazen ise onlarca bira olabiliyordu. Tek amacım kendimden geçmek ve kendimi hatırlayamayacak seviyeye gelmekti.

Ayıldığında pişman oluyor musun?

Ayıldığında pişman oluyor musun?

Kullanım dönemimin uzun yıllarında ayıldıktan sonra pişmanlığı şöyle hissediyordum. Benim gibi bir insan nasıl içmesini kontrol edemez? Ben bu kadar iradeli olabilirken alkol ve duygularım karşısında bunları nasıl yönetemiyorum? Her sabah bu pişmanlık duygusuyla söz veriyorum,  bundan sonra bu kadar çok içmeyeceğim sözünü verdikten en az 8 saat sonra kendimi tekrar içki şişelerinin başında buluyordum. Yalnız başıma içiyordum. Arkadaşlarımın yanında olmam gereken zamanlarda onların yanında değildim ya da ailemin yanında olmam gerektiği zaman. Ya körkütük sarhoştum ya da akşamdan kalmaydım. Bir süre sonra arkadaşlarım benimle irtibatı kesti. Ailemle de sürekli kavga içerisindeydim. Ben onlara kızgındım, onlar bana kızgındı. Ve sonunda kendimi yalnız bir evin içerisinde içer bulmuştum. Yaptığım şeylere alkole suç göndermek çok tipik bir davranış ama bugün dönüp baktığım zaman bütün o saçma davranışları alkolün etkisiyle yaptığımı görüyorum. Bunlardan bir tanesi de annemle yapmış olduğum kavga ve uyguladığım fiziksel şiddet. Sarhoş değildim, ayıktım ama bir gece öncesinin öfkesi vardı. Alkol beni benden alıyor ama sonrasında bitmeyen öfke ayık yaşamda da devam ediyor.

Alkol cinsel hayatını nasıl etkiliyordu?

Alkol cinsel hayatını nasıl etkiliyordu?

İlk başlarda ilk 10 sene alkol cinsel performansımı arttırıcı bir özelliği vardı. Sonrasında kendine acıma ve pişmanlık dönemine girdikten sonra alkol tamamen cinsel isteğimi öldürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alkolik olman başka psikolojik rahatsızlıklara sebep oldu mu?

Alkolik olman başka psikolojik rahatsızlıklara sebep oldu mu?

Ayıklık sürecimde şunu öğrendim: Alkolizm ciddi ve ölümcül bir hastalık. Tıp bunun hakkında şu anda çok az şey biliyor. Alkolizm fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir hastalık. Fiziksel olarak karaciğerimde problemler başlamıştı. Zihinsel olarak da beyin hastalıklarım söz konusuydu. İşin ruhsal tarafı da, maneviyat tarafı da zaten ayrıca ele alınması gerektiğini bu yolda ayık kalarak fark ettim. İyileşmeyi kabul ettiğim zaman yine tekrar söyleyeceğim, hem fiziksel hem zihinsel hem ruhsal hastalıkları anlayabilmem için artık ilk içkiye uzanmamam gerekiyordu.

Nasıl bıraktın?

Nasıl bıraktın?

Eski eşimin benden vazgeçişi için söylediği üç şey vardı: 'Senden çocuk istedim vermedin, cinsellik istedim vermedin, en sonunda beni sahiplenmeni istedim ama onu da vermediğin zaman seni terk ettim' Bu cümleyi bir erkek olarak, bir insan olarak duymak benim için gerçekten bir alkol karşısında bu denli bir hale gelmiş olmak benim için gurur kırıcıydı. Bu hastalığı kabul ettikten ve artık alkol içemeyeceğimi kabul etmem, alkole yaklaşmamam gerekliliği süresi 6 ay kadar sürdü. 6 ay boyunca kendini ve duygularını tanımaya çalışan bir sürecim oldu. Şu zamana kadar her şeyi alkolle yapmış bir insan için kendini tanımak, duygularını fark edebilmek, bunları duygularıyla yaşayabilmek hayatı hayatın şartlarıyla olduğu gibi kabul edebilmek benim için yepyeni bi yaşantıydı. 15 yaşımda başladığım düşüncelerimle hayatı devam ettiriyordum. Şimdi ise kendimi yeniden inşa etme sürecine girdim.

Röportajın tamamını buradan seyredebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
26
4
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

alkolik olmakta zengin işi oldu artık

portside

Hayatımın bir dönemini benzer şekilde geçirdim. Sabah gözümü açar açmaz içmeye başlıyordum. İşimi kaybetme noktasına geldim. Unutkanlık, kendinden nefret etm... Devamını Gör