Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz Bölgemizin Hala Bir Tatil Gözdesi Olduğunu Kanıtlayan 9 Muhteşem Güzelliği

etiket Akdeniz Bölgemizin Hala Bir Tatil Gözdesi Olduğunu Kanıtlayan 9 Muhteşem Güzelliği

Furkan İnanır
12.06.2017 - 16:59 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 16:48

Hepimiz bildiği gibi, Akdeniz Bölgesi ülkemizin en çok turist alan yerlerinden biridir. Son zamanlarda yabancı turistlerin Türkiye'ye gelme konusundaki çekincelerinden etkilense de Akdeniz hala ülkemizin tatil cennetidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlı Başına Güzellik Abidesi: Antalya - Kaş

1. Başlı Başına Güzellik Abidesi: Antalya - Kaş

Eğlence sevene eğlence, huzur sevene huzur veren güzeller güzeli Kaş ilçemiz, doğal güzelliğiyle görenleri etkiliyor. Merkezinin ve denizinin güzelliği kadar, köylerinin huzuru da çok sevilen Kaş'ta oğlak eti yemeyi unutmayın.

2. Doğa Yürüyüşleri: Likya Yolu

2. Doğa Yürüyüşleri: Likya Yolu

Likya Yolu, 509 km uzunluğundadır. Antik Likya kıyıları Fethiye’den Antalya’ya uzanır. Likya Yolu, dünyanın ilk on yürüyüşlerinden biri olarak listelenmiştir.

3. Yemek Turizminin Başkentlerinden: Adana!

3. Yemek Turizminin Başkentlerinden: Adana!

Evet, Akdeniz deyince aklımıza; deniz, kum, güneş falan geliyor. Ama yemek turizminin başkenti Adana'da, düşüncesi bile insanı mutlu eden kebaplar pişerken, bir yandan şirdanlar yeniyor. Adana, her sene yerli turistin akınına uğruyor.

4. Çiçekli Böcekli: Isparta Gül Toplama Festivali

4. Çiçekli Böcekli: Isparta Gül Toplama Festivali

Türkiye’nin gül sanayisinde marka ismi Isparta, Mayıs ve Haziran aylarında gül hasadı ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Bu dönemde gülcülük ile geçinen Isparta köylerini yoğun bir gül kokusu sarıyor ve gün doğumuyla başlayan gül hasadı tatlı bir telaşla gül fabrikalarında devam ediyor. Tüm bölgenin ekonomisine can veren Gül, Yurtiçi Turlar açısından da eşi benzeri bulunmayan bir gezi imkanı sunuyor.

5. Tarih ve Kamp Severlere: Toroslar!

5. Tarih ve Kamp Severlere: Toroslar!

Akdeniz kıyıları boyunca paralel bir şekilde uzanan Toros dağları, birçok sıra dağdan oluşmuş bir dağ zinciri konumundadır.  Özellikle Batı Toroslarda Termessos Antik Kenti gibi tarihi yerler görmeye değer. Toros dağlarında kamp yapmak paha biçilemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnanç Merkezi: Hatay

6. İnanç Merkezi: Hatay

Akdeniz Bölgesi'nin en uç noktasında yer alan Hatay, denizi, yaylaları, termal kaplıcası ve inanç turizminin yanı sıra, kağıt kebabı, künefesi, oruğu, zengin mutfağı ve farklı damak tatlarına hitap etmesiyle tatilcilere çeşitli seçenekler sunuyor.

7. Cennet - Cehennem Çökükleri, Upuzun Sahiller ve Yaylalar: Mersin!

7. Cennet - Cehennem Çökükleri, Upuzun Sahiller ve Yaylalar: Mersin!

Mersin denildiğinde ilk akla gelen cazibe merkezlerinden biri Cennet Cehennem Çökükleri. Silifke, Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan bu doğa harikası oluşumlar bugün Mersin’in en çok ziyaret edilen ören yerleri arasında. Ayrıca Mersin, 321 km sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir sahil kentidir. Torosların yaylaları ise, Antalya ile birlikte en güzel Mersin'dedir.

8. Salda Gölü: Burdur

8. Salda Gölü: Burdur

Türkiye'nin en derin ikinci, dünyanın ise en temiz beşinci gölü. Burdur'a Bağlı Yeşilova İlçesinin 5km batısında yer alıyor. Görenleri ''turkuaz göl mü olur?'' diyerek şaşırtan bu göl, her yıl Burdur'a binlerce turist çekiyor.

9. Çağlayanlar, Şelaleler: Yani Sen Biraz Antalya'sın!

9. Çağlayanlar, Şelaleler: Yani Sen Biraz Antalya'sın!

Antalya'nın doğal güzelliklerden biri de Torosların güneyindeki kaynaklardan çıkan akarsuların, geçtikleri yerlerde veya denize dökülürken oluşturdukları inanılmaz çağlayanlar. Antalya'nın 39 m yüksekliğindeki dik traverten falezinden denize düşen Düden Suyu, Kepez Mesire yerinde bir çağlayan oluşturuyor. Aynı suyun Antalya'ya gelen bir kolu, Yedioklar denilen yerde değişik kollara ayrılarak 13 çağlayan halinde denize dökülüyor ve muhteşem manzaralar oluşturuyor. Antalya'da turistik önemi olan şelaleler; Yukarı Düden Şelalesi, Aşağı Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi, Uçarsu Şelalesi ve Manavgat Şelalesi. Bunlardan başka Gündoğmuş Kasabası civarında Çevikli, Kızılkaya gibi şelaleler de sayılabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
180
42
40
38
38
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bayanbadem

Akdeniz çocuğuyuzzz :)

ozzy_zigg

Likya Yolu'nda yürümek g*t ister sbbsnz Likya Yolu'ndan döndüğümde ayaklarımın altı kanamıştı. Zorlu bi yol

kaan__taylan

Bakalım şu güzelim Kaş ne kadar dayanabilecek bizim gibi duyarsız, sorumsuz, saygısız ve açgözlü mahluklara?