Görüş Bildir
Haberler
Ağırel İsim İsim Yazdı: "HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile Bağı Yok" İddiasına Yanıt

Ağırel İsim İsim Yazdı: "HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile Bağı Yok" İddiasına Yanıt

Emre Ordu
22.04.2023 - 21:48 Son Güncelleme: 24.04.2023 - 11:43

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, HÜDA-PAR'ın Hizbullah terör örgütü ile bağlantısı olmadığı iddiasının gerçek dışı olduğunu anlattı. Ağırel, Hizbullah davasında hüküm giymiş çok sayıda ismin bugün HÜDA-PAR'da yönetici pozisyonunda olduğunu aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen HÜDA-PAR, milletvekili seçimlerine de AK Parti listelerinden katılıyor. 'Hizbullah'ın siyasi kanadı' olarak tarif edilen HÜDA-PAR'ın seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek kararı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tamamen yerli ve milli bir yapı' diye tanımladığı HÜDA-PAR'ın terörle bir ilişkisinin olmadığını savundu. 

Erdoğan'ın ardından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur' ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de 'HÜDAPAR, Hizbullah'ın bitirilmesinden 12 sene sonra kurulmuş bir parti' diyerek HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile bağlantısının olmadığını vurguladı. 

Özetle Cumhur İttifakı HÜDA-PAR ile Hizbullah arasında ilişki olduğu iddiasını reddediyor.

Hizbullah hükümlüsü HÜDA- PAR'lılar

Hizbullah hükümlüsü HÜDA- PAR'lılar

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu

Ancak Cumhuriyet gazetesi Murat Ağırel, bugünkü 'HÜDA-PAR Hizbullah'ın kendisi' başlıklı yazısında bu iddianın gerçeği yansıtmadığını örneklerle anlattı. Ağırel, HÜDA-PAR'da yönetici pozisyonunda olan çok sayıda ismin Hizbullah davalarında yargılanıp hüküm giydiğini kaydetti. Ağırel'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Hizbullah örgütünün sözde Saadet Bölge (Şırnak-Merkez, Silopi, Cizre ve İdil ilçesi) sorumlu yardımcılığını yapan Mehmet Selim Narçin isimli mensubu, İdil HÜDA PAR ilçe başkanlığı yapıyor. Terör örgütü mensuplarını topluma kazandırmak için çıkarılan “Topluma Kazandırma Yasasından” faydalanmak amacıyla 2003’te Şırnak’ta teslim olmuştu.

Emniyet müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edilmesi eyleminin talimatını verdiği gerekçesiyle Konya’da 2003’te gerçekleştirilen operasyonda yakalanan örgütün 3. lideri Mehmet Beşir Varol, Molla Mehmet Beşir olarak tanınıyor. Bir ara OdaTV’yi de hedef göstermişti. HÜDA PAR yayınlarında Mele Mizgin kod adını kullanıyor.

"Eski genel başkan yardımcısı Hizbullah’ın İstanbul sorumlusu olarak tutuklandı"

"Eski genel başkan yardımcısı Hizbullah’ın İstanbul sorumlusu olarak tutuklandı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha var. Partinin eski genel başkan yardımcıları Mehmet Bahattin Temel, Sait Şahin, Abdussamet Yalçın, 26. dönem İstanbul milletvekili adayı Fikret Gültekin, eski Diyarbakır il başkanı ve genel idare kurulu üyesi Şeyhmus TanrıkuluBatman il başkanı Davut Şahin, GİK üyesi Mahmut İrtem, Abdulkudüs Yalçın, Mustafa Durgun, HÜDA PAR Şûra Meclisi Başkanı ve istişare kurulu üyesi Ahmet Seyyitoğlu ile Veysi Gültekin, Mehmet Fatih Anal, merkez disiplin kurulu üyesi Fadıl Şani, Nazım Eprem, Abdurrahman Ekinci, Enver Kılıçarslan, Mustafa Durgun ve daha birçok isim Hizbullah’tan yargılanıp hüküm giyen isimler...

Bu listedeki genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Doyar, Mehmet Sait Rüzgâr, Salih Barlak, geçtiğimiz dönem milletvekili adayı oldu. Şeyhmus Tanrıkulu, “Eğer HDP PKK’ye silah bırakma çağrısı yapacaksa, biz de HÜDA PAR olarak Hizbullah’a bu çağrıyı yaparız” diyen bir isim. Mehmet Bahattin Temel dediğiniz adam Hizbullah’ın İstanbul sorumlusu olarak tutuklandı. Hizbullah bu seçimlere tekrar “Meclis’teki vekiller bizim irtibat subayımız olabilir” diyerek mi giriyor.

Yahu HÜDA PAR merkez istişare kurulu üyesi ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Şırnak’tan milletvekili adayı Nasuh Sevinik’in, iki ayrı Hizbullah Şırnak yapılanmasıyla ilgili dava dosyasındaki şemalı yapılanmada yönetici pozisyonunda olduğu ortaya çıktı. Bu adam Hizbullah’ın bölge yapılanmasında iki numara olarak gözüküyor. Hani HÜDA PAR ile Hizbullah arasında bir ilişki var mı diye soruyorlar ya bu yanlış bir soru. Hizbullah HÜDA PAR’ın kendisi zaten.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
50
23
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın