Görüş Bildir
Haberler
AKP, CHP ve HDP'den Miting Açıklaması

AKP, CHP ve HDP'den Miting Açıklaması

FreiGeist
12.10.2015 - 16:19 Son Güncelleme: 12.10.2015 - 17:44

AK Parti Sözcüsü Çelik, Başbakan Davutoğlu'nun cuma gününe kadar seçim mitingi yapmayacağını açıkladı. Çelik'e göre, cuma gününden sonraki birkaç mitingleri ise, 'teröre karşı birlik' mitingi olacak. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Kılıçdaroğlu mitinglerinin 14 Ekim Perşembe gününe kadar iptal edildiğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Ben fikir olarak bu saatten sonra kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP mitingleri askıya aldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çelik, partisinin mitinglerinin askıya alındığını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 16 Ekim Cuma gününe kadar miting yapmayacağını açıkladı. Çelik, 'Cuma günü ve sonrasındaki birkaç mitingimiziyse bir parti mitingi hüviyetinde olmaktan ziyade, rutin takvimi içerisinde, teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik mitingleri olarak yapacağız' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırıdan sonra seçim çalışmalarına 3 gün ara verdiklerini duyurmuştu.

'Kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum'

Ankara'daki bombalı saldırıların ardından Halkların Demokratik Partisi de 16 Ekim'de başlamayı planladığı seçim mitinglerini gözden geçiriyor. Al Jazeera ye konuşan HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, kararın bu hafta verileceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden pazar günü İstanbul'da toprağa verilen Kübra Meltem Mollaoğlu için Kadıköy Fikirtepe'de kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Demirtaş ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. HDP'nin seçim mitingleri düzenlememe ihtimalinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, 'Böyle acılı bir ortamda nasıl miting yapabiliriz ki? Güvenliğimizi biz kendimiz de sağlarız. Bu konuda biz ciddi bir kaygı duymuyoruz. Tek bir kişinin canı bizim seçim başarımızdan ve mitinglerimizden çok önemlidir' dedi.

Mitingleri çok da gerekli görmediğini söyleyen Demirtaş, 'Partimizin MYK'sı 1-2 gün içinde toplanıp tartışacak. Ben fikir olarak bu saatten sonra kabalalık büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Müzikli, cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Ama bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün değil, doğru da değil' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mitingler 14 Ekim'e kadar iptal, istifa bekliyoruz

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başkent'in ortasında yaşanan büyük terör saldırısı sonrası yaşanan acı nedeniyle genel başkanın mitinglerinin 14 Ekim Perşembe gününe kadar iptal ettiğini açıkladı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Tekin, yarın yapılması planlanan Konya mitingi başta olmak üzere Perşembe gününe kadar mitinglerin iptal olduğunu belirterek, 'Acımız çok büyük. Bu hainlerin derhal bulunmasını, yeterli güvenlik önlemi almayan hükümet üyelerinin de derhal istifasını bekliyoruz' dedi.

Al Jazeera, DHA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0