Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Turan, Gazetecilerin Anıtkabir'e Alınmamasına Tepkili: 'Kabul Edilemez'

AKP'li Turan, Gazetecilerin Anıtkabir'e Alınmamasına Tepkili: 'Kabul Edilemez'

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, muhalif bazı basın organlarına mensup gazetecilerin 29 Ekim'de Anıtkabir'e alınmamasına basın özgürlüğünü işaret ederek tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’te partisinin grup toplantısındaki açıklamalarına yanıt verdi. Turan, şunları söyledi:

'Genel Başkan olduğu günden bugüne kadar asla vazgeçmediği ‘iktidar gidiyor biz geliyoruz’ söylemi olduğunu bir kez daha gördük. Ortada bir hakikat var, gerçek var. Yaz döneminde ilçe ilçe, köy köy gezdik.

Orada tekrar gördük ki, bu milletin geleceği Cumhur İttifakından başka yok. Kılıçdaroğlu, ilk kez bunu söylemiyor. Genel Başkan olduğu hafta CHP Sözcüsü ‘Recep Bey’e artık rahat uyku yok.’ O gün gideceğini söylemiş, yıl 2010. Hemen ardından yıl 2011 genel seçim; yüzde 40 alamazsak istifa ederiz. Yıl olmuş 2018, Kılıçdaroğlu demiş ki seçimi yüzde 60 ile almazsak bırakacağız. Her seçimde iktidar gidiyor biz geliyoruz demiş. 11 kez seçim kaybetmiş. Biz de yazık deriz.'

"Bu millet tezkereye 'hayır' diyene 'evet' der mi?"

"Bu millet tezkereye 'hayır' diyene 'evet' der mi?"

Turan, Irak-Suriye tezkeresinde, CHP’nin, hayır oyu kullandığını anımsatarak, “Bu millet tezkereye hayır diyene, ‘YPG komşumuz olsun’ diyene, mavi vatana ithamda bulunana evet der mi? Tezkere demişken, bugün Sayın Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere cevap vermesini beklerdik. Tezkere bu milletin güvenliği için çok özel bir adımdı. Başka partinin oyuna ihtiyaç yoktu. İnsanlar doğumda, ölümde olduğu gibi ülkenin savaşında, barışında, tezkeresinde, uluslararası anlaşmalarda görmek ister. Tam bağımsızlık mücadelesinde, tam bağımsızlık kavgasında yanımızda olsun isterdik” diye konuştu.

"Kimsenin Anıtkabir’e girememiş olması kabul edilemez"

"Kimsenin Anıtkabir’e girememiş olması kabul edilemez"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Turan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 29 Ekim’de bazı yayın organlarının Anıtkabir’e alınmamasına ilişkin soruya Turan, “Basın özgürlüğünü sonuna kadar savunmak benim de AK Parti’nin de görevidir. Testtir, pandemidir ihmalden kaynaklı sıkıntı olmuş. Kimsenin Anıtkabir’e girememiş olması kabul edilemez” dedi.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
14
8
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Kameralar önünde sözde tepki gösterip makam odasına girince Erdoğan resmi önünde tövbe eden şeyler bunlar. Ülkede otokrasi hakim bu da çıkmış basın özgürlüğü... Devamını Gör

holylight

Bıktık seçim öncesi değişen ağızlardan🙄

Hazreti Deist

20 senedir aynı terane.Yaptıkları başka söyledikleri başka