Görüş Bildir
Haberler
'Ahmet Kural'a TRT’de Kim Başrol Verdi?' Sorusuna Cumhurbaşkanlığı'ndan Yanıt: 'Yapımcı Seçti'

'Ahmet Kural'a TRT’de Kim Başrol Verdi?' Sorusuna Cumhurbaşkanlığı'ndan Yanıt: 'Yapımcı Seçti'

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp etmekten hapis cezası alan Ahmet Kural'a TRT dizisinde başrol verilmesiyle ilgili soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yanıt geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ünlü dizi oyuncusu Ahmet Kural'ın, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp etmekten 16 ay 20 gün hapis cezası almasına karşılık, kendisine TRT'nin dönem dizisi 'Bir Zamanlar Kıbrıs'ta' başrol oyunculuğu verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

2 Nisan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Bulut, TRT'nin kararını skandal olarak değerlendirirken, Kural'a kim tarafından başrol verildiğini ve dizinin maliyetini sormuştu.

TRT adına Fuat Oktay yanıtladı

TRT adına Fuat Oktay yanıtladı

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Ahmet Kural'la ilgili önergeyi TRT adına yanıtlayan Fuat Oktay'ın yanıtında Kural'a sahip çıkan bir ifade kullanmaması dikkat çekti. TRT'nin 2954 ve 6112 sayılı kanunlar çerçevesinde faaliyetlerini yürüttüğünü belirten Oktay, şu ifadeleri kullandı:

'Dizi oyuncularının seçimi ve oyunculara ödenecek ücretlerin belirlenmesi yapımcı firmanın yetkisindedir. Tüm yapımların bitiş jeneriklerinde, o programda emeği geçen şahıs ve şirketlerin bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.'

Oktay, dizinin TRT'ye ne kadara mal olduğu sorusunu ise yanıtlamadı.

"TRT sorumsuzca davrandı"

"TRT sorumsuzca davrandı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Kural'ın davasının Haziran ayında sonuçlandığını hatırlatarak üç suçtan toplam 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve cezasının ertelendiğini belirten Burhanettin Bulut, 'Kadına yönelik şiddetle mücadelede devlet ve devletin kurumları, samimi, öncü ve örnek olmalıdır' dedi.

TRT'nin bu anlamda sorumsuzca davrandığını kaydeden Bulut, 'Türkiye'de kadına şiddet vakaları ve kadın cinayetleri her yıl artarak devam ediyor. Şiddetin önüne geçilebilmesi için en başta, kamu kurumlarının ve yetkililerinin sorumlu şekilde davranması gerekiyor. Bir kadını darp etmekten hapis cezası alan bir ismin ödüllendirilircesine TRT dizisinde üstelik de başrolde oynaması, tüm topluma kötü örnek olmuştur. Cumhurbaşkanı Yardımcısı bile bize verdiği yanıtta utanmış olmalı ki; başrol verilen oyuncuyu savunamamış, neden böyle bir şey yapıldığını açıklayamamış. TRT'nin yeni yayın sezonunda bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
66
30
29
10
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zeynepgokce93

İyide burada kadına şiddet içeren bir durum yok, iki ayyaş içiyor, sevişmek üzereyken kıskançlık kavgası çıkıyor, hormonlar tavan tabi madem sevişemiyoruz o... Devamını Gör

Yetemely 1

SILA'NIN DA HALİ ORTADA AHMET'TEN SONRA KAÇINCIYA VARDI... BIRAKIN ADAM İŞİNİ YAPIYOR. ON NUMARA DA OYUNCU! BİRİNE BOK ATACAKSANIZ EVİNDE HİZMETÇİSİNİ ÖLDÜRE... Devamını Gör

Tıntın

Meclis o kadar boş işlerle uğraşıyor ki

Pasif Kullanıcı

"Kadına yönelik şiddetle mücadelede devlet ve devletin kurumları, samimi, öncü ve örnek olmalıdır" ÖNERGENİN SEBEBİ BU..!