Görüş Bildir
Haberler
Akşener: 'Soylu 17-25 Aralık'taki Para Sayma Makinelerinin Doğru Olduğunu Kabul Etti'

Akşener: 'Soylu 17-25 Aralık'taki Para Sayma Makinelerinin Doğru Olduğunu Kabul Etti'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Süleyman Soylu 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan para sayma makinelerinin doğru olduğunu kabul etti' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de Çalar Saat programına katılarak gündemi değerlendirdi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzetmesine gelen tepkilere şöyle yanıt verdİ:

'Ben grup konuşmamdan siyaseti yönetme açısında; popülist diktatörler deniliyor, diktatör sözünü ben sevmiyorum söylemeyi tercih etmiyorum. Bunu Putin için de söylüyorlar. Elinden gelen her şeyi yapan bir anlayış; dış politikayı iç politika malzemesi yapan, seçmeni kutuplaştıran bir algoritma bu. Bütün hedef o koltuktan kalkmamak. Dünyadaki akademi bunu tartışır. Netenyahu ile siyaset yapma biçimlerini benzettim. Bunun bu kadar çarpıtılacağını düşünemedim. Sedat Peker olayları patladı. Bu aile meselesi oldu biz nasıl bir tutum sergileyeceğimizi bilemedik. Otokrat bir yönetim olarak Netanhayu ile benzettim. Yoksa o bebek katili, Filistin konusu üzerinden ben ona çaktım. Yahu kızabilir, mahkemeye verebilirsiniz, siyasi söz söylersiniz. Ama kalkıp da bunun bir şehirde saldırı haline dönüştürülmesini ben kabul edemem. Ciddi çarpıttılar. Tamamen Sedat Peker’in videolarına cevap verilemediği için, bekle gör yapıldığı, vatandaş sormaya başladığı için bu problemlerin üzerine örtmek için bir manivela yaptılar. Ben de bunu anladım… Ama aklıma dahi gelmedi.'

"Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey"

"Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey"

Rize ziyaretinde vatandaş tepkisi ile karşılaşmadığını belirten Akşener, 'İnsanlar evlerin el salladı, esnafların dükkanına girmeyim size zarar vermeyim dedim, elimden tutup içeri çektiler. Herhangi bir sıcak temas olmadı döndük geldik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu haftaki grup toplantısında kendisine hedef alan ve 'tehdit' olarak yorumlanan sözlerine yanıt veren Akşener, 'Benim böyle bir şeyi anlamlandırmam, bir yere koymam mümkün değil. Ben cinsiyetimden ari, bir vatandaşım, bir siyasetçiyim. Benim de tüm vatandaşların da Cumhurbaşkanı olması gereken bir kişi, hakaret ettirdiniz, üzerine dava açtınız. Cumhurbaşkanı tarafından 'Bu günler iyi günler' tehdit edilmiş olmak bu feci bir şey' değerlendirmesinde bulundu. 

'Buna pabuç bırakılır mı? Ben bırakmam' diyen Akşener, 'Bu hafta yine gezeceğim, ben görevimi yerine getireceğim. Benim üzerimden muhalefete yapılan tehdit 'oturun yerinize'. Çünkü beyefendiler oturuyor, gezmiyor' dedi. 

Akşener, Erdoğan'ın 'gelin hanım' sözlerine ilişkin 'Gelin hanım demesinden rahatsız olmuyorum. Ben Rizeli bir ailenin gelini olmaktan gurur duyuyorum. Fakat onun içinde bir küçümseme var, onu da vatandaşın gözüne bırakıyorum. Bu bir zihniyet meselesi' yorumunu yaptı.

"Vatandaş bu iddiaların doğru olduğuna inanıyor"

"Vatandaş bu iddiaların doğru olduğuna inanıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair soruya yanıt veren Akşener, 'Şahsi bir hedefe adım atmıyorum, atmayacağım. ortak bir adayla gidilmesinde fayda var. Ama bugünden bunları konuşmanın aradaki birlikteliğe zarar verebileceğini düşündüğüm için, yani seçim zamanı bunun oturulup konuşulması gerekiyor' ifadelerini kullandı. 

Akşener, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündemdeki iddialarına dair ise şunları kaydetti:

'Rezalet bunlar. Sayın Erdoğan bir şekilde savcıları göreve çağırmazsa, sayın Soylu da kendi isteğiyle veya Erdoğan'ın isteğiyle bir süre kenara çekilmezse vatandaşlar bu iddiaların doğru olduğuna inanıyor, gerçek olduğuna inanıyor. Bizzat Soylu tarafından bazı iddiaların doğru olduğu televizyon ekranlarında fahiş edildi. 17-25 Aralık ile ilgili ağzını açanın FETÖ'cü ilan edildiği bu ülkede, bugünün İçişleri Bakanı 17-25 Aralık'taki bu para sayma makinelerini eleştirdi ve doğruladı. Vatandaş bunları görüyor. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
12
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Canberk Çömeten

Soylu bunu kabul ederek 17-25in kumpas değil soygun olduğunu ve o bakanların hırsız olduğunu kabul etmiştir. Bu durumda yine akp kendi kendine hırsız olduğun... Devamını Gör