Görüş Bildir
Haberler
AKP İçinde Cemal Kaşıkçı Çatlağı

AKP İçinde Cemal Kaşıkçı Çatlağı

Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesi kararının yankıları sürüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, devir kararı için 'kanuna uygundur' derken eski AKP'li bakan Hüseyin Çelik, 'kanunîdir ama asla ahlaki ve vicdani değildir.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili davanın Suudi makamlara devredilmesine eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Çelik, “Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunîdir ama asla ahlaki ve vicdani değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz? Bizim ülkemizde, Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…” dedi.

👇

Bozdağ "kanuna uygun" demişti

Bozdağ "kanuna uygun" demişti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, davanın devri ile kararı Twitter hesabından böyle savunmuştu:

'Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir. Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasî hesapla yapılan çarpıtma yorumdur'

👇

'Abdulhamit Gül direndiği için istifaya zorlandı' iddiası

'Abdulhamit Gül direndiği için istifaya zorlandı' iddiası

Davanın devri konusunun AKP içinde daha önce de huzursuzluğa yol açtığı iddia ediliyordu.

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, Cemal Kaşıkçı dosyasını Suudi Arabistan'a devretmeye yanaşmadığı için istifaya zorlandığı iddiaları bazı CHP'liler tarafından dile getiriliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

Detaylar için 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabzonnn

Bize ne ya bir Arap diğer Arap ı öldürmüş verin gitsin