Görüş Bildir
Haberler
Aile Şikayetçi Olmadı: Konya'da Ağabeyinin Cinsel İstismarına Maruz Kalan 16 Yaşındaki Kız Hamile Kaldı

etiket Aile Şikayetçi Olmadı: Konya'da Ağabeyinin Cinsel İstismarına Maruz Kalan 16 Yaşındaki Kız Hamile Kaldı

Batuhan
02.10.2019 - 11:58

Konya'da lise ikinci sınıftayken kaldığı yurttan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden ve hamile olduğu belirlenen 16 yaşındaki kızın, 2 yıl boyunca ağabeyinin istismarına uğradığı, bebeğin de ağabeyinden olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan ağabey, kardeşiyle ilişkiye girdiğini kabul etti ancak kız kardeş ile anne ve babası ağabeyden şikayetçi olmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Konya'da geçen yıl lise ikinci sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki H.E., mart ayında kaldığı öğrenci yurdundan karın ağrısı şikayeti başlayınca hastaneye götürüldü. Yapılan kontrolde hamile olduğu ve doğumun yaklaştığı anlaşılan H.E., ameliyata alındı. Bebeğin, karında sıvı yutması nedeniyle öldüğü belirlenirken, operasyonla alındı.

Yarıyıl tatili için evine gittiği zaman istismara uğramış

Yarıyıl tatili için evine gittiği zaman istismara uğramış

Hastanedeki olay, Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. İfadesine başvurulan H.E., 2017 yılından beri ağabeyi 31 yaşındaki R.E.'nin cinsel istismarına uğradığını söyledi. H.E., bu sene yarı yıl tatilinde hamile kaldığını anladığını belirtti.

H.E., 2019'da yarı yıl tatili için eve gittiğinde ağabeyinin, yine cinsel istismarda bulunmak istediği sırada karnının şişkinliğini görüp, hamile olduğunu anladığını söyledi.

"Merak etme ben halledeceğim"

"Merak etme ben halledeceğim"

H.E., buna rağmen kendisine cinsel istismarda bulunmaya devam eden ağabeyinin hamileliğiyle ilgili, 'Merak etme, ben halledeceğim bir şekilde' dediğini anlattı. H.E., korktuğu için yaşadıklarını kimseye söyleyemediğini dile getirdi.

H.E.'nin ifadesinin ardından R.E., gözaltına alındı. Kız kardeşine cinsel istismarda bulunduğunu itiraf eden R.E., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

56 yıl hapsi istendi

56 yıl hapsi istendi

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suçun 'zincirleme bir şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismar' olduğu belirtilerek, R.E. hakkında 56 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede H.E.'nin, 2017 yılının Ağustos ayında öz ağabeyi R.E.'nin cinsel istismarına uğradığı, aradan 4-5 gün geçtikten sonra R.E.'nin tekrar cinsel istismara kalkıştığı, H.E.'nin de ağabeyinin yine kendisine güç kullanacağını düşünerek, karşı gelmediği kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Korktuğum için kimseye anlatamadım"

"Korktuğum için kimseye anlatamadım"

İddianamede H.E.'nin, haftada 1-2 kez evde kimse yokken ağabeyi R.E.'nin cinsel istismarına uğradığı, korktuğu ve kendisini zorlayacağını düşündüğü için tepki göstermediği, liseye başladığı dönemde hafta sonları yurttan evine geldiğinde ağabeyinin cinsel istismarına uğradığı ve bu olayları korktuğu için kimseye anlatamadığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında R.E. ile kız kardeşinden alınan DNA örnekleri, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda ölü bebekten alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. Hazırlanan raporda, bebeğin R.E.'den olduğu belirlendi.

"Kız kardeşimin bana karşı koyup koymadığını hatırlamıyorum"

"Kız kardeşimin bana karşı koyup koymadığını hatırlamıyorum"

Tutuklu sanık R.E.'nin, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. R.E., duruşmadaki savunmasında kız kardeşiyle bir kez ilişkiye girdiğini, olay günü alkollü olduğu için bir şey hatırlamadığını, kız kardeşiyle ilişkilerinin gayet iyi olduğunu, veli toplantılarına kendisinin gittiğini öne sürdü.

Mahkemede, ilişki için kız kardeşini zorlamadığını ileri süren R.E., 'Kız kardeşimin bana karşı koyup koymadığını hatırlamıyorum. O hamileyken ilişkiye girmedim. Kimden hamile olduğunu bilmiyorum. Kız kardeşim sadece benimle ilişkiye girdiğini, başka kimseyle ilişki yaşamadığını, benden hamile kaldığını ve ne olacağını sordu. Ben de 'Merak etme, ben hallederim bir şekilde' dedim' diye konuştu.

Duruşma ertelendi

Duruşma ertelendi

Duruşmaya katılan H.E. ise ağabeyinden şikayetçi olmadığını belirtti. Olaydan bilgilerinin olmadığını belirten anne K.E. ve baba S.E. de oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2297
845
418
130
17
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Ayberk

Öz kardeşine hallenen biri başkasına ne yapmaz şikayetçi olmayan ana babadan da ancak böyle bir çocuk çıkardı zaten ne dediler acaba abi kardeş arasında olur... Devamını Gör

Bulgurella

Ailesi niye şikayetçi olmamış belli. O kızı okuldan alıp kakalayacaklar kendileri gibi pislik birilerine sözde adı temizlensin diye, elin elinde o kız ziyan ... Devamını Gör

Aysun Bulut

Söylediklerin üzücü ama doğruluk payı çok yüksek:(

Lestat

Ne güzel söylemiş Umberto Eco; Ne yani böylesi korkunç bir dünyanın bir de cehennemi mi var?