Görüş Bildir
Haberler
Akif Hamzeçebi Kimdir? Akif Hamzeçebi Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Akif Hamzeçebi Kimdir? Akif Hamzeçebi Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Dilara
22.12.2022 - 11:52

Akif Hamzaçebi zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Peki Akif Hamzaçebi kimdir, kaç yaşındadır, eğitim hayatı nasıldır? İşte Akif Hamzaçebi'nin hayatı ve kariyerine dair detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Akif Hamzaçebi Kimdir?

Akif Hamzaçebi Kimdir?

Akif Hamzaçebi CHP İstanbul milletvekilidir. Hamzaçebi, 1953 yılında Trabzon'da dünyaya gelmiştir. 1970 yılında Bakırköy Lisesi'nden mezun olan Hamzaçebi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Gazi Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Akif Hamzeçebi Kariyeri

Akif Hamzeçebi Kariyeri
www.akifhamzacebi.com

Hamzaçebi kariyerine Maliye Bakanlığı'nda memur olarak başlamıştır. Ardından ABD'de1 yıllık staj yapmıştır. Yurda döndükten sonra Maliye Başmüfettişi olarak göreve getirilmiştir. Maliye Bakanlığı'nda İstanbul ve Ankara defterdar ve defterdar yardımcısı olarak görev almıştır. 

Hamzaçebi aynı zamanda bir dönem ekonomik konularda köşe yazıları da kaleme almıştır. Su Altı Sporları Federasyonu'nda, Voleybol Federasyonu'nda ve Türk Patent Enstitüsü'nde önemli görevlerde çalışmıştır.

Akif Hamzaçebi ve Siyasi Hayatı

Akif Hamzaçebi ve Siyasi Hayatı

Akif Hamzaçebi siyasi hayatına Trabzon milletvekili olarak başlamıştır. 22. ve 23. dönemlerde Trabzon milletvekili olarak görev yapmıştır. Ardından 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. Şu anda İstanbul Milletvekili görevine devam etmektedir. 

8 yıl boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev almıştır. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcülüğü de yapmıştır.

Akif Hamzaçebi Grup Başkanvekili olarak görev almıştır.

Akif Hamzaçebi Grup Başkanvekili olarak görev almıştır.

2010-2015 yılları arasında CHP Grup Başkanvekili olarak görev alan Hamzaçebi, 2015-2017 yılları arasında TBMM Başkanvekili olmuştur. Aynı zamanda CHP Genel Başkan Başdanışmanlığı ve Genel Sekreterliği yapmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın