Görüş Bildir
Haberler
Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Film' Adaylığını Kapan '1917' Filminden Önce İzlenmesi Gereken 17 Savaş Filmi

Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Film' Adaylığını Kapan '1917' Filminden Önce İzlenmesi Gereken 17 Savaş Filmi

Çağla
18.01.2020 - 09:00

Çok beklenen savaş filmi 1917 ile tanışmadan önce, bu türün klasikleşmiş filmlerine bakmaya ne dersiniz?

Filmlerin sıralamaları IMDb puanlarına göre yapılmış, açıklamalar beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://thechive.com/2020/01/12/10-wa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Big Red One (1980)

17. The Big Red One (1980)

IMDb: 7,2

4 genç asker Griff, Vinci, Zab ve Johnson, amerikan ordusunun piyade askerlerinin arasına katılırlar: 'Big Red One'. Çavuş Possum tarafından yönetilen bölükte yer alan askerler ülkeleri adına savaşmak için dünyayı dolaşırlar. Kuzey Afrika'dan, Nazi Almanyası'na kadar giderler. Fakat savaş alanında yaşanan korkunç anlar unutulmaz şekilde hayatlarını etkileyecektir.

16. A Bridge Too Far (1977)

16. A Bridge Too Far (1977)

IMDb: 7,4

İkinci Dünya Savaşı'nın son günleri yaşanmaktadır. Almanlar, Fransız topraklarındaki malubiyetlerini almak üzeredirler. Müteffikler de Normandiya çıkarmasından sonra Ren Nehri üzerindeki bir köprüyü almanın arifesindedirler. Ancak yapılan büyük bir hata sonrasında köprüye yakın bir yere inmeleri planlanan paraşütçüler, köprünün oldukça uzağında bir yere inerler. İndikleri yer, Alman Ordusu'nun elinin en güçlü olduğu savaş cephelerinden biridir.

15. Thin Red Line (1998)

15. Thin Red Line (1998)

IMDb: 7,6

İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal'da savaşan bir grup Amerikalı erkeğin değişmelerinin, acı çekmelerinin ve kendileriyle ilgili önemli keşifler yapmalarının öyküsü.

14. Fury (2014)

14. Fury (2014)

IMDb: 7,6

Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor.

13. Enemy at the Gates (2001)

13. Enemy at the Gates (2001)

IMDb: 7,6

Stalingrad, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı dehşetiyle kuşatılmıştır. Savaşın acılarıyla yoğrulup ölmekte olan bir mezarlık haline gelen şehrin sokaklarında ölüm dolaşmaktadır. İki karşı safta olan iki keskin nişancı, savaşın ortasında kendi kişisel ego savaşlarına başlamanın eşiğindedirler. Rus keskin nişancı, savaştaki müthiş atılımları sayesinde artık kahraman olarak anılmaktadır. Stalingrad, kan içerisinde boğulurken karşı karşıya gelen iki amansız savaşçı, savaşa kendi açılarından bakmaya başlayacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Black Hawk Down (2001)

12. Black Hawk Down (2001)

IMDb: 7,7

Yıl 1993... Bir grup Amerikan askeri, BM Barış Gücü'nün bir parçası olarak Somali'ye yollanmak üzeredir. Bu ekibin tek görevi asi bir general olan Mohamed Farrah Aidid'in altında çalışan birkaç askeri ele geçirmektir. Coğrafyayı hiç tanımayan bu askerlerin bölgede canlarıyla beraber sıkışması fazla uzun sürmeyecektir. Ekip, destek gelene kadar bir şekilde ayakta kalmalıdır. Yoksa sonları oldukça trajik olacaktır.

11. The Dirty Dozen (1967)

11. The Dirty Dozen (1967)

IMDb: 7,8

Lee Marvin Nazilere karşı ölümcül bir görevi yerine getirmek için bir grup askeri komuta etmek için gönüllü olarak orduya katılan zor bir komutan ve Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Trini Lopez, Telly Savalas, Donald Sutherland ve Clint Walker ise bu görevi başarıyla yerine getirirlerse özgürlüklerine kavuşacak 12 mahkumdur.

10. Dunkirk (2018)

10. Dunkirk (2018)

IMDb: 7,9

Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmi, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar.

9. The Bridge on the River Kwai (1957)

9. The Bridge on the River Kwai (1957)

IMDb: 8,1

Kwai Köprüsü'nde, Albay Nicholson’ın liderlik ettiği esirler, Kwai Nehri üzerinde bir köprü yapmaları için Japonlardan bir direktif alırlar. Albay Saito’nun köprüyü yaptırmaktaki amacı cephaneyi birliklerine kolayca dağıtmaktır. Albay Nicholson’ın elindeki tek kozu, yapılabilecek en iyi köprüyü yapıp kendi gururunu ve askerlerinin motivasyonunu körüklemek, yitirilen gücü ve kaybedilen öz güveni geri kazanmak olacaktır.

8. Platoon (1986)

8. Platoon (1986)

IMDb: 8,1

Müfreze, Vietnam Savaşı'na gönüllü asker olarak katılan bir gencin hikayesini anlatıyor. Chris Taylor isimli bir öğrenci okulunu bırakarak gönüllü asker olarak Vietnam Savaşı'na katılır. Vietnam'da bir sınır cephesine atanan Taylor cephede hüküm süren olumsuz hava koşulları ve yorucu şartlar nedeniyle bitap düşer. Bir gece Vietnamlıların saldırısına tanık olan bölük bu hengame esnasında kimi askerlerin ölümüne tanık olur. Bu küçük askeri birlikte iki çavuş arasında yaşanan güç gösterileri de işlerin yolunda gitmemesiyle sonuçlanıyordur. Ne için savaştığını bilmeyen bu insanlar günden güne hayat, ölüm ve savaş kavramlarına dair inançlarını kaybetmektedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Hacksaw Ridge (2016)

7. Hacksaw Ridge (2016)

IMDb: 8,1

Savaş Vadisi, tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikayesini ele alıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur.

6. Lawrence of Arabia (1962)

6. Lawrence of Arabia (1962)

IMDb: 8,3

Arabistanlı Lawrence, Arap İsyanı’nın başlamasında önemli bir rol oynayan İngiliz bilim adamı ve ordu casusu Thomas Edward Lawrence’ın Arabistan’daki görev sürecinde yaşananları konu alıyor. Kuzey Afrika’da genç bir teğmen olan Lawrence’ın bir teklif üzerine Arabistan’a gözlemci olarak gitmesi ve zamanla bölgede isyan çıkaran Araplara yardım etmesiyle artık, Arabistan topraklarına İngilizlerin de eli değmiş olur. Osmanlı Devleti’ne karşı kışkırtılan Arap halkı, İngilizlerle işbirliği içerisine girerek Osmanlı Devleti’yle çatışacağı bir savaşa sürüklenir.

5. Inglourious Basterds (2009)

5. Inglourious Basterds (2009)

IMDb: 8,3

Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın farklı bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen yahudi Teğmen Raine amacına ulaşmak için çeşitli planlar kurmaktadır. Shosanna, Teğmen Raine ve Alman aktrisin yolları, Shosanna'nın işlettiği bir sinema salonunda kesişecektir.

4. Full Metal Jacket (1987)

4. Full Metal Jacket (1987)

IMDb: 8,3

Full Metal Jacket'da bir grup acemi asker kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğinden ve nasıl bir işin içine girdiklerinden habersiz bir biçimde üslerinin önünde dikilmektedirler. Askerlik ve savaş kavramlarının ciddiyetlerini fark etmeleri için savaşa gitmeleri gerekmeyecektir.

3. Das Boot (1981)

3. Das Boot (1981)

IMDb: 8,3

Film, İkinci Dünya Savaşı’nın en çetin dönemlerinden birinde yaşanan savaş dramını konu alır. Özel bir operasyon dahilinde İngiliz savunmasını yok etmeye giden bir Alman denizaltısı, hedefine yaklaştığı sırada beklenmedik bir İngiliz atağıyla kapana kısılır. Bir yandan bu zor durumdan kurtulmaya çalışan mürettebat kendilerini savaş ve insan kavramını sıkça sorguladıkları bir can pazarı içerisinde bulurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Apocalypse Now (1979)

2. Apocalypse Now (1979)

IMDb: 8,4

Kıyamet, yerel bir kabilenin tanrısı ilan edilen bir adamı öldürmekle görevli bir adamın hikayesini anlatıyor. Yüzbaşı Willard ve ekibinin görevi, Vietnam'da Amerikan ordusuna isyan eden ve vahşi bir şekilde bir orman kabilesini yöneten Albay Walter Kurtz'ü öldürmektir. Kurtz’ün izini süren Willard, savaşın acımasızlığı altında giderek takip ettiği kişiye benzemeye başlayacaktır.

1. Saving Private Ryan (1998)

1. Saving Private Ryan (1998)

IMDb: 8,6

Er Ryan’ı Kurtarmak'ta, dört çocuk annesi bir kadın, İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
8
6
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
babu

film olmasa da band of brothers mutlka izlenmeli, hatta ilk sıraya alınmalı..

Tc Serkan Gümüş

Her sene açar izlerim bütün bölümlerini

akademi odulu degil altin kure yahu. 10 subatta olacak oscar bari dogru duzgun yapin basliginizi

Gökhan Koyuncu

Oscar (akademi) ödülleri adayları da aynı gün 13 ocakta belirlendi yalnız ve onda da en iyi film dalında aday 1917 filmi 😌

colombian

kardeşler savaşı,bir zamanlar askerdik,savaş atı da tavsiye edilir.