Görüş Bildir
Haberler
Akşener: "CHP'den 15 Vekil İstemek Hayatımın En Büyük Pişmanlığı"

Akşener: "CHP'den 15 Vekil İstemek Hayatımın En Büyük Pişmanlığı"

Emre Ordu
24.06.2023 - 11:57 Son Güncelleme: 24.06.2023 - 13:16

İYİ Parti 3'üncü Olağan Kurultayını gerçekleştiriyor. Kurultaydaki konuşmasında CHP'ye tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti’nin seçimler nedeniyle ertelenen 3’üncü Olağan Kurultayı bugün yapılıyor. Yeni dönemde izlenecek yol haritasının belirleneceği kurultayda, partinin yönetim kadrosu da şekillenecek. Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden aday olacağı kurultayda, 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu da belirlenecek. Kurultayda, Merkez Disiplin Kurulu da belirlenecek ve 1350 delege oy kullanacak.

Akşener, kurultayda açıklamalarda bulundu. CHP'ye sitem eden Akşener 'Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Savaşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ama o gün bugün o 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş' dedi. Akşener hem parti çine hem de muhalefete yüklendiği konuşmasında özetle şunları kaydetti:

'Siyaset esnafının rahatını bozduk. Milletin iradesine göre değil, kendi egosuna, kendi çirkinliklerine göre siyasete yön vermeye heveslenen nobranların, sahtekarların tezgahlarını bozduk. Milletimizin sesine kulak vermek için il il gezdik. Sosyalleşmek için gezmedik. Kapıları çalarak, milletimizin derdini dinleyerek, sosyalleşip dedikodu etmek için değil, milletimizin sesini dinlemek için dükkanları, evleri dolaştık.

Dedikodu yapmak, iftira etmek, hakaret etmek yerine kapı zillerini çaldık. Biz daima hakikatin peşinden gittik. Şartlar ne olursa olsun hakikati söylemekten kaçınmadık. Yapılamaz denilen her şeyi yaptık.İYİ Parti’nin yolculuğu, milletimizin yolculuğudur. Biz bugünlere kolay gelmedik. Yolumuz doğru olduğu için nice çileye katlandık, zorluklara direndik, nice iftiraya göğüs gerdik.

"Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız!"

"Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız!"

Hele bir şey olamadığına öfkelenip içimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Hiçbir düşmanımın, rakibimin benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum.

Ama affetmeyeceğim. Vallahi affetmeyeceğim! Bana iki şey bu ülkede söylenemedi. Kendi arkadaşlarım söyledi! Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız! Biz bugünlere koltuk sahibi olmak için gelmedik. Zengin olmak için de gelmedik. Bunu hayal edenler kapı dışarı. Biz bugünlere kendi ikballerimiz için de gelmedik.

Ben Meral Akşener, ben sadece oylarınızla genel başkanlığa seçilmiş, başka hiçbir sıfatı olmayan buradaki tek kişiyim! Beni, mansıpla satın alabilen oldu mu? Beni parayla satın alabilen oldu mu? 30 yıllık siyasi hayatımda para ile ilgili hiçbir isnat olmamışken, bunu yapanlar kahrı perişan olsun inşallah.

Öyle çirkinlikler yapıldı ki, günlerce uyuyamadım. Söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki… Gördüm ki herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Vekillik olunuyor yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor, genel başkan yardımcılığı isteniyor. Kardeşim, kadrolar sınırlı! Bırakın birileri de o görevleri yerine getirsin!

"15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik"

"15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Atılı Masa meselesi ortaya çıktı. Şimdi biz fedakarlık yapan insanlarız ya, Türkiye bizim için önde ya. Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır.

Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik, girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık! 15 vekil istedik, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş. Biz, psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok aşağılanmış hissettim. Çok çaresiz hissettim. Savaşmadık, ben savaşı severim.

15 milletvekili almak bize kuyruk siyasetine mal oldu! Ama eğriye eğri, doğruya doğru. Bu, Türkiye’ye büyük bir iyilik yaptı. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, CHP ile yapılan bu işbirliğinin, CHP’ye sahada bulunan her renkten insanların önyargılarının değişmesine sebep oldu. Sonra bu değişme, Altılı Masa'yı, Millet İttifakı’nı getirdik.

"Hesap veriyorum, hesap soracağım sonra!"

"Hesap veriyorum, hesap soracağım sonra!"

Kılıçdaroğlu’ndan randevu aldım gittik. İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik, sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok etkileyen, üzen ne oldu biliyor musunuz?

İstanbul’un seçimini biz değil HDP kazandırdı. Bilmem nereyi biz değil HDP kazandırdı. bugün hesaplaşıyoruz, hesap veriyorum, hesap soracağım sonra!Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik, saygısızlık bitmiştir! Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki, İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de…

"Dünün prangalarından sıyrılıp ileri bakmaya devam edeceğiz"

"Dünün prangalarından sıyrılıp ileri bakmaya devam edeceğiz"

İYİ Parti olarak seçim yenilgisine ilişkin muhasebemizi açıkça yaptık. Milletimiz bizden haklarını savunmamızı istedi. Millet iradesinin verdiği bu görevi ciddiyetle yürüteceğiz.

Millet için, milletle beraber yapılan yeni bir siyasetin önü açılmalı. Gerçek bir yeniliği başlatarak, eskinin tozlu sayfalarını geride bırakarak, topyekun bir anlayışa karşı koyarak siyasette bu anlayışı değiştirmenin yolu da 85 milyon insanımızı hayat görüşleri, yaşam biçimleri üzerinden maruz bırakıldığı tanımlardan, kutuplaştırmadan kurtarmaktır.

Hakiki yenilik öze dönerek başlar. Biz de meydanlarda, sokaklarda, kürsülerde olmaya, aynı azimle devam edeceğiz. Biz, dünün prangalarından sıyrılıp ileri bakmaya devam edeceğiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
76
42
30
10
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Engineeerdi

Türk sağı hiç değişmez !

mamamia

yani kusura bakmayın ama siyasetin içinde olan bireyler olarak bunun böyle olacağını siz daha iyi bilirsiniz. Şimdi olay tepetaklak oldu diye herkes birbiri... Devamını Gör

Ece Özge Çetin

ne yalan söyleyeyim en omurgalı duruşu bu kadın gösterdi aday olmasın kk diye. herkes linçledi burda muhalefeti bölüyor vs diye ama tek ses de bu kadından çı... Devamını Gör

ipimle kuşağım

bu muhalefet bir sonraki genel seçimi bile şimdiden verdi