Görüş Bildir
Haberler
2021 ALES 2 Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı! İşte ALES Soru ve Cevapları Görüntüleme Linki...

2021 ALES 2 Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı! İşte ALES Soru ve Cevapları Görüntüleme Linki...

Müge Kakşi
19.09.2021 - 14:25

Binlerce üniversite öğrencisi bugün lisans derecelerini yüksek lisansa çıkarmak için ALES sınavına girdi. Akademik kariyerin ilk adımı olan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 81 ildeki 90 merkezde yapıldı. Sınavın ardından adaylar sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını araştırırken ÖSYM duyuru yaptı. ALES soru kitapçığı ve cevapların %10 'u ÖSYM'nin kendi sitesinden yayınlandı. İşte ALES soru kitapçığı ve cevapları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akademik kariyer yapmak isteyen vatandaşların katıldığı ALES 2 bugün gerçekleştirildi. Sınav çıkışında adaylar sınav sorularına dair araştırma yapmaya başladı. ÖSYM ise sınav sorularının ve cevap anahtarının %10'unu kendi web sitesinde yayınladığı duyurdu. İşte ALES 2 soru kitapçığı ve cevap anahtarı sorgulama linki...

ALES SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen Sınav sorularının tamamına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilecek.

ÖSYM Başkanlığınca, 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2) 81 ildeki 90 merkezde yapıldı. Saat 10.15'te başlayan ALES/2'de, adaylara 100 sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulandı ve 150 dakika süre verildi. ÖSYM, COVID-19 salgınına karşı sınav öncesinde tedbir aldı. Bu kapsamda, sınav binalarının detaylı temizliği yapıldı. Adaylara sınav binası girişlerinde görevlilerce maske ve dezenfektan dağıtıldı. İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirdi. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven verildi.

2021-ALES/2 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

19 Eylül tarihinde Türkiye genelinde birçok merkezde gerçekleştirilen ALES, ÖSYM'nin değerlendirmelerini tamamlamalarının ardından 14 Ekim tarihinde erişime açılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın