Görüş Bildir
Haberler
Afrin'e Kara Harekâtı Başladı: Operasyonun İkinci Gününde Neler Yaşandı?

etiket Afrin'e Kara Harekâtı Başladı: Operasyonun İkinci Gününde Neler Yaşandı?

Batuhan
21.01.2018 - 19:22 Son Güncelleme: 21.01.2018 - 19:52

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik önceki gün başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında sınırdaki birliklere askeri araç takviyesi yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım, harekâtın 2. gününde askerlerin kara operasyonları için 11.05'te Afrin'e girdiğini açıkladı. TSK, ikinci günde 32 uçakla 45 hedefin vurulduğunu bildirdi.

Dün neler yaşandı?

Sabahın erken saatlerinde ÖSO kara harekâtı başlattı

Sabahın erken saatlerinde ÖSO kara harekâtı başlattı

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) destek veren ÖSO, Afrin topraklarına girerek içerde ilerlemeye başladı.

TSK: '153 hedef ateş altına alındı'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ tarafından kullanılan 153 hedefin ateş altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. 

​Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup 'Zeytin Dalı Harekâtı' planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir' denildi.

Binali Yıldırım: 'Kara harekâtı başladı'

Binali Yıldırım: 'Kara harekâtı başladı'

TSK'nın kara unsurları saat 11.05 itibariyle Gülbaba mevkiinden Suriye tarafına geçti. Başbakan Binali Yıldırım, TSK'nın 11:05'te Kilis'in Gülbaba mevkiinden kara harekâtına resmen başladığını açıkladı.

Başbakan, Zeytin Dalı Harekâtı'nın 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi.

Afrin'de 5 kilometre ilerleme sağlandı

Afrin'de 5 kilometre ilerleme sağlandı

Anadolu Ajansı, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurların Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat ettiğini, ilerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadığını aktardı.

Fransa, BMGK'nın Afrin gündemiyle acil olarak toplanmasını talep etti

Fransa, BMGK'nın Afrin gündemiyle acil olarak toplanmasını talep etti

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Afrin operasyonunu başlatması üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplanmaya davet etti.

​Fransa Dışişleri Bakanı, 'Taraflar derhal çatışmaları durdurarak kapsamlı bir insani yardım için olanak sağlamalı' açıklamasını yaptı.

NATO: 'Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır'

NATO: 'Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır'

NATO, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, 'Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır' değerlendirmesinde bulundu

Orgeneral Akar sınırda

Orgeneral Akar sınırda

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Hatay'a gitti.

Hatay Valiliği'nden halka 'bayrak asın' çağrısı

TSK'nin Afrin'e dönük hava ve karadan operasyonları devam ederken, Hatay Valiliği hem resmi sitesinden hem de yurttaşların telefonlarına gönderdiği SMS’lerle evlerine Türk bayrağı asmalarını istedi.

TSK: '32 uçak 45 hedefi imha etti'

TSK: '32 uçak 45 hedefi imha etti'

Genelkurmay Başkanlığı'nca, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisinden oluşan 45 hedefin daha Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 32 uçak tarafından imha edildiği bildirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırılar oldu 👇

Akşam saatlerinde de TSK sosyal medya hesabından bu videoyu paylaştı: İşte Afrin'de silah ve mühimmat depolarının tam isabetle vurulma anı!

ABD'den Afrin açıklaması: 'Kapsam ve süresi sınırlı olmalı'

ABD'den Afrin açıklaması: 'Kapsam ve süresi sınırlı olmalı'

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yapılan açıklamada 'Operasyonun kapsam ve süresi sınırlı olmalı. Sivil kayıplardan kaçınılmalı' denildi.

Reyhanlı'ya roket atan 2 hedef imha edildi

Reyhanlı'ya roket atan 2 hedef imha edildi

Anadolu Ajansı, YPG tarafından Reyhanlı ilçesine yönelik roketli saldırıların gerçekleştirildiği iki mevzinin TSK'nın hava harekâtıyla imha edildiğini duyurdu.

BMGK Suriye'yi görüşecek

BMGK Suriye'yi görüşecek

BMGK, Fransa'nın talebi üzerine Suriye'deki son gelişmeler ile insani durum ve erişimin sağlanması konularını görüşmek üzere toplanacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
839
241
60
49
35
21
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
whnylv

hayat kısa, hewaller uçuyor..

alpagut-han

TÜRKİYEYİ YAKARIZ DİYE TEHDİT EDEN HEVALLER BUGÜN SAVAŞA HAYIR DEMEYE BÖĞÜRMEYE BAŞLADI HAHAHAH ÇOK SEVİYORUM BUNLARIN BU DÖNEKLİKLERİNİ... :d:d:d:d

Gladiator 07

Hala amerika dış işleri bakanı süreli olsun sınırlı olsun diyor ya sinir basıyor. Ulen sanane sanane, bilmem kaç km öteden sanane, ordan burları kaırştırıp t... Devamını Gör