Görüş Bildir
Haberler
Ailecek Şahane Bir Gece Geçirmek İsteyenlere: Her Yaştan Seyirciyi Kucaklayan En İyi Disney Filmleri

Ailecek Şahane Bir Gece Geçirmek İsteyenlere: Her Yaştan Seyirciyi Kucaklayan En İyi Disney Filmleri

claude cahun
16.04.2022 - 18:45

Ailecek keyifli vakit geçirmek isteyenler için şahane bir listemiz var. Çoluk çocuk, küçük büyük demeden her yaşa hitap eden Disney animasyonlarını izlerken hem eğlenecek hem de görsel şölen yaşayacaksınız. Ne dersiniz, listeye geçelim mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Cesur (Brave, 2012)

20. Cesur (Brave, 2012)

Özet: İskoç prensesi Merida, okçuluk konusunda çok yetenekli ve hayatında kendi yolunu çizmeye oldukça kararlıdır. Krallığın yüzyıllardır hüküm süren bir geleneğine meydan okuyan Merida, istemeden bir kaos ortamı yaratır. Pek çok tehlike krallığı çevrelemiştir ve Merida, laneti ortadan kaldırmak için okçuluk becerisini ve cesaretini kullanacaktır.

Seslendirenler: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

Yönetmenler: Steve Purcell, Mark Andrews, Brenda Chapman

19. Raya ve Son Ejderha (Raya and the Last Dragon, 2021)

19. Raya ve Son Ejderha (Raya and the Last Dragon, 2021)

Özet: Kadim Kumandra, yıllar boyu ejderhalar ve insanların bir arada huzur içinde yaşadığı bir yerdir. Ne var ki kötücül bir canavar şehre gelerek insanlar için büyük tehdit oluşturur. Ejderhalar insanlar için kendisini feda eder ve bu hikâye tarih sayfalarındaki yerini alır. Aradan 500 yıl geçtikten sonra canavarların ülkeye geri gelmesiyle halk korkuya kapılır. Savaşçı prenses Raya, kötü güçleri bir kez daha kovacak ve kabileleri tek bir krallık olarak yeniden birleştirecek ejderha mücevherini geri getirme umuduyla efsanevi son ejderhanın peşine düşer.

Seslendirenler: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan

Yönetmenler: Paul Briggs, Don Hall, John Ripa

18. Dumbo (1941)

18. Dumbo (1941)

Özet: Vücuduna göre çok büyük kulaklara sahip olduğu için sürekli alay konusu olan yavru fil Dumbo, en yakın arkadaşı fare Timothy'nin yardımıyla gerçek potansiyelini keşfeder. O dünyada uçabilen tek fildir!

Seslendirenler: Verna Felton, Herman Bing, Billy Bletcher

Yönetmenler: Ben Sharpsteen, Norman Ferguson, Wilfred Jackson

17. Lilo ve Stiç (Lilo & Stitch, 2002)

17. Lilo ve Stiç (Lilo & Stitch, 2002)

Özet: Küçük bir kız olan Lilo, köpek sandığı garip bir yaratığı sahiplenerek ona Stich adını koyar. Ne var ki Stich, başka bir gezegende bir laboratuvarda genetik deneyler sonucu yaratılmış ve kötü kalpli yaratıcısından kurtulmak için Dünya'ya sığınmış bir varlıktır. Dünyada başlarda yadırgansa da zamanla insanlar da ona alışacaktır.

Seslendirenler: Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere

Yönetmenler: Dean DeBlois, Chris Sanders

16. Enkanto: Sihirli Dünya (Encanto, 2021)

16. Enkanto: Sihirli Dünya (Encanto, 2021)

Özet: Madrigal ailesi, sihirli bir yer olan Encanto'da yaşamaktadır. Mirabel dışında ailedeki her bir çocuğun kendine özgü mucizevi güçleri vardır. Ancak Encanto'yu çevreleyen sihir, güçlü olduğu kadar da tehlikelidir. Madrigal ailesinin yaşamı tehdit altına girince umut bağlanacak tek kişi Mirabel olacaktır.

Seslendirenler: Stephanie Beatriz, John Leguizamo, Wilmer Valderrama

Yönetmenler: Charise Castro Smith, Byron Howard, Jared Bush

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Pinokyo (Pinocchio, 1940)

15. Pinokyo (Pinocchio, 1940)

Özet: Yaşlı ve nazik ahşap oymacısı Geppetto, bir oğlan çocuğu kuklası yapar ve onun gerçekten de oğlu olmasını arzular. Bu sırada yardımsever bir peri gelerek kuklanın içine yaşam koyar. Pinokyo bir insandır ve Geppetto, onun tüm sorumluluğunu üstlenir. Ancak dünya o kadar da kolay bir yer değildir..

Seslendirenler: Dickie Jones, Walter Catlett, Frankie Darro

Yönetmenler: Norman Ferguson, Ben Sharpsteen, Bill Roberts

14. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937)

14. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937)

Özet: Zalim üvey annesinden kaçan Pamuk Prenses, ormanda bir grup cüceyle dost olur. Onlarla birlikte mutlu bir yaşam süren genç kadının eşsiz güzelliği başına dert olacaktır. Kötü kalpli bir kraliçe dünyanın en güzel kadını olabilmek için Pamuk Prenses'i ortadan kaldırmaya kararlıdır.

Seslendirenler: Adriana Caselotti, Lucille La Verne, Moroni Olsen

Yönetmen: David Kerrick Hand

13. Mulan (1998)

13. Mulan (1998)

Özet: Çinli bir genç kız, Büyük Hun İmparatorluğu'nun savaş açtığı Çin ordusunda asker olan yaşlı babasını korumak için onun yerine savaşa girer. Kılık değiştiren kız, tüm zorluklara rağmen savaşın seyrini değiştirecek hamleler yapar ve kahraman ilan edilir. Ancak kimse onun bir kız olduğunu bilmemektedir.

Seslendirenler: James Hong, James Hong, George Takei

Yönetmenler: Tony Bancroft, Barry Cook

12. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia, 2016)

12. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia, 2016)

Özet: Modern bir şehir olan Zootopia'da antropomorfik hayvanlar yaşamaktadır. Hayvanların güvenliğinden sorumlu çaylak bir polis olan tavşan Judy Hopps, üzerine atılan pek çok suçtan aklanmaya çalışan tilki Nick'le işbirliği yaparak gizemli bir işi çözmeye çalışır.

Seslendirenler: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

Yönetmenler: Byron Howard, Jared Bush, Rich Moore

11. İnanılmaz Aile (The Incredibles, 2004)

11. İnanılmaz Aile (The Incredibles, 2004)

Özet: İnsanları kötülüklerden koruyan bir süper kahraman olan Bob Parr, artık bu işten yorulduğu için emekliye ayrılır. Eşi ve çocuklarıyla birlikte sakin bir banliyö yaşamı sürerken geçinmek için de sigortacılık yapar. Ancak süper kahramanlık onun ruhunda vardır ve çok geçmeden gizemli bir görev için ailesiyle birlikte maceraya atılır.

Seslendirenler: Jason Lee, Brad Bird, Sarah Vowell

Yönetmen: Brad Bird

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ratatuy (Ratatouille, 2007)

10. Ratatuy (Ratatouille, 2007)

Özet: Harika bir damak tadına sahip yetenekli bir Fransız faresi, kendisini tesadüfen Paris'in en prestijli restoranında bulunca aşçı olma hayalini gerçekleştirmeye karar verir. Ancak insanların dünyasında keşfedilmek pek de kolay değildir..

Seslendirenler: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

Yönetmen: Brad Bird

9. Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast, 1991)

9. Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast, 1991)

Özet: Jean Cocteau tarafından 1946'da beyazperdeye uyarlanan bu klasik masalda, günlerini iğrenç bir canavar olarak geçirmekle lanetlenmiş bir prensin dünyalar güzeli Belle ile yaşadığı tutkulu aşkı anlatılıyor. Belle'in babası, canavarın hapsolduğu lanetli şatodan bir gül aldığı için lanetlenir. Belle ise babası için kendini feda eder ve canavarla şatoda yaşamaya başlar. Başlarda gergin bir ilişki kuran ikili, zamanla destansı bir aşk yaşamaya başlar.

Seslendirenler: Paige O'Hara, Robby Benson, Richard White

Yönetmenler: Gary Trousdale, Kirk Wise

8. Sevimli Canavarlar ( Monsters, Inc., 2001)

8. Sevimli Canavarlar ( Monsters, Inc., 2001)

Özet: Monstropolis şehri, insanların korkarak attıkları çığlıkları enerji kaynağı olarak kullanan bir grup sevimli canavara ev sahipliği yapar. Ancak küçük bir kız çocuğunun bu dünyaya yanlışlıkla gelmesiyle işler karışır. Çünkü canavarlar, bir insanın bu dünyaya gelmesinin kendilerinde ters etki yapıp bir salgın hastalık yayacağına inanırlar. Peki küçük kız onları gerçekten de hasta edecek midir?

Seslendirenler: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi

Yönetmenler: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich

7. Ters Yüz (Inside Out, 2015)

7. Ters Yüz (Inside Out, 2015)

Özet: Genç Riley, babasının San Francisco'da yeni bir iş bulmasıyla Orta Batı'daki hayatından koparılır. Hepimizi gibi Riley de duyguları doğrultusunda hareket eder. Peki onun bu yeni yaşamında hangi duyguları baskın gelecektir?

Seslendirenler: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black

Yönetmenler: Ronaldo Del Carmen, Pete Docter

6. Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo, 2003)

6. Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo, 2003)

Özet: Daha doğmadan annesini kaybeden ve babası tarafından aşırı korumacı bir şekilde büyütülen Nemo, dış dünyayı çok merak eder. Bir gün aniden ortadan kaybolunca ürkek bir palyaço balığı olan babasının hayatı altüst olur. Baba, tüm cesaretini toplayarak en değerli varlığını bulmak için okyanusun derinliklerine doğru tehlikelerle dolu yolculuğa çıkar.

Seslendirenler: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Yönetmenler: Andrew Stanton, Lee Unkrich

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Oyuncak Hikâyesi (Toy Story, 1995)

5. Oyuncak Hikâyesi (Toy Story, 1995)

Özet: Andy'nin odasındaki oyuncaklar, kovboy Woody liderliğinde mutlu mesut yaşamaktadır. Ancak yeni bir oyuncak olan uzay adamı Buzz Lightyear'ın gelmesiyle işler karışır ve oyuncaklar arası bir çatışma başlar. Ancak oyuncklar, Andy'den ayrılmalarıyla işbirliği yapmaya karar verir.

Seslendirenler: Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

Yönetmen: John Lasseter

4. Yukarı Bak (Up, 2009)

4. Yukarı Bak (Up, 2009)

Özet: Daha henüz çocukken tesadüf eseri tanışan Carl ve Ellie adeta birbiri için yaratılmıştır. Birbirlerini çok seven çift, evlenir ve uzun yıllar mutlu bir yaşam sürer. Ellie'nin hayatını kaybetmesiyle bir başına kalan 78 yaşındaki Carl, eşinin en büyük hayalini gerçekleştirmeye karar verir. Carl, evine binlerce balon bağlayarak Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru bir maceraya çıkar.

Seslendirenler: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

Yönetmenler: Pete Docter, Bob Peterson

3. Coco (2017)

3. Coco (2017)

Özet: Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'a büyük bir hayranlık besleyen 12 yaşındaki Miguel, şans eseri ünlü müzisyenin gitarını keşfeder. Ancak gitarı çaldığı gibi kendisini Ölüler Diyarı'nda bulur. Miguel, bu dünyadan çıkmaya çalışırken ailesinin geçmişiyle ilgili asıl gerçekleri de öğrenecektir.

Seslendirenler: Anthony Gonzalez, Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmenler: Adrian Molina, Lee Unkrich

2. VOL.İ (WALL.E, 2008)

2. VOL.İ (WALL.E, 2008)

Özet: Uzak bir gelecekte distopik bir dünyada geçen hikâyede atık toplayıcı bir robot olan Vol.i, insanların çok fazla kirlettiği dünyayı temizlemekle görevlidir. İnsanlar dünyayı yaşanmaz hâle getirdikten sonra başka bir gezegene göçmüş, Vol.i ise temizlemekten sorumlu olduğu dünyada bir başına kalmıştır. Bu büyük yalnızlık bir gün Eve adlı başka bir robotun gelmesiyle son bulur. Vol.i'nin artık yeni bir amacı vardır.

Seslendirenler: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

1. Aslan Kral (The Lion King, 1994)

1. Aslan Kral (The Lion King, 1994)

Özet: Hayvanlar alemi tahtının varisi olan aslan yavrusu Simba, kötü kalpli amcasının kötü planlarından habersizdir. Amca, kral olmak için kardeşini öldürdükten sonra Simba da sürgüne gider. yıllar boyu içinde babasının acısını yaşayan Simba, zamanı geldiğinde bu ihanetin hesabını sormaya ant içer.

Seslendirenler: Matthew Broderick, Jonathan Taylor, James Earl Jones

Yönetmenler: Roger Allers, Rob Minkoff

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yon ca

"Ferdinand" eksik kalmis. Mutlaka izleyin. ♡