Görüş Bildir
Haberler
Ailenizle Oturup İzleyebileceğiniz, İçinizi Bir Anda Sımsıcacık Yapacak 21 Film Önerisi

Ailenizle Oturup İzleyebileceğiniz, İçinizi Bir Anda Sımsıcacık Yapacak 21 Film Önerisi

Gökhan A.
29.08.2017 - 19:10 Son Güncelleme: 20.04.2020 - 18:54

Malumunuz tatile girdik ve bu sebeple de insan boş vakitlerini değerlendirmek adına film arayışlarına giriyor. İşte bunu düşünerek sizler için, ailenizle oturup gönül rahatlığıyla izleyebileceğiniz iç ısıtan film önerilerimizi yapalım dedik.

IMDb puanlarına göre sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Oyun Bozan (2007) | IMDb 6.2

21. Oyun Bozan (2007)  | IMDb  6.2

The Game Plan

http://www.imdb.com/title/tt0492956

Joe Kingman (Dwayne Johnson), Amerikan Futbolunun ünlü isimlerinden biridir. Zengin, popüler ve kendine güveni tamdır ve takımıyla birlikte şampiyonluk maçına hazırlanmaktadır. Müzmin bekar Joe tam da bu yoğun günlerde, varlığından haberi olmadığı bir kız çocuğunun babası olduğunu öğrenir. 8 yaşındaki Peyton(Madison Pettis) hayatına girince yaşamı değişmeye başlar. Çocuk partileri, bale gösterileri, yatakta okunan hikayeler ve oyuncak bebekler girer hayatına. Ancak şampiyonluk maçına da sayılı günler kalmıştır.

20. Sihirli Kutu (2007) | IMDb 6.3

20. Sihirli Kutu (2007) | IMDb   6.3

The Last Mimzy

http://www.imdb.com/title/tt0768212

Sihirli Kutu/The Last Mimzy, içinde ilk bakışta oyuncağa benzeyen garip nesneler olan bir kutu bulan iki küçük çocuğun hikayesini anlatıyor. Çocuklar bu 'oyuncaklarla' oynadıkça, giderek artan zeka belirtileri göstermeye başlarlar. Öğretmenleri, bu iki kardeşin anne ve babasına, çocuklarının 'dahi' seviyesini bile aşan zihinsel bir aktivite gösterdiğini söylediğinde, çocukların ailesi de ortada garip bir şeyler olduğunun farkına varır. İki kardeşten küçüğü olan Emma, annesine oyuncaklar arasında adının Mimziy olduğunu söylediği bir tavşanın ona 'yeni şeyler öğrettiğini' söyler.

19. Timothy Green'in Sıradışı Yaşamı (2012) | IMDb 6.6

19. Timothy Green'in Sıradışı Yaşamı (2012)  | IMDb  6.6

The Odd Life of Timothy Green

http://www.imdb.com/title/tt1462769

Cindy ve Jim Green çok mutlu bir evlilik sürdüren genç bir çifttir ve hayatta en çok istedikleri şeylerden biri çocuk sahibi olmaktır ama tıbbı bütün çareler tükenmiş gibi görünmektedir. Bir gece evlerinin arka bahçesine bütün dileklerini yazdıkları bir kutu gömerler. Yağmurlu ve fırtınalı bu gecenin sonunda birden Timothy adında bir çocuk karton bir kutunun içinde beliriverir! Timothy genç çift adeta bir mucizedir. Fakat Timothy Green gelirken beraberinde de pek çok beklenmedik sürpriz getirecektir...

18. Kanca (1991) | IMDb 6.6

18. Kanca (1991) | IMDb 6.6
onedio.com

Hook

http://www.imdb.com/title/tt0102057/

Peter Banning, işkolik bir avukattır. Karısı ve iki çocuğunu fazlasıyla ihmal etmektedir. Ailece İngiltere'deki büyükanne Wendy'i ziyarete gittiklerinde, çocukları Kaptan Hook tarafından kaçırılır. Peter, peri Tinkerbell'in yardımıyla Olmayan Ülke'ye döner. Peter Banning, artık Peter Pan olmuştur ve Kayıp Çocuklar'ın da yardımıyla çocukluk anılarını ve uçmayı hatırlayacak ve Kaptan Hook ile savaşacaktır.

17. Üşütük Popolar (1993) | IMDb 6.9

17. Üşütük Popolar (1993)  | IMDb  6.9

Cool Runnings

http://www.imdb.com/title/tt0106611

Jamaica'nın ilk Olimpiyat kızak takımının gerçek hikayesinden ilham alan şok edici derecede eğlenceli komedi. Bu takımı destekleyip, onlar için mutlu olduğunuzu ve bağırdığınızı fark edince hiç şaşırmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hayalperest (2005) | IMDb 6.9

16. Hayalperest (2005)  | IMDb  6.9

Dreamer: Inspired by a True Story

http://www.imdb.com/title/tt0418647

Ben Crane, yara almış olan yarış atlarının bir şans daha hak ettiklerine inanmaktadır. Kızı Cale ile birlikte bir atın bakımını üstlenerek önceki sahibi tarafından kurban edilmesine engel olurlar. Söz konusu kısrağın çiftliğe gelmesi aslında baba ve kızı için yitirmiş oldukları aile bağlarını yeniden inşa etmek için büyük bir fırsattır. Bacağı kırık kısrak Sonya, belki de yarış pistine dönmek için bir şansa daha sahip olabilir. Elbette Cale, Ben ve babasının çabaları ile gerçek anlamda mucizeler bile yaratılabilir.

15. Hababam Rock (2003) | IMDb 7.1

15. Hababam Rock (2003)  | IMDb  7.1

School of Rock

http://www.imdb.com/title/tt0332379

Dewey Finn, tüm hayatını Rock müziğe adamıştır. Ancak kimi problemleri ortaya çıkmaya başladığında büyük bir hazla bağlı olduğu grubundan yollanır. Bir sürü sıkıntının içerisinde bir de karşısına borç problemi çıkınca kendisini bir okulda müzik öğretmeni olarak bulur. Bu hayat onun müzisyen kimliğini bambaşka açılardan diriltecektir. 9 yaşındaki bir öğrencisi olan Yuki ile bir müzik grubu kurarak yarışmaya katılmaya karar verirler. Günden güne kazanacaklarına daha çok inanmaya başlarlar.

14. Manhattan'da Sihir (2007) | IMDb 7.1

14. Manhattan'da Sihir (2007) | IMDb 7.1

Enchanted

http://www.imdb.com/title/tt0461770

Animasyon dünyasında yaşamakta olan Giselle, ülkenin şeytani ruhlu kraliçesi Narissa’nın üvey oğlu Prens Edward ile evlenmeye kalkışınca kraliçenin hışmına uğrar ve ceza olarak insanların dünyasına sürgüne gönderilir. Kendisini bir anda New York’un acımasız ortamında bulan Giselle, Pamuk Prenses’in bile hayal edemeyeceği yöntemlerle olgunlaşmak zorunda kalır.

13. Kızlar Sahada (1992) | IMDb 7.2

13. Kızlar Sahada (1992)   | IMDb 7.2

A League of Their Own

http://www.imdb.com/title/tt0104694

İkinci Dünya Savaşı sırasında, tüm erkekler savaşmakla meşgullerken çok sayıda iş açıkta kalır ve bu yerleri kadınlar doldurur. Beyzbol takımının sahipleri, sektörün tamamen hareketsiz kalmasını istemedikleri için kadınlardan bir takım kurmaya karar verirler. Dünyanın her tarafından kadın oyuncu bulmak üzere öncü birlikler gönderilir. İçlerinden biri Oregon’ın dışına çıkar ve inanılmaz bir yeteneği olan Dottie Hinson’ı bulur. Kendisine gidip onu takıma davet eder ancak kadın bununla pek ilgilenmez. Ancak Dottie’nin kız kardeşi Kit, Oregon’dan kurtulmak istediği için bu teklife kendisinin aday olduğunu söyler. Kabul edilir. Takımın yöneticisi eski bir oyuncu olan Jimmy Dugan artık bir alkoliktir. İçtikçe de işini yapamamaya başlar. Birkaç ay geçtikten sonra kızlar takımı pek ilgi görmez haldedir.

12. Terabithia Köprüsü (2007) | IMDb 7.2

12. Terabithia Köprüsü (2007)   | IMDb 7.2

Bridge to Terabithia

http://www.imdb.com/title/tt0398808

Yaşamın tatsız ve soğuk gerçekliklerine uzak, kendi dünyalarında yarattıkları enteresan gerçek üstü maceraları konu edinen bu filmde, okulun en farklı çocuklarından Jesse, aynı sınıfa düşen yeni öğrenci Leslie’nin de en az kendisi kadar tuhaf ve hayal gücü kuvvetli biri olduğunu keşfeder. Oturduklara yere çok yakın olan bir ormanda sadece kendilerinin bildiği ve görebildiği, içinde devler, cinler, periler, troller ve daha bir dolu gizemin bulunduğu, Terabithia isminde bir dünya yaratırlar. Üstelik bu dünyada önemli bir konumları da vardır. Artık kral ve kraliçe olmuşlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Büyük (1988) | IMDb 7.3

11. Büyük (1988) | IMDb   7.3

Big

http://www.imdb.com/title/tt0094737

Bir karnavalda genç Josh Baskin (Hanks) büyümeyi diler. Ertesi sabah uyandığında dileğinin gerçekleşmiş olduğunu görür. Arkadaşı Billy'nin yardımıyla (Jared Rushton), Josh bir oyuncak firmasında işe başlar. Ancak yaşadığı her tecrübeden sonra John çocukluğun sade zevklerini özlemeye başlar...

10. Labirent (1986) | IMDb 7.4

10. Labirent (1986) | IMDb 7.4
i.ytimg.com

Labyrinth

http://www.imdb.com/title/tt0091369

Sarah için cumartesi akşamı üvey kardeşi Toby'e bakıcılık yapmak eğlenceli bir fikir değildi. Toby'nin ağlamasından sıkılan Sarah, en sevdiği kitabı Labirent'teki Goblinlerin Toby'i kaçırdığını hayal eder. Fantezisi gerçek olunca Toby'i geri getirmek için illüzyonlar labirentine girer. Mistik yaratıklar tarafından korunan krallığın başında büyücü Goblin kralı vardır.

9. Düşler Tarlası (1989) | IMDb 7.5

9. Düşler Tarlası (1989)   | IMDb 7.5

Field of Dreams

http://www.imdb.com/title/tt0097351

Ray Kinsella, mısır tarlası olan bir çiftçidir. Bir süredir sürekli olarak tarlasını beyzbol sahasına çevirmesini söyleyen garip sesler duymaktadır. Joe Jackson ve 1919 Dünya Kupası’nda oynamaları yasaklanan Chicago White Sox takımının diğer yedi oyuncusunun hayaletlerinin de tarlanın üzerinde görünmesi sonucu, Ray Kinsella yapması gereken konusunda iyice ikna olur. Çevresindeki bütün itirazlara rağmen mısır tarlasını beyzbol sahasına çevirir.

8. Muhteşem Üçlü (2003) | IMDb 7.6

8. Muhteşem Üçlü (2003)  | IMDb  7.6

Secondhand Lions

http://www.imdb.com/title/tt0327137

60’lı yıllarda Teksas’ta yaşayan 14 yaşındaki bir delikanlının öyküsünü anlatıyor. Çocuk, annesi tarafından yaz tatilini geçirmek üzere eksantrik dayılarının yanına gönderilir. 

Utangaç genç, iki yaşlı akrabasının yanında hayat deneyimi kazanmaya başlar. İkilinin gençlik yıllarını ve gönül maceralarını dinler. Dinlediği tehlikeli, inanılmaz serüvenler hayal gücünü geliştirmeye başlar ve yolculuğa çıkma isteği uyandırır.

7. Küçük Manhattan (2005) | IMDb 7.6

7. Küçük Manhattan (2005) | IMDb   7.6

Little Manhattan

http://www.imdb.com/title/tt0412922

İkisi de Manhattan'da oturan 11 yaşındaki Gabe ve Rosemary okulda birbirlerinden habersizken, hobi olarak gittikleri karate kursunda tekrar karşılaşınca yakın arkadaş olurlar. Zengin bir ailenin kızı olan Rose bu arkadaşlığa ilgisiz gibi görünürken küçük Gabe tam tersi, kıza sırılsıklam aşık olmuştur. Ama bu saf bir çocukluk aşkıdır. Daha kızla nasıl konuşacağını hatta elini nasıl tutacağını dahi bilemezken, bu çekingenliği sebebiyle Rosemary'yi kaybedeceğini görür. Çünkü kız arkadaşı, karatedeki başka bir çocuğa aşık olmak üzeredir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yıldız Tozu (2007) | IMDb 7.7

6. Yıldız Tozu (2007) | IMDb 7.7
images.susu.org

Stardust

http://www.imdb.com/title/tt0486655

Sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için Yvaine adlı yıldızı sönmek üzere olan bir oyuncuya yeniden hayat vermeye söz veren Tristian'ın öyküsü anlatılır. Tristian ile Yvaine beraber çıktıkları macerada Kaptan Shakespeare adlı bir korsan ve şeytani ruhlu bir cadıyla yüz yüze gelmek zorunda kalacaklardır.

5. Düşler Ülkesi (2004) | IMDb 7.7

5. Düşler Ülkesi (2004)  | IMDb  7.7

Finding Neverland

http://www.imdb.com/title/tt0308644

1904 yılının Londra’sında geçen hikayede, ilk olarak, döneminin ötesinde bir nükteye sahip olan Barrie'yi tanıyoruz. Son oyununun galasında, tepkileri izleyen yazar, hayatının en büyük eserini yarattıracak ilhamın peşinde dolaşması gerektiğini hisseder. Ancak bu ilham hiç beklemediği bir anda, sıradan bir günde, kendisini bulacaktır.

4. Mary Poppins (1964) | IMDb 7.8

4. Mary Poppins (1964) | IMDb 7.8

Mary Poppins

http://www.imdb.com/title/tt0058331

Şemsiyesini kullanarak uçabilen süper-dadı Mary Poppins, Bank Ailesi'nin çocuklarına dadılık yapmaya başladığında aile üyeleri nasıl bir kadının çocuklarına bakıcılık edeceğinden habersizdirler. İlginç alışkanlıkları ve sihirli güçleri olan Mary Poppins, çocuklar gerçeküstü bir yolculuğa çıkarır. Çocuklara hayattan nasıl keyif alınabileceğini öğreten, onlara farklı farklı maceralar yaşatan dadının tek şartı yaşadıkları şeylerden kimselere bahsetmemeleridir.

3. Define Adası (1985) | IMDb 7.8

3. Define Adası (1985)  | IMDb  7.8

The Goonies

http://www.imdb.com/title/tt0089218

Çevresiyle uyumsuz bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerden oluşan bu grup bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar. Ailelerinin evlerinin yerine bir sosyal spor kulübü yapılacak olan gençler evlerinin yıkılmasını önlemek adına para bulabilmek için gizli hazineyi aramaya koyulurlar ve böylece vahşi bir yolculuğumuz da başlamış olur. Yeraltı mağarasında tuhaf bir maceraya atılan grup öte yandan Fratellis isimli gangster aileyle uğraşmaktadır.

2. Ekim Düşü (1999) | IMDb 7.8

2. Ekim Düşü (1999)   | IMDb 7.8

October Sky

http://www.imdb.com/title/tt0132477

Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir.Kasabada başta babası olmak üzere herkes bunun bir saçmalık olduğunu düşünmektedir. Sadece bir lise öğretmeni onların çabalarını ve emeklerine saygı gösterir ve Ulusal Bilim Yarışmasında büyük ödülü alabileceklerine onları inandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Neşeli Günler (1965) | IMDb 8.0

1. Neşeli Günler (1965) | IMDb   8.0

The Sound of Music

http://www.imdb.com/title/tt0059742

Maria öylesine hayat dolu ve coşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır.

Yüzlerce TV kanalı, en yeni filmler ve çok daha fazlası TV+ ile seni bekliyor.

Yüzlerce TV kanalı, en yeni filmler ve çok daha fazlası TV+ ile seni bekliyor.

İzlenecek ne kadar film varsa TV+'ta! Hemen indir!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
607
568
428
242
188
173
172
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın