Görüş Bildir
Haberler
Akademisyenleri 'Oltalamışlar': Uluslararası Dergilerde Makale Yayınlama Yalanıyla Milyonluk Vurgun

Akademisyenleri 'Oltalamışlar': Uluslararası Dergilerde Makale Yayınlama Yalanıyla Milyonluk Vurgun

Van merkezli 2 ilde gerçekleştirilen 'siber dolandırıcılık' operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı. Şebekenin akademik unvan sahibi kişilerden makalelerinin yayınlanması vaadiyle para talep ettiği ve yaklaşık 1 milyon TL kazanç sağladığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarlar üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 aylık bir çalışma başlattı.

Sahte web siteleriyle 'oltalama' yapmışlar

Sahte web siteleriyle 'oltalama' yapmışlar

Ekipler, bir şebekenin uluslararası alanda bilimsel içerikli yayın yapan web sitelerinin kaynak kodları kopyalanarak 'oltalama' yöntemiyle sahte web siteleri oluşturduğunu ve bu siteler aracılığıyla yurt içi ve yurt dışında yaşayan akademisyenlerden makalelerinin yayımlanması vaadiyle para talep ettiğini belirledi.

Söz konusu soruşturma kapsamında, 50 kişiden para alarak dolandırıcılık yapan Van'da 3 ve Hakkari'de 1 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyonda, İran uyruklu Y.E, K.A, M.G. ve H.A. gözaltına alındı.

50 kişiyi 1 milyon lira dolandırmışlar

50 kişiyi 1 milyon lira dolandırmışlar

Adreslerde yapılan aramalarda, 3 bin 350 dolar, çeşitli ülke konsoloslukları ve konsolosluk çalışanları adına düzenlenmiş sahte kaşeler, sahte bandroller, sahte mühürler, çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi.

Dijital malzemelerde yapılan incelemelerde, şu ana kadar şebekenin mevcut yöntemle 50 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
8
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurettin Bayar

Ak-ademisyen sırf amcaoğludur o da üniversitede iş sahibi olsun diye alınan kişileri akademisyen demeyin Allah aşkına.

Halil Değerli

Zaten üniversite durumları yerlerde... Akademik durum yerlerde... Üniversite öğrencisi yerlerde... ..... Her köye üniversite kurarsan öğretim üyen de cami ho... Devamını Gör

pazartesi

Hala araç çubuğuna bakmadan bir şeyler yapan varsa isim falan verin, bi tur da biz düdükleyek 😆