Görüş Bildir
Haberler
Alkol veya Madde Kullanmadan, Doğal Yöntemlerle Sarhoş Olmanın 5 Yolu

Alkol veya Madde Kullanmadan, Doğal Yöntemlerle Sarhoş Olmanın 5 Yolu

cakyz
25.02.2015 - 17:52 Son Güncelleme: 09.05.2015 - 19:08

Sarhoş olmak derken, aslında sahip olduğunuz bilinci bir şekilde değiştirmeyi ve farklı bir bilinç haline geçmeyi kastediyoruz.

Bilinen tarihin her noktasında, insanlar sarhoş olarak mutlu oldular ve sarhoş olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Peyote mantarlarından farklı çeşitlerde oruç tutmaya, alkollü içeceklerden baş döndüren orgazm hallerine kadar; insanlar sahip oldukları bilinci değiştirmek ve bilinçaltlarında yatan mutluluğu ortaya çıkarmaya çalıştılar. Kimine göre sık sık sarhoş olan insanlar, varlıklarını daha çok hissediyor ve yaşamı daha farklı algılıyor. 

Bilinenin aksine, sarhoş olmanın tek yolu içki içmek veya madde kullanmak değil. İnsanların yüzyıllar boyunca keşfettiği oldukça ilginç ve en önemlisi doğal sarhoş olma yöntemleri bulunmakta. İşte o muhteşem yollardan 5 tanesi;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Meditasyon

1. Meditasyon

Gerçek anlamda içinizdeki derinliklere ulaştığınız medistasyonu yapmak için elbette bir süre çırak olmanız ve kendinizi bu konuda geliştirmeniz gerekiyor. Belki de birçoğumuz bir dönem meditasyon yapmaya ilgi duymuşuzdur ve bunu denemişizdir. Fakat meditasyonun gerçek etkilerine ulaşmak için bir süre çalışmak ve her gün meditasyon yaptığınız süreyi uzatmak gerekiyor. 

Eğer düzenli meditasyon yaparsanız, bir süre sonra meditasyon esnasında sarhoş olduğunuzu -bilincinizi kaybettiğinizi- hissedeceksiniz. Ve bu şekilde hissetmeye başladığınızda, buna adeta bağımlı olacaksınız çünkü meditasyonun kafası (tabiri caiz ise!) başka hiçbir şeye benzemez. Eğer meditasyon ile sarhoş olmaya başlarsanız, göreceksiniz ki hayatınızdaki birçok şeye daha farklı bir bakış açısı getirebiliyorsunuz, geceleri rahat uyuyorsunuz ve yaşamayı seviyorsunuz. Böyle bir sarhoşluk yaşamak için ne alkol ne de başka bir madde kullanmaya gerek yok. Bizlerin içinde zaten bilincin onlarca çeşidi bulunmakta. İş, bu noktaları keşfetmek ve tadına varmakta yatıyor.

2. Esrik Dans / Hulahop

2. Esrik Dans / Hulahop

Sevdiğiniz bir müziğin ritmine bedeninizi kaptırdığınız o anda, çok özel bir şey vardır. Kendinizi kulaklarınızdan giren melodilere teslim ettiğinizde ve bedeninizi yaşamın akışına bıraktığınızda, farklı bir trans haline giriyorsunuz. Elbette nasıl dans ettiğiniz ve hangi müzik ile dans ettiğiniz, içine girdiğiniz trans hali üzerinde büyük bir etkiye sahip. Her türlü dans bedeninizin endorfin salgılamasına neden oluyor; fakat, eğer dansınızı belinize bir hulahop takarak ve bilinçli bir şekilde yaparsanız, işte o zaman bedeniniz belli bir geometrik dans modeline oturacak ve içine girdiğiniz trans hali size dünyanın en güzel sarhoşluklarından bir tanesini yaşatacak. 

Eğer zihninizi bir trans haline sokmak istiyorsanız ve şu an sahip olduğunuz bilinçten ve o bilinç ile birlikte gelen düşüncelerden kurtulmak istiyorsanız; algınızı, sürecin bir tür duyumsaması olarak yönlendirip yapacağınız dans, size harika bir sarhoşluk hali getirecektir. Bu güzel noktaya ulaşmak için hiçbir şey kullanmanıza gerek yok; belinizde hulahop ile doğanın orta yerinde, hayatınızın en güzel dakikalarını yaşayabilirsiniz.

3. Bilinçli Bir Şekilde Nefes Almak

3. Bilinçli Bir Şekilde Nefes Almak

Nefes almak, hayatın kaçınılmaz bir parçası. İsteyin veya istemeyin, nefes almadan sizin için yaşam da olmayacak. Fakat, eğer nefes alma eylemini asla bilinçli bir hale dönüştürmezsek ve onu otomatik bir sistemin parçasıymış gibi bir kenara itersek; işte o zaman nefes almanın bize sunabileceklerini reddetmiş oluruz. 

Eğer bilinçli bir şekilde nefes alırsanız ve tüm bilincinizi nefesinize yönlendirirseniz; işte o zaman halihazırda sahip olduğunuz geniş farkındalığa ulaşacak, sizi gerçekliğe hapseden bilincinizden kurtulacak ve çok özgün bir sarhoşluk haline ulaşacaksınız. Kendi içinizdeki gücü hissetmek ve onu kontrol etmeye çalışmadan onun kendiniz olduğunuz gerçeği ile yüzleşmek, size içinizde bulunan sonsuz deryayı keşfetme şansı tanıyacak. Eğer bunu başarabilirseniz, hayatınız boyunca bir daha asla alkol veya başka bir maddeye ihtiyaç duymayacaksınız.

4. Kundalini Yoga

4. Kundalini Yoga

Kundalini Yoga'ya göre, bu yaşamdaki her bireyin ilahi bir amacı bulunmakta ve bu amaç, mükemmel bir insan olmak. Yani Kundalini Yoga oldukça hümanist ve pozitif. Bu yoga çeşidinin size söylediği şey ise, kendinizi ruhsal bir varlık olarak düşünmeniz ve içinde bulunduğunuz bedenin, yalnızca İlahi Bilinç'in bir parçası olan siz tarafından ziyaret edildiğinin farkına varmanız. Eğer Kundalini Yoga yaparsanız; hareket edeceksiniz, derin nefes alacaksınız ve Üstün Sizi keşfetmenizi sağlayan içinize odaklanma sürecinden geçeceksiniz. Sonsuzu hissetmek ve keşfetmek, hiçbir madde kullanmadan içinizdeki engin denizin farkına varmak ve daha yüce bir size ulaşmak istiyorsanız; Kundalini Yoga en iyi seçenek.

5. Bilinçli Sevişme

5. Bilinçli Sevişme

Sevişmek, bir başka deyiş ile aşk yapmak, bize yeryüzünde deneyimleyebileceğimiz en harika sarhoşluğu yaşatacaktır çünkü o anda, iki insanın bilinci bir olmakta ve sevginin gücü ortaya çıkmaktadır. Her şeyten öte, sevişmek tüm zamanların en doğal sarhoş olma yöntemidir. Fakat, öyle bir çağda yaşıyoruz ki, dört bir yanımız cinsellik üzerinden bize satılmaya çalışılan ürünlerle dolu. Reklam panoları, televizyon programları, porno sektörü... Seks satar lafından hareketle, bu tüketim toplumunu etkileyebilmek için, bizlere nasıl sevişmemiz gerektiği de aşılanıyor. 

Her şeye rağmen, sevişmek en doğal arzularımızdan bir tanesidir ve hiçbir kuralı yoktur. Sevişmek doğaldır; içten gelen bir bütünleşmedir ve belli bir kurallar çerçevesi ile değerlendirilebilecek bir şey değildir. Eğer şanslıysanız ve sizin gibi, aşk yapmanın dünyadaki en doğal ve harika şey olduğunu düşünen bir partnere sahipseniz; ne alkole ne de başka herhangi bir maddeye ihtiyacınız var. Aşk yaparak sarhoş olabilir, uçabilir, evrenin gizlerini keşfedebilir ve kozmik bilincin farkına varabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
74
57
27
27
26
26